Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinchiSk
    21. Svibanj 2020. 11:03

Drage trudnice, sada ću upasti kao padobranac samo da napišem koju riječ banani u pidzami. Iako vas redovito čitam od prvog dana, samo se zbog straha nisam uključila. Bila sam na zimskim bebama 2019. Imala sam pobačaj prošle godine u 8. mj., s 18+5. Jedno strašno iskustvo. Ne želim tu sad širiti paniku, samo objasniti banani kako je meni. Meni se to dogodilo jer je cerviks jednostavno "otkazao". Nakon 4 mjeseca smo dobili zeleno svjetlo za novi pokušaj i uspjeli od prve, srećom. Sutra punimo 25 tjedana. Ovaj put smo reagirali na vrijeme i na strogom sam mirovanju od 11.3., preko 2 mjeseca. 24.3. mi je napravljena serklaža i provela sam u bolnici 17 dana. Kako to podnosim? Hm, psihički je puno teže nego fizički. Stalno provjeravam da li mi nešto curka. Dižem se samo na wc i po vode. Muž me doslovno služi. Od turbo užurbane i aktivne osobe postala sam ležačica. Iskreno, mala je to cijena za nagradu koja dolazi. Samo još 3 mjeseca trebam izdržati, a onda ćemo beba i ja biti svuda, samo da sve bude ok. Nisam neka vjernica, ne znam zašto mi se to događa, ali neki razlog očito postoji. Pazim da se ne udebljam, trenutno sam na +2 kg. Obožavam čitati tako da dane provodim uz knjige, utonem u njihov svijet. Imam sina od skoro 11 godina i trenutno nisam najbolja mama jer ne mogu ništa osim gledati tv s njim, ali ponavljam, još samo 3 mjeseca i gotovo. Znam da ću tada opet moći biti ona stara. Od straha još ništa od stvari nismo nabavili, ali počet ćemo nakon 28 tjedna kad idem u bolnicu na 2 dana primiti lijek za razvoj bebinih pluća. Imam boljih i lošijih dana, boljih i lošijih sati, ali svaki dobar dan za nas je uspjeh. Prvi cilj, 28 tjedana, je za 3 tjedna. Onda polako tjedan po tjedan. 
    Ostale cure, oprostite na dugom postu, ali mislim da banana treba podršku nekoga tko je u sličnoj situaciji. 
    Vi ste divne, stvari su prekrasne, sobe divne, sličice prelijepe. Tu sam ja, prazim vas iz sjene i radujem se svemu s vama. 
    Velika pusa svima i puuuuno sreće 🍀🍀🍀

Napokon 2804
    21. Svibanj 2020. 11:11

TinchiSk

Drage trudnice, sada ću upasti kao padobranac samo da napišem koju riječ banani u pidzami. Iako vas redovito čitam od prvog dana, samo se zbog straha nisam uključila. Bila sam na zimskim bebama 2019. Imala sam pobačaj prošle godine u 8. mj., s 18+5. Jedno strašno iskustvo. Ne želim tu sad širiti paniku, samo objasniti banani kako je meni. Meni se to dogodilo jer je cerviks jednostavno "otkazao". Nakon 4 mjeseca smo dobili zeleno svjetlo za novi pokušaj i uspjeli od prve, srećom. Sutra punimo 25 tjedana. Ovaj put smo reagirali na vrijeme i na strogom sam mirovanju od 11.3., preko 2 mjeseca. 24.3. mi je napravljena serklaža i provela sam u bolnici 17 dana. Kako to podnosim? Hm, psihički je puno teže nego fizički. Stalno provjeravam da li mi nešto curka. Dižem se samo na wc i po vode. Muž me doslovno služi. Od turbo užurbane i aktivne osobe postala sam ležačica. Iskreno, mala je to cijena za nagradu koja dolazi. Samo još 3 mjeseca trebam izdržati, a onda ćemo beba i ja biti svuda, samo da sve bude ok. Nisam neka vjernica, ne znam zašto mi se to događa, ali neki razlog očito postoji. Pazim da se ne udebljam, trenutno sam na +2 kg. Obožavam čitati tako da dane provodim uz knjige, utonem u njihov svijet. Imam sina od skoro 11 godina i trenutno nisam najbolja mama jer ne mogu ništa osim gledati tv s njim, ali ponavljam, još samo 3 mjeseca i gotovo. Znam da ću tada opet moći biti ona stara. Od straha još ništa od stvari nismo nabavili, ali počet ćemo nakon 28 tjedna kad idem u bolnicu na 2 dana primiti lijek za razvoj bebinih pluća. Imam boljih i lošijih dana, boljih i lošijih sati, ali svaki dobar dan za nas je uspjeh. Prvi cilj, 28 tjedana, je za 3 tjedna. Onda polako tjedan po tjedan.
    Ostale cure, oprostite na dugom postu, ali mislim da banana treba podršku nekoga tko je u sličnoj situaciji.
    Vi ste divne, stvari su prekrasne, sobe divne, sličice prelijepe. Tu sam ja, prazim vas iz sjene i radujem se svemu s vama.
    Velika pusa svima i puuuuno sreće 🍀🍀🍀

