Nadajmo se da ćemo proći sve čim lakše- bolje.
Recite mi mame, jeste li imale sa sobom za u bolnicu odnosno na porodu original dokumentaciju što se nalaza tiče ili mogu i kopije proći? I još nešto bih Vas zamolila samo, kakve maske moraju trudnice imati? Mogu proći obične ili koje ste vi imale?
Sretno svima koje iščekujemo the day
Mina moj muž vozi kamion, stalno noćna-znači nema ga od 5 popodne do 5 ujutro i vozi 500km svaku noć i sad držim fige ako se šta pokrene barem da bude ujutro da se znamo organizirati. Jedino što je dobro u svemu šef mu je izašao u susret ako bi se šta pokrenulo po danu da nazove i ne mora radit tu noć. Ili ako bi krenulo vikendom isto se ne bi bunila jer je tada doma🤞🤞🤞🤞,nekakp se osjećam sigurnije kad je on tu. Shvaćam da ima žena kojima je puno teže sve ishendlat(pogotovo onima koje imaju dječicu doma), to me danas uhvatilo neko crnilo već sutra sam bolje. I brine me sad i testiranje na covid, nemamo nikakvih simptoma ali "šta ako budem pozitivna" mi lebdi negdje u mozgu. A apsolutno nikakvih kontrakcija ni bolova nemam, nikakve naznake da se porod bliži tako da se nadam kad krenu bolovi da neće bit lažna uzbuna nego odmah ono pravo. Sad trenutno tražim zdjelice za suho pranje bebe-to još nisam nabavila tako da ću se okupirat s tim i slaganjem robice u komodu jer su nam sobe na katu a kinderbet i komoda dolje u dnevnom pa da ne moram svako malo trčat gore za presvlačenje bebe. I nemam male plahte za kolijevku(imamo kinderkraft next to me) pa ću malo prošunjat dok se još dobro osjećam. Samo da se dragi probudi napokon pa da krenemo do grada. 🙈
Samo pozitivno razmišljati jer ćemo inače poludjeti od svega..
Kak bude bude ne možemo na sve utjecati..
Ali kak god bilo. Mi ćemo to ipak sve riješiti 💪
Meni su se izmijenjali doktori u bolnici, a moja dr je prof pa je cesto van, tako da nikoga ne znam I sumnjam u te mlade na spevijalizaciji. I ovdje se vidi manjak osoblja, mi smo u banani sa oko 18 tisuca novooboljelih dnevno, sto da vam pricam.
Vama je jos teze sa muzevima koji rade nocu, ali sve nesto se nadam I molim da bit ce u redu 🙏
Bok curke!
Kasno se priključujem, znam 🙈 al nešto me muci/zanima pa reko da pitam ovdje..
Inace mama deckica od 2,8god. I evo sada nam stiže još jedan dečkić.. Danas 39+6tt, dakle termin sutra! 😎
Već 2,5mj beba je jako jako nisko, glava joj je doslovno kod stidne kosti bila, sad zadnji pregled se nije ni mogla uhvatiti na uzv koliko je nisko.. Cijelo vrijeme mi gin govorila ma samo da izdržim do 37-og tj! A evo nas u terminu 🙃 čuvala sam se čuvala i sad mali neće van hahaha..
ugl jučer bila na ctg-u, jedva neki trudovi ali otvorena 3cm.. Sad me zanima, u pon idem u bolnicu(posto je termin u ned,naručili su me u pon), ako sam otvorena i vise sada 5,6,7cm ( s prvim sam došla u bolnicu 7cm otvorena) ukoliko nemam trudove, šta će samnom? Mogu odbiti drip ili inducirani porod ukoliko je sve ok s bebom jel tako? Prvu trudnoću su mi oni probušili vodenjak i rodila sam za 3h, nekako imam osjećaj da ni sada neće doći do puknuća vodenjaka prirodno..
Ukoliko je netko imao sličnu situaciju, otvorenost ali bez trudova molim nek podijeli šta su napravili dr na kraju.. 😎
Mina tako sam ja strahovala do jučer ... Muž stalno noćne, i bas mi je to bilo stresno. Sad je na godišnjem i nadam se da ce ovo moje dijete uskoro doci da se sto duže mazimo svi skupa 🥰.
Danas sam trebala imati kao miran dan, da odmorim od jučer, i na kraju došli moji na ručak, njegovi na palačinke i sve se to razvuklo od jutra do sad...
Matea slobodno se iskukaj, tako ce bi barem biti lakše... Kod mene prisutne kontrakcije stalni preko dana, nepravilne ali opet, osjeetim ih. Navečer mi budu bas bolje, ali tokom noći se smire. U ponedjeljak je pregled pa ćemo vidjeti sta dr kaže ... Vjerojatno ce tad napraviti u procjenu i vaginalni pregled uz ctg pa ćemo znati na čemu smo ...
