Hvala cure ❤️
Bilo je relativno brzo, prirodni trudovi su bili fakat ok, krenuli na oko 1h nakon pucanja vodenjaka.
Došla u Petrovu, pregled (2-3 prsta otv), klistir (preporučam, jer mene su pitali želim li), u svoju spavačicu i u box.
Ctg, lagani trudovi i na 4 prsta otv dobila epiduralnu i tu skoro pa niš nisam osjetila dobrih 1,5h.
E onda je nakon 2h epi prestala djelovat i došli trudovi na svako 1min…i točno osjetiš kad krene za izgon, uf boli.
Rodila sam ga u 2 truda ali brate mili cijeli me odjel čuo 😅🥴 Mislila sam da ću sva popucat, kad ono - NIŠTA! 🙏🏻
I dobila sam ga odmah na prsa, mazili smo se dobrih 1h kad su ga odnjeli na mjerenje. Cicku je prihvatio odmah, riješio i jednu i drugu i zaspao.
4h sve ukupno od ulaska u box. Fakat za poželjet.
I prvo kaj sam rekla kad sam rodila:
Hvala ti Bože! 😅
Sad čekam tu u sobi da mi ga dovedu 💙
🙂
Javim se čim se malo slegnu dojmovi!
Sretno svima!
Predivnooo, cestitke i brz oporavak! 💙
Upravo saznala da je bolnica di planiram roditi uvela da pratnja moze doci samo 15 min pred sam kraj poroda… ne može više kao sto je bilo, bit cijelo vrijeme uz mene… pricam za njemačku
Za sad u Belgiji moze pratnja cijelo vrijeme poroda. Poslije toga tata moze ostat spavat na pomocnom krevetu (platit za to) ako si u jednokrevetnoj sobi. Posjet je I dalje dozvoljen porodici I prijateljima, ne vise od dvoje sa maskom. Do kad ce bit tako, tko to zna jer brojke oboljelih I hospitaliziranih rastu na dnevnoj razini 😶
Upravo saznala da je bolnica di planiram roditi uvela da pratnja moze doci samo 15 min pred sam kraj poroda… ne može više kao sto je bilo, bit cijelo vrijeme uz mene… pricam za njemačku
Za sad u Belgiji moze pratnja cijelo vrijeme poroda. Poslije toga tata moze ostat spavat na pomocnom krevetu (platit za to) ako si u jednokrevetnoj sobi. Posjet je I dalje dozvoljen porodici I prijateljima, ne vise od dvoje sa maskom. Do kad ce bit tako, tko to zna jer brojke oboljelih I hospitaliziranih rastu na dnevnoj razini 😶
Ma uzas... ovdje vise nitko ni ne spominje koronu, samo ono klasicno, ako dolaziš iz rizičnih područja moras test radit i do rezultata izolacija... ali ovako nitko nista, ljudi i dalje nose maske, kako su to uveli nisu mijenjali taj zakon, znaci sve ono klasika.. da bih eto saznala to za pratnju... al dobro, preživjeti cu, krivo mi je samo sto do bolnice treba 20 minuta, a porod moze bit gotov za sat vremena, a moze I za 12 sati, pa po nekom zdravom razumu nece muz sjedit pred bolnicom i cekat kad cu ga nazvat i rec, ajde mozes uci...
Mislim nije tu meni zbog mene, vec sam vam rekla da bi najradije sama sve jer mislim da sam tad najhrabrija, meni je zbog bebe jer ne bih htjela da ga vidi samo na slikama a prvi put u zivo kad dode po nas...
Ma fuj, gadi mi se više sve...
Joj moram napisati tu javno, mene izluđuje sve to s tom f.....g koronom, te silne zabrane, ograničavanja, nošenje maske ... Stalno se pričalo s tim ćemo morati živjeti, a s druge strane svaki dan neke nove vražje zabrane, odredbe i ostalo. Pa ako cemo morati živjeti s tim, nek nas već puste da živimo ... Gdje god krenes nitko se ničega ne pridržava, a brane nam tih par sati poroda da prozivimo sa osobom s kojom živimo, spavamo i dišemo!! Mislim prestrasno ....
Evo primjer sa gin iz Osijeka. Čekala sam na pregled, normalno pratnje sa svima na pregledu, i kaže sestra svakom od njih - super, taman stvari do lifta nam odnesete i dalje ne smijete ... Pa mislim si Jel lift neka barijera? Evo bas sam ljuta na to sve 🤯🤯🤯🤯
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Joj moram napisati tu javno, mene izluđuje sve to s tom f…..g koronom, te silne zabrane, ograničavanja, nošenje maske … Stalno se pričalo s tim ćemo morati živjeti, a s druge strane svaki dan neke nove vražje zabrane, odredbe i ostalo. Pa ako cemo morati živjeti s tim, nek nas već puste da živimo … Gdje god krenes nitko se ničega ne pridržava, a brane nam tih par sati poroda da prozivimo sa osobom s kojom živimo, spavamo i dišemo!! Mislim prestrasno ….