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

21. Svibanj 2020. 11:19

Marta14 - nesto jesam gledala, ali nit mogu puno trosit (jer drzavno bolovanje), al nas mi nije to to... Potrudim se svakih par dana, al vise me rastuzi nego razveseli.

2020 - svaka cast na izdrzavanju toga i prijateljicama. Partner jos uvijek radi od doma, tak da to ne dolazi u obzir, plus nisam u svom gradu, pa imam 1prijateljicu (s malim djetetom), par poznanica (koje su zajednicke meni i partneru) i 2 kolegice (al one su preuzele moj posao, tako da ne mogu nista vise trazit od njih - a tu ima posla).
    Da, ja sam o trudnoci procitala jako puno prije, jer da se pripremim (napravila sve pretrage da budem na miru i svejedno evo mi sr.nja), ovaj moj sizi na mene da ucim za faks - tak da ak radim nes drugo ne valja (a nemam zelje jer je u drugom gradu i necu moc na ispite... Mislim ne znam koja je svrha kad zbog mucnina i korone nisam mogla nit na jedan rok, sad zbog lezanja isto nis, a onda od djeteta necu moc... Nisam tip koji odustaje, al ne vidim da cu uspjeti zavrsiti faks - i da sama sam si kriva, jer sam stavljala sve druge ispred sebe)...
    Ne, moje stanje moze ic samo na gore (prijevremeni porod, s ili bez carskog - za taj bonus ima jos malo vremena mozda se posteljica digne, a mozda i ne...) i naravno da se krivim, a nisam kriva, partner me krivi ak se nes dogodi meni i bebi, al naglasak je na bebi (mene ko j...) jer po njemu sam ja sama sebi kriva i za mucnine, a ovo sam sve potaknula jer ne mislim da je djete sveta krava i da je trudnoca super, vec sam iskrena...
    Sto se te zrtve tice, gledam svoju mamu, poslozila se od prvog dana i minimalno se morala odricati i zrtvovati (a zbog okolnosti je bila sama, tata je radio vani i sl...) ... Tako da bezobzira sto svi misle da sam bezobzirna i okrutna, ako me carski ne zezne i ja cu tako (osim ak ne zavrsim na psihijatriji prije)...

nada23
    21. Svibanj 2020. 11:26

TinchiSk poznata si mi od prije sa druge teme... Slobodno ti “upadaj” k nama malo češće. 🤗 Drago mi je čuti da ste ponovno u iščekivanju bebice. ❤️ Nekome je put do cilja lakši a nekome teži, ali najbitnije je sigurno stići do njega. Vjerujem da je svaka žrtva vrijedna novoga života koji se stvara u nama. 
    Bananaupidami vjerujem da će te trenutni osjećaji proći što prije  i da ćete ti i partner naći zajednički jezik i skupa se veseliti bebici, a ne razmišljati o razdvajanju...  Pokušaj naći nešto pozitivno u svemu ovome, a sigurna sam da neće postojati ništa ljepše na ovom svijetu nego bebica koju ćeš primiti u zagrljaj... ❤️ 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