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Cure drage,meni iskočili hemeroidi. Užasno se osjećam,nikako ne mogu ležat. Baš grozno 😭
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Jasamja čestitam! Uživajte curke 💕
Tina divno izgledaš! 😍
.
Kod.mene su se kontrakcije smirile, za sad barem. Malecka se isto smirila, osjetim ju al ne kao inače, a i pokreti su nekako nježniji, sutra imam ctg pa ćemo vidjet šta kaže.
.
Meni se čini da me hormoni peru na 1000. Kao prvo lice mi je puno prištića, strašno u zadnja dva dana, a i jutros se probudila vidila babu (onu ludu babu) u dnevnom boravku kako spava i počela plakat ne mogu je durat, smeta mi i što hrče uopće 🙄. Popizdim u sekundi zbog nekih sitnica.. neznam jesu hormoni il' je problem što sam nakon 10 godina kod kuće više od 3 mjeseca u komadu (srednja+fax). Znam da su vaše teme ovdje više manje oko bebica koje su najbtinije, al moram se požaliti malo. Ugodan dan vam želim 😘
Matea ja sam par tjedana prije poroda počela se manijakalno smijati i onda manijakalno plakati jer se neka žena upucavala mom dragom predamnom 😂. Treba ispustiti te emocije i pomiriti se s hormonima 😜
Cure drage,meni iskočili hemeroidi. Užasno se osjećam,nikako ne mogu ležat. Baš grozno 😭
I meni je to bio najveci problem nakon poroda, gori od sava. Nakon svakog mokrenja sam oprala ranu i hemeroide i na njih namazala kantarionovo ulje i hemopropin. Vec su sutra dan bilo bolje, nisu bili upaljeni. Samo ih mazi i drzi cistim to mjesto. Sretno, nadam se da ce se brzo smiriti 🤞
Nažalost dok ne odemo doma preostaje nam samo tuš nakon svakog odlaska u wc 😔 sad su mi dali tabletu a ponudili su i inekciju,pa ako ne bude bolje od tablete pitat cu ih inekciju
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Bok curke!
Inace mama deckica od 2,8god. I evo sada nam stiže još jedan dečkić.. Danas 39+6tt, dakle termin sutra! 😎
Već 2,5mj beba je jako jako nisko, glava joj je doslovno kod stidne kosti bila, sad zadnji pregled se nije ni mogla uhvatiti na uzv koliko je nisko.. Cijelo vrijeme mi gin govorila ma samo da izdržim do 37-og tj! A evo nas u terminu 🙃 čuvala sam se čuvala i sad mali neće van hahaha..
ugl jučer bila na ctg-u, jedva neki trudovi ali otvorena 3cm.. Sad me zanima, u pon idem u bolnicu(posto je termin u ned,naručili su me u pon), ako sam otvorena i vise sada 5,6,7cm ( s prvim sam došla u bolnicu 7cm otvorena) ukoliko nemam trudove, šta će samnom? Mogu odbiti drip ili inducirani porod ukoliko je sve ok s bebom jel tako? Prvu trudnoću su mi oni probušili vodenjak i rodila sam za 3h, nekako imam osjećaj da ni sada neće doći do puknuća vodenjaka prirodno..
Ukoliko je netko imao sličnu situaciju, otvorenost ali bez trudova molim nek podijeli šta su napravili dr na kraju.. 😎
Ja sam ti dosla na ctg i pregled sa 40 + 2. Bez trudova, ali otvorena 4-5 cm.. sluzni cep je par dana lagano ispadao i na pregledu je skroz ispao.
Rekao mi je doktor ako si spremna- idemo. Probusili mi vodenjak i dobila sam drip.. od ulaska u radaonu i busenja vodenjaka pa dok nisam rodila proslo je ravno 7 sati
Definitivno kantarionovo ulje. Dobila sam domaće od svekrve. Mene je spasilo.
Ja ih nikad u zivotu nisam imala no iskočio mi je 3 tjedna prije poroda. Plakala sam od bola. Bojala sam se da bude jos gore nakon tiskanja i naprezanja. Mazala sam kantationom i gotovo da se skroz povukao. Cak ni nakon poroda nije ponovno iskočio.
Bok curke!
Ja sam bila otvorena 4cm bez trudova. Probušili mi vodenjak, dobila svoje trudove i lijepo se otvarala. Međutim kod mene su trudovi kasnije na 8-9cm postali slabi, pa dobila najmanju dozu dripa i zbog daljnjeg nenapredovanja završila na carskom
Sortiraj odgovore
Najstariji