Evo primjer sa gin iz Osijeka. Čekala sam na pregled, normalno pratnje sa svima na pregledu, i kaže sestra svakom od njih - super, taman stvari do lifta nam odnesete i dalje ne smijete … Pa mislim si Jel lift neka barijera? Evo bas sam ljuta na to sve 🤯🤯🤯🤯
Znas da sam i ja tocno to danas pomislila. Znaci smije sjedit tu dolje pokraj mene i bit sa svim tim osobljem, koje se naravno izmjesa kroz dan i susretne sto puta, a ne smije gore u radaonu 😤😤 bas me to rastuzilo, jos kad osjetim kako mu se namjesti u dlan kad stavi ruku na stomak pa pukla bi od muke. A on je nece moc ni vidjet a kamoli primit u ruke.
Joj moram napisati tu javno, mene izluđuje sve to s tom f…..g koronom, te silne zabrane, ograničavanja, nošenje maske … Stalno se pričalo s tim ćemo morati živjeti, a s druge strane svaki dan neke nove vražje zabrane, odredbe i ostalo. Pa ako cemo morati živjeti s tim, nek nas već puste da živimo … Gdje god krenes nitko se ničega ne pridržava, a brane nam tih par sati poroda da prozivimo sa osobom s kojom živimo, spavamo i dišemo!! Mislim prestrasno ….
Evo primjer sa gin iz Osijeka. Čekala sam na pregled, normalno pratnje sa svima na pregledu, i kaže sestra svakom od njih - super, taman stvari do lifta nam odnesete i dalje ne smijete … Pa mislim si Jel lift neka barijera? Evo bas sam ljuta na to sve 🤯🤯🤯🤯
Mene je iznenadilo kako ljudi nemaju pojma da naprimjer mi moramo rađati s maskama.
Ljudi kad bi me pitali jesam li spremna bi rekla to za maske, pa su rekli da sam luda da pričam gluposti jer to nigdje ne piše nigdje se ne spominje i ne vjeruju mi.
U ekipi su se rodile dvije tri bebice unutar godinu dana i svi su mogli biti s svojim partnericama.
Srce mi puca kad pomislim da muž može vidjeti svoju bebicu tek nakon par dana.
Svekrva mi radi u bolnici i sigurno će probati doći do nas a mene to ljuti i rekla sam joj da se nije usudila.
I svi me grde zbog toga. Ali meni to nije u redu.
Ok ti si baka i prvo ti je unuce, ali to je bebica spoj mene i muža, po meni ne može preko reda. Tata ima svu prednost svijeta.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
I eto nisam rekla ono najbitnije a to je da smo mi 34 tt+3 i danas imamo 2600 gr, decko napreduje👍💙ZuMama super za pregled!😃👍Pravi veliki decko🤗ja idem slj tjedan isto kad cu biti 34 tj i jedva cekam da cujem da je sve u redu i da si ga vidim😍
A sto se straha tice, to je normalno, mislim da je svaku od nas u nekom trenutku strah poroda, pa prode, pa opet dode, ali na kraju dode najljepsa nagrada🥰
A imas pravo... mislim da je to pozitivan strah...
Vjerujem da jedva cekas pregled, kad vidim bebicu i znam da je sve ok taj strsh se smanjuje🙂
Joj cure i meni je muka od te korone i njihovih idiotarija. Izbori, sezona, advent... sve može, jer je to u njihovu korist, a iživljavaju se na trudnicama i djeci. Fuj!!! Gamad pokvarena. Općenito mi je dosta već tih priča o tome koliko je to opasno, dok s druge strane hrpa njih ne bi ni znala da su zaraženi da se nisu testirali.. o maski na porodu ni ne razmišljam. Skinut ću ju ako ću htjet i može mi se na trepavice postavit, al ne mislim ju nosit cijeli porod. Eto. Jako sam ljuta zbog cijele situacije i gade mi se sa svojim glupostima.
Rosha čestitam! Malom Noi želim puno zdravlja i sreće, tebi brz oporavak i da se brzo vratite domeka 🥰🍀💕🥳
.
Vita kutak za bebača je jako zgodan, baš si ga lijepo uredila 🥰
.
Enana to si dobro rekla, sam si je ime odabral 🤭
Nadam se da dojenje ide bolje, ni ja nemam još nikaj mlijeka, a mali stalno spava i slabo se tak potiče.
Mene je iznenadilo kako ljudi nemaju pojma da naprimjer mi moramo rađati s maskama.
Ljudi kad bi me pitali jesam li spremna bi rekla to za maske, pa su rekli da sam luda da pričam gluposti jer to nigdje ne piše nigdje se ne spominje i ne vjeruju mi.
U ekipi su se rodile dvije tri bebice unutar godinu dana i svi su mogli biti s svojim partnericama.
Srce mi puca kad pomislim da muž može vidjeti svoju bebicu tek nakon par dana.
Svekrva mi radi u bolnici i sigurno će probati doći do nas a mene to ljuti i rekla sam joj da se nije usudila.
I svi me grde zbog toga. Ali meni to nije u redu.
Ok ti si baka i prvo ti je unuce, ali to je bebica spoj mene i muža, po meni ne može preko reda. Tata ima svu prednost svijeta.
Mislim glupo za reci, jer nisu svi u toj poziciji nit imaju tu mogućnost, al bolje po meni da prosverca muza do tebe da vidi bebicu makar na 2 minute, kad je već na takvoj poziciji da radi u bolnici...
Osudite me ako hoćete, ali da imam tu mogućnost napravila bi tako jer budimo realni svi iskorištavamo veze i vezice za sve i svašta pogotovo za gluposti, e onda bi ju iskoristila i za ovo...
Sortiraj odgovore
Najstariji