Princess Mimi
    21. Svibanj 2020. 11:30

Banana-  Sve dok sama ne odlucis nesto promijeniti, nitko drugi ti ne moze pomoci. 
    Vidim da svaki savjet unaprijed odbacujes, jer nalazis sto opravdanja i razloga zašto i kako si ne pokusati pomoci.
    Sto se tice psihologa, postoje opcije online komunikacije. Za pocetak obratis se nekom stručnom putem maila, to ti nitko ne moze spocitavati niti saznati. 
    Također, postoji hrpa foruma gdje mame dijele slicne probleme, vjerujem da bi ti bilo lakse da s njima porazgovaras i poslusas osobna iskustva.
    Iskreno se nadam da ces se izvuci iz trenutnog stanja radi sebe  i radi tog malog zivota u tebi ❤️

Princess Mimi
    21. Svibanj 2020. 11:35

Sanja, probaj vidjeti online C&A, meni su bas danas stigle pidžama i ogrtač (nije za bebu, za mene je 😂)
    Cini mi se da na stranici imaju vise izbora nego u ducanu.
    *
    Jucer mi je stigao trudnicki dnevnik. Krece od početka trudnoce i ispunjava se sve do bebine prve godine. Vec sam ispunila unazad ono sto je falilo i sad samo nastavljam, bas me veseli 🥰
    https://ibb.co/t26V0hc

Unakit
    21. Svibanj 2020. 11:42

Demetria

Mina 29

Mislim da je bilo do antibiotika..
    Već je jučer bio puno bolje.
    Glavno da je već oporuku napisao i opraštao se😂😂😂😂 velim da dragi moj.. Tebi je loše 5 sati samo… Pa umireš a ja budna cijelu noć i tetošim te..
    A meni bilo zlo mjesecima 😂i to cijele dane.. Gleda me i šuti.. 🙈😂😂😂

Aha znam kako ti je tako je i svaki muž, preživjeti će to oni.
    *
    bananaupidami ima nešto što se zove prije porođajna i poslijeporođajna depresija. Ima blagih i težih.
    Moj dobronamjerni je savjet da kontaktiraš nekoga. U vrijeme ove korone su bili objavili par telefonskih poziva za psihičke savjete.
    *
    Imam jedno glupo pitanje, štete li oni pametni fitnes satovi bebici?
    Jer mi ističe ugovor preplate i sad mi nude tri mobitela uz taj sat pa si razmišljam što ću uzeti.

Demetria ako mislis na sat sto mjeri aktivnost I sl. ne steti uopce

Skakavac
    21. Svibanj 2020. 11:46

Mana_Mare

Skakavacdaaaa vec 27🙈 pratimo se pratimo. Bit ce napeto ocemo se do finala pratit 😀😀

Ne mogu virovat da ovako leti.. Sican se kako san litnje bebe citala s nekih 12 do 15 tjedana, onako iz prikrajka :D samo pomalo naprid. Cetvrtkom festajemo 🤭💃

Marta14
    21. Svibanj 2020. 11:54

Skakavac

Mana_Mare

Skakavacdaaaa vec 27🙈 pratimo se pratimo. Bit ce napeto ocemo se do finala pratit 😀😀

Ne mogu virovat da ovako leti.. Sican se kako san litnje bebe citala s nekih 12 do 15 tjedana, onako iz prikrajka :D samo pomalo naprid. Cetvrtkom festajemo 🤭💃

Vi ste vec dobro trudne 😅Vrijeme bas leti! 
    Ljetne vec radaju tako da.. 

Skakavac
    21. Svibanj 2020. 12:03

Ahaa pratim ih. Polako ali sigurno, svaki dan u iscekivanjima bebica 🙆‍♀️🤗

Doc ce to i kod nas, necemo se ni okrenit 😇🤩 sve nas je vise i puno tema kroz dane, bas lipo 
    Ja se ponasa skoro pa ko da se nista ne događa hahahah salin se malo ali odose dani a bebe sve vece. Bozji blagoslov i srica da smo ovo dozivile😇

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani