Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jana35
    22. Srpanj 2019. 23:14

Trudnice moje jesenske ,bas mi vas je lijepo povremeno čitati. 
    Manich, pokusaj si nabaviti magnezij u spreju i prskati si vrat i sljepoočnice. Čitala sam na nekim grupama na fejsu da to pomaze kod glavobolja a magnezij ti nemoze nikako naskoditi. 
    Ja vas moram nesto pitat, za prijateljicu moju koja je sad trudna oko 33 tjedana. Jako je kasno osjetila bebine pokrete, tek negdje oko 24 tt. Nakon toga bebicu osjeća samo par puta na dan i to samo dok lezi.. Jeli to normalno? Eto, rekla sam da ću pitat vas za savjet .Svugdje pise da se sad već moraju brojati pokreti pa se ona bas panično boji . Na uzv uvijek sve super ali eto, curica je bas nekako mirna.

22. Srpanj 2019. 23:14

ayla

Manich

Caos curke ne piskaram danas previse jer sam koma raspolozenja… Glava me boli cijeliiii dan… Ali doslovno cijeli dan.. Nema smisla vise ni popit lupocet jer ne pomaze a osjecam se kao govno sto ga popijem u nadi da ce pomoci i kad ne pomogne onda samo razmisljam kako skodim bebi. U srijedu idem doktorici i ovo cu joj naglasiti kako je postalo strasno nepodnosljivo… Jedinooo sto mi na trenutke samo ublazi bol su hladni oblozi na celo i vrat i gledam da pijem dosta tekucine kroz dan.. Aurora uspjela sam uzicat od sestricne tlakomjer pa cu ga sutra pokupit i pratit stanje sa tlakom da ako nista drugo barem otklonim taj tlak kao uzrok glavoboljama… A ukoliko je problem tlak ima li kakva terapija koja se daje trudnicama za to ili? Zabb sam neka od vas je pisala za visok tlak ali neznam jesu kakvi ljekovi bili u igri..

Sad mi pade na pamet, kazu da je za glavobolju dobro skuhati crnu kafu i iscidit limuna u nju i popiti

Cula sam i ja to mogu pokusat ali nemogu svaki put kad me glava zaboli kuhat kavu 😒😳 a i kakve sam srece prije cu se izbljuvat od te kave nego sto ce me glava proc.. 🤣😋 Probat cu pa cu javit.. 

LollyBB
    22. Srpanj 2019. 23:22

Manich

Caos curke ne piskaram danas previse jer sam koma raspolozenja… Glava me boli cijeliiii dan… Ali doslovno cijeli dan.. Nema smisla vise ni popit lupocet jer ne pomaze a osjecam se kao govno sto ga popijem u nadi da ce pomoci i kad ne pomogne onda samo razmisljam kako skodim bebi. U srijedu idem doktorici i ovo cu joj naglasiti kako je postalo strasno nepodnosljivo… Jedinooo sto mi na trenutke samo ublazi bol su hladni oblozi na celo i vrat i gledam da pijem dosta tekucine kroz dan.. Aurora uspjela sam uzicat od sestricne tlakomjer pa cu ga sutra pokupit i pratit stanje sa tlakom da ako nista drugo barem otklonim taj tlak kao uzrok glavoboljama… A ukoliko je problem tlak ima li kakva terapija koja se daje trudnicama za to ili? Zabb sam neka od vas je pisala za visok tlak ali neznam jesu kakvi ljekovi bili u igri..

Što se tiče tlaka, postoji terapija za trudnice. Metildopa tablete. Za njih znam sigurno jer sam na terapiji. Ne znam ima li još šta. Visoki tlak je opasan u trudnoći. Ne znam mjere li ti tlak kada ideš na preglede. Meni je bio ok kad bi mi mjerili u ordinaciji, ali sam se počela lošije osjećati, umarati i zapuhivati ko da se penjem na planinu, a ne na drugi kat zgrade i onda sam počela i doma kontrolirati. Kad je prešao 140/90 više puta, dobila sam terapiju. 

LollyBB
    22. Srpanj 2019. 23:24

Manich, jesi li i prije trudnoće imala takve glavobolje? Da nisu migrene?

luce35
    22. Srpanj 2019. 23:29

jana35

Manich, pokusaj si nabaviti magnezij u spreju i prskati si vrat i sljepoočnice. Čitala sam na nekim grupama na fejsu da to pomaze kod glavobolja a magnezij ti nemoze nikako naskoditi.
    Ja vas moram nesto pitat, za prijateljicu moju koja je sad trudna oko 33 tjedana. Jako je kasno osjetila bebine pokrete, tek negdje oko 24 tt. Nakon toga bebicu osjeća samo par puta na dan i to samo dok lezi.. Jeli to normalno? Eto, rekla sam da ću pitat vas za savjet .Svugdje pise da se sad već moraju brojati pokreti pa se ona bas panično boji . Na uzv uvijek sve super ali eto, curica je bas nekako mirna.

Pozz Jana, drago mi je da nas cirnes 😀. Nadam se da si dobro 🤗.
    I ja moju bebu osjetim dok se umirim, dok sam u pokretu i ne bas.

Julie
    22. Srpanj 2019. 23:31

Jana drago mi je da si se javila. Kako si? 
    Sto se tiče pokreta mojraju se brojati od 28 tjedna. Ako je njezina bebica mirnija i to je vjerojatno ok, najbolje da pita ginekologa jer ne bi bas pametovala oko toga. 
    Moj mali je aktivan kroz čitav dan i bome udara ko manijak 😂

22. Srpanj 2019. 23:42

jana35

Ja sam cula da se desava da su bebe jako mirne isto kao i sto lupaju po cijele dane, jeli pokusala sa slatkim da bebu budi, mada se moja ne obazire na slatko neg na ostala jela, mojoj ima dana kad se stvarno ful mirna da se zapitam di je, al ne brojim pokrete dovoljno mi da se javi par puta dnevno pa makar to i stucanje bilo, neka pita doktora u vezi toga al ja bi rekla da je bebica samo mirnija.. 🙂 nego kako si ti? 

22. Srpanj 2019. 23:44

Manich

ayla

Manich

Sad mi pade na pamet, kazu da je za glavobolju dobro skuhati crnu kafu i iscidit limuna u nju i popiti

Cula sam i ja to mogu pokusat ali nemogu svaki put kad me glava zaboli kuhat kavu 😒😳 a i kakve sam srece prije cu se izbljuvat od te kave nego sto ce me glava proc.. 🤣😋 Probat cu pa cu javit..

Neznam kako si prije pila kave, jesi li bila ovisna o njoj, mozda ti to stvara glavobolju mozda ti fali kofeina, mene zna glava zaboliti ako sam gladna.. 

jana35
    23. Srpanj 2019. 00:01

Dobro sam, nekako sam se pomirila sa sudbinom. Jos uvijek ima tuznih dana ali morala sam prihvatiti to i odzalovati. ...ali evo sad se radujem zbog prijateljice i njene bebe. Nek barem njima bude sretno.  Na jesen idemo u centar za soc skrb predati zahtjev za posvojenje djeteta.. To nam je zelja bila već dugo ali evo čekali smo da se nasa bebica rodi pa da mozemo počet i to rjesavati. Posto je sad tako tuzno ispalo, mislim da nemamo sto čekati. Nekako sad jos jače osjećamo potrebu da u spomen na nasu dušicu koja je otisla, spasimo jednu dušicu koja nema roditelje. Znam da je to proces ali evo, krenut ćemo pa ćemo vidjet kud nas put vodi. 
    Naravno, to ne znači da ćemo odustat od trudnoće..imamo mogućnosti i punooo ljubavi pa se nadam da ćemo ostvariti i jedno i drugo!!!! 

23. Srpanj 2019. 00:16

jana35

Dobro sam, nekako sam se pomirila sa sudbinom. Jos uvijek ima tuznih dana ali morala sam prihvatiti to i odzalovati. …ali evo sad se radujem zbog prijateljice i njene bebe. Nek barem njima bude sretno. Na jesen idemo u centar za soc skrb predati zahtjev za posvojenje djeteta.. To nam je zelja bila već dugo ali evo čekali smo da se nasa bebica rodi pa da mozemo počet i to rjesavati. Posto je sad tako tuzno ispalo, mislim da nemamo sto čekati. Nekako sad jos jače osjećamo potrebu da u spomen na nasu dušicu koja je otisla, spasimo jednu dušicu koja nema roditelje. Znam da je to proces ali evo, krenut ćemo pa ćemo vidjet kud nas put vodi.
    Naravno, to ne znači da ćemo odustat od trudnoće..imamo mogućnosti i punooo ljubavi pa se nadam da ćemo ostvariti i jedno i drugo!!!!

Ajmee 🥰 to mi je tako ljepo sto zelite posvojiti,uvijek mi je zao ti bebaca ostavljenih, nadam se da ce vam taj proces trajati sto krace i zelim vam puno, punooo srece da posvojite i da se ostvari trudnoca 😘😘😘😘♥️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.