Dobro jutro, cure nisam se dugo javljala ali tu sam i pročitam koliko stignem. Vidim da su se provukle razne teme.
Što se tiče dojenja meni je prvi put išlo bez problema, iako mi je dijete 5 dana od rođenja bilo hranjeno formulom na flašicu, bez problema je kasnije prihvatila dojenje. Da, boli, nekad i krvare bradavice i svašta se dogodi ali nije to nešto neizdrživo. Dojila sam dijete do nekih godinu dana. Osim vodenih kozica nije bila nikada bolesna, antibiotik je pila jednom u životu i to nakon što je udahnula komad jabuke u pluća pa je pila preventivno antibiotik. Znači odličan imunitet i sigurna sam da je dojenje djelomično zaslužno za to.
Također znam curu kojoj dojenje nije baš išlo ali ona je imala zbilja veliku želju dojiti pa se trudila i pokušavala i uspjela na kraju. Znami jednu kojoj se nije dalo dojiti pa je dala formulu a i jednu koja kapi mlijeka nije imala. znači sve je moguće.
Ayla ako zbilja želiš dojiti, samo naprijed. Naravno da će biti nespretno ali s vremenom ćete se navići i ti i dijete. Ukoliko budeš imala problema svakako kontaktiraj rode. One imaju savjetnice i nisu svi tamo ludi i zaguljeni. Meni su pomogli kod skoka u razvoju. I ne daj nikome da ti kaže da ti je slabo mlijeko.... i malo tvoga mlijeka je ipak bolje od formule, a dohranit dijete uvijek možeš.
Meni u prvoj trudnoci dojenje islo tako glatko. Imala sam one sesirice. Nit bolilo nit upala nit nista. Mljeka na izvoz i dojila do 2.5god di sam rekla gle dosta je.. nisam prvi put panicarila nit cu sad.. kak ce ic ic.. al na zivo cicu nedam 🙈
Jutro svima ,Kengurica slike su 4d
Sta nije to 3d? 4d izgleda onako, opet deugacije…barem meni je 3d takav, a 4d jos realnije 🤔
Al dobro, opet sve ovisi o njihovim aparatima…
Ja ti se slabo kužim u to ali na računu mi piše 4d tako da valjda je 🙄
A sad malo o kupovini... meni je ovo drugo dijete a i prvo je curica. Nakon moga dijeteta sestra od MM je imala curicu pa je i moj brat imao curicu... Tako da je njezina roba obišla krug, ali je naravno i dodano puno nove njihove robice. U svakom slučaju rezime je taj da meni skoro ništa ne treba od robice za bebu. No kompletić nove robice u kojoj će izaći iz bolnice ću uzeti, peškire za kupanje jer bratova mala još uvijek te koristi i možda nekoliko tetrica dokupim.
Nedavno sam malo proučavala cijene tetrica i općenito stvari koje mi trebaju i iskreno sam užasnuta cijenama.
Ne znam kako vi uspijevate sve nabaviti kojima sve treba jer niste dobili od nikoga. Jedino što mogu reći iz prošlog iskustva da su bodići i općenito stvari za bebe zbilja kvalitetni u lidlu ali i u kiku (u kiku povremeno možete pronaći bodije za 8kn) i baš su peri deri.
Imaju i tetrice mislim da je paket od 2kom oko 25kn i jako su fine i mekane (bude jedna bijela a jedna u boji ili sa uzorkom)
Meni su trenutno najveći problem spavaćice jer prošli put sam koristila spavaćice od bolnice, spavaćice i inače ne koristim, znači doslovno ih trebam sve kupiti a muka mi je dati toliki novac.... u subotu sam kupila 2 spavaćice i lagani ogrtač kratkih rukava i sveukupno platila 300kn. Najteže potrošenih 300kn u životu, a nisam ni približno blizu dovoljnom. Kakva je kod vas situacija.... jel se pripremate? Ja sam odnedavno ušla u 3 tromjesječje pa polako počinjem jer mi mala kreće u školu ove godine pa smo u pripremama i za školu i za bebu, i sređivanje sobe za prvašića a i za bebu, a mm na sezoni pa smo same.
Aurora nama je patronazna na tecaji rekla da postoje 2 velicine, ali sam zaboravila kak odabrati pravu 🤔
Razmisljala sam cak i odmah poceti s njima. Imaju ljekarne i ducani sa baby opremom koliko sam vidjela do sad...
https://www.maminsvijet.hr/oprema-za-bebe-i-trudnice/sesirici-dojenje-ih-koristiti-po-kojoj-cijeni/
Evo
Jutro svima ☀️ ja budna od pola 8 al se uhvatila ciscenja i svega jer je temp odlicna i imam elana.....
Na ljetnim bebama je jedna cura ostavila odlican popis stvari za bolnicu, za mamu i bebu i jos kaj sve trebas u pocetku doma. Na stranici 810 pa na dalje, bacite si pogled. Ja se vodim po tom osim spavacica jer za moju bolnicu ne trebaju. Vecinu stvari sam vec kupila, ostalo je jos nesto.
Jel se kojoj od vas dogadja da joj srce pocne bez vidljivih razloga ubrzano lupati? Meni se dogodi da kad lezim opustena pocne jace lupati, bebac je miran tak da on nije razlog, a zna trajati i po vise minuta i u vise navrata. Na vecer prije spavanja se nekad isto tako dogodi 🤔
Ili ja o necem razmisljam, al ne skuzim da mi to tak djeluje na organizam?
Ove od adventa sam koristila. Po meni odlicni. Sam pazi imas po velicinama. Razlika je samo u rupicama. One vece velicine imaju vise rupa pa vise mlijeka ide. Ja sam imala s ako se ne varam. Bacene su moram po nove
Aurora objasni mu da će i beba totalno poremetiti vas ritam pa svejedno nećete odustati i dati ju dalje, isto je i sa životinjama. To su bića koja ste odabrali i dužnost je da skrbite o njima.
Od naših kumova sin, radi u policiji gdje je i kamp za treniranje policijskih pasa. Bilo je jedno leglo u kojem je štenac bio zaigran i nije za školovanje i dali su ga njemu na dar. Pričamo o zaista vrhunskim leglima. Radi se o njemačkom Ovčaru.
Živio je s njima nekoliko godina i došla je prva bebica.
Kako je ta pasmina visoke energije naravno mora imati puno fizičke aktivnosti i još su to nekako hendlali dok mali nije malo porastao i imao interakciju sa psom.
Naravno pas nespretan pa ga sruši pa ovo i ono i teška srca odluče ga dati ali im je uvjet bio da zaista ode u dobre ruke.
Našli su čovjeka koji ima predivno imanje na kojem živi nedaleko od ZG-a i odlučili otići tamo. Prvo samo na igru da se pas udomaći jer čovjek već ima pse i zaista živi za to, a kasnije su ga znali ostaviti po par sati pa na dan Itd. Ta prilagodba je trajala par tjedana i ostave ga skroz.
Za dva tjedna čovjek zove i kaže ne znam sto da radim, pas ne jede, ne želi se s nikim igrati, doslovno gladuje i samo lezi. Zvao je već i veterinara da mu da injekcije s vitaminima ali jbg pas ne jede i želi umrijeti. Nas Damir se vratio i dolazio k njemu, čovjek mu je nabavio ženku u koju se in i zaljubio i koja ga je malo po malo digla. On je i dalje dolazi o i posjećivao psa, s vremenom sve rjeđe i rjeđe ali to je bas bilo ono. Ta priča mi nikad neće izaći iz glave, ta ljubav koja se ostvari između psa i čovjeka je za ne povjerovat. Nemoj odustati, ovo ti sve govorim jer zaista životinja može uginuti od tuge. Moj pas kad sam išla na par dana je mami ispovracala čitavu kuću, ležala i tu i tamo pojela. Toliko je vezana za mene. Sad već lