Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matea02
    14. Listopad 2020. 18:04

Ej ja sam bila na ctgu danas i pregledu. Prvi ctg nije valjao mala je pre mirna bila, očitovalo neke totalno nepravilne kontrakcije, oke odem i na uzv kaže doktor ima 2,800 protoci i plodna u redu. Odem na pola sata pojesti nešto i popit sok, vratim se opet ctg opet je premirna, doduše malo bolje od prvog puta, opet kontrakcije nepravilne. U petak opet moram na ctg pa će se vidjet šta i kako. Strah me jer je doktor na uzvu oko glave joj dosta dugo gledao i rekao da nešto nije ok, mislim da je pupčana u pitanju, strah me užasno da se ne pati unutra i da joj nije.dobro više 😔 a bris na beta hemolitički streprokok negativan barem to..

Napokon 2804
    14. Listopad 2020. 18:24

Ninche9

MissKriss i plavo nebo sretno 💜🙏Marta meni je patronazna rekla da zelena stolica moze biti ako beba pije samo vodeno mljeko, ono s pocetka podoja i ne dolazi do onog masnog.. E sad posto ti kazes da mala cica cijele dane i da je jako lijepo dobila na kilazi cisto sumnjam da je to kod vas slucaj😁
    Napokon koje kapi dajes i pomazu li? Danas sam doznala od svog AOK (bayern) da u trudnoci i tokom dojenja imamo pravo na besplatne plombe i usluge kod zubara pa mozda ti ta info bude od koristi, bas dolazim od zubara..
    Cure koje dojite pijete li neke vitamine? Ja bi uzela nesto ali ne znam sto.

Dajem mu sab simplex ako jede ad ako papa moje mlijeko onda mu ne dajem nista jer tu bas pazim i sta jedem i sta pijem... i za sad nam tako funkcionira...
    Vidis to za zubara nisam znala... hvala na infu, pocinjem osjećati da me bole zubi pa je dobro znati...
    Sto se vitamina tice, meni su u bolnici predložili fembion 3 da pijem, medutim ne pijem ga, zasto, ni sama ne znam... 
    .
    Tina bebica je prekrasna 😍😍😍😍
    Q

teica30
    14. Listopad 2020. 18:28

Matea02

Ej ja sam bila na ctgu danas i pregledu. Prvi ctg nije valjao mala je pre mirna bila, očitovalo neke totalno nepravilne kontrakcije, oke odem i na uzv kaže doktor ima 2,800 protoci i plodna u redu. Odem na pola sata pojesti nešto i popit sok, vratim se opet ctg opet je premirna, doduše malo bolje od prvog puta, opet kontrakcije nepravilne. U petak opet moram na ctg pa će se vidjet šta i kako. Strah me jer je doktor na uzvu oko glave joj dosta dugo gledao i rekao da nešto nije ok, mislim da je pupčana u pitanju, strah me užasno da se ne pati unutra i da joj nije.dobro više 😔 a bris na beta hemolitički streprokok negativan barem to..

Probaj se sto manje uzrujavati, bebica ima finu kilazu, tjedni su super ... Možda joj je jednostavno bio takav dan ... A i nemaju oni bas previše mjesta za okretanje. 
    U petak ćeš ići opet, i kako god da bude - ili ćeš upoznati svoju malu štrucu ili ćete se nastaviti družiti 2u1 ... 

👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰

Napokon 2804
    14. Listopad 2020. 18:47

Cure moje sretno svima... uskoro cete se mazit sa bebicama, pazite se... 🥰🥰🥰🥰

• ZuMama
    14. Listopad 2020. 19:08

Matea02

Matea tak sam i ja nesto slicno imala... ponavljala ctg i niko nis nije posteno objasnio... nemoj se nervirati, vjerujem da bi te ostavili da nesto nije uredu. Meni su isto bili na lila da me ostave ali su me ipak poslali doma i rekli da dodem za tjedan dana... ti si isto u vinogradskoj?

• ZuMama
    14. Listopad 2020. 19:14

vitica33

Zumamaja sam.u Os ..
    Na ctg bebica spavala ,trudovi prisutni ali nebi me jos dirali,do sutra preksutra

Bitno da je sve ok. Izgleda da se sve te bebice umire pred porod... sve ce to biti super😉

Matea02
    14. Listopad 2020. 19:17

ZuMama

Matea02

Matea tak sam i ja nesto slicno imala… ponavljala ctg i niko nis nije posteno objasnio… nemoj se nervirati, vjerujem da bi te ostavili da nesto nije uredu. Meni su isto bili na lila da me ostave ali su me ipak poslali doma i rekli da dodem za tjedan dana… ti si isto u vinogradskoj?

Nisam, idem u Novu Gradišku. Šta ti isto ništa nisu rekli samo da nije dobro? 
    Ma da je nešto kritično ostavili bi me, upravo tako. Kako teica30 kaže u petak će ili biti oke ili ćemo se malo ranije upoznati 😊. 
    Al opet sama pomisao na to da joj nije dobro je zastrašujuća 😭
    E da pitala sam doktora šta znači da je položaj glave 1A, kaže lice okrenuto prema leđima, glava u zdjelici i tijelo okrenuto u lijevo, kak treba bit 

14. Listopad 2020. 19:28

Moj mqli se zadnja dva tjedna u trbuhu jako primirio. Na ctg-u ga je sestra redovito drmusala skupa s trbuhom jer nije bila zadovoljna, ili me okretala na drugi bok. Doktori su svaki put rekli da je ctg u redu, makar nije bilo puno pokreta niti razlike u frekvenciji otkucaja. A za to kaj se mali primiril me niko nije doživljaval osim doktorice jedan petak, koja je samo prokomentirala: "Da? Znači to je kod vas već krenulo. Sljedeći tjedan je vaš, to vam prognoziram." I tak je i bilo, ja rodila za tri dana.
    Vjerujem da je i kod vas sve u redu 🤞🍀💕

Demetria
    14. Listopad 2020. 19:30

Torba za rodilište - spremila je u četvrtak pol sata do ponoći, a u petak navečer završila na hitnoj zbog tlaka i u ponedjeljak rodila (utorak bio termin)
    *
    Snovi-otkako sam rodila ono malo što spavam sanjam svašta i intezivno....evo jučer sam sanjala da sjedim u gledaonici u operacijskoj sali i gledam drugu ženu kako rađa..
    *
    Odjeća za izlazak-meni je naravno haljina pukla sastrane tj patent kad sam oblačila..ne nije mi bila mala nego me sestra požurivala i ja ju nekako smotano obukla i puklo...a njoj sam ponijela kratki bodi kao potkošulja, štramplice, body od komada bez nogavica dugi rukav, malu peralinu koje su prabake šivale i čarapice, kapu joj nije stavila sestra. a taj dan je bio skroz topal s tim da su mi rekli da u autu moram skinuti peralinu i pokriti ju dekom zbog autosjedalice
    *
    dojenje za izlazak vs. Odjeća za izlazak - ako nećete izdojiti kao i ja bočicu za slučaj da bebica poželi jesti baš na vrijeme izlaska a ponesete odjeću u kojoj ne možete dojiti onda izdojite u bočicu...tako sam i ja...glupača uopće nisam mislila o tome da u ovoj haljini ne mogu dojiti
    *
    Virovi ulošci-totalna katastrofa mi se pokazali....u bolnici sam imala chico pa mi muž kupio vir jer sam ove potrošila i sad sam na toto uloške....spasila se, virovi su mi bili predebeli i ona mrežica ma užas
    *
    Dojenje i vitamini - ja sam nastavila piti elebaby jer mi ostala još jedna tabla pa ću se prebaciti na elemama kad ovo popijem...neznam smije li se
    *
    Kako vi kužite na ctgu trudove ja ih nisam ni u najjačim trudovima skužila 
    *
    Sretno svim curama kod kojih se nešto pokrenulo a svima koje su rodile čestitam na štrucama ljubavi
    sad idem pročitati zadnjih 20 stranica....samo dok ja to pročitam vi ćete napisati novih 20 :))))
    šaljem vam svima puno pusa i zagrljaja, baš mi je puno pomogla ova grupa, ali definitivno premalo se govori o stvarnosti koja uslijedi kada dođete doma s tim malenim stvorenjem

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

NikPik
    14. Listopad 2020. 19:38

Matea02

ZuMama

Matea02

Matea tak sam i ja nesto slicno imala… ponavljala ctg i niko nis nije posteno objasnio… nemoj se nervirati, vjerujem da bi te ostavili da nesto nije uredu. Meni su isto bili na lila da me ostave ali su me ipak poslali doma i rekli da dodem za tjedan dana… ti si isto u vinogradskoj?

Nisam, idem u Novu Gradišku. Šta ti isto ništa nisu rekli samo da nije dobro?
    Ma da je nešto kritično ostavili bi me, upravo tako. Kako teica30 kaže u petak će ili biti oke ili ćemo se malo ranije upoznati 😊.
    Al opet sama pomisao na to da joj nije dobro je zastrašujuća 😭
    E da pitala sam doktora šta znači da je položaj glave 1A, kaže lice okrenuto prema leđima, glava u zdjelici i tijelo okrenuto u lijevo, kak treba bit

Matea tako je i meni u pon bilo, ležala sam 45 min na CTGu i jedva se malo pokrenuo, a prije toga cijelu noć, u čekaoni i nakon pregleda popodne nije prestao udarati. Neće oni kad bi mi htjeli, nego kad njima paše 🙂 Sestra me isto izokretala sto puta, drmala trbuh i na kraju doktor ništa nije komentirao, samo je rekao vidimo se za tj. dana i to je to. Nemoj brinuti, sigurno joj je dobro u buši, kad joj dosadi i kad odluči sama da je vrijeme, vidjet ćeš da će biti sve ok 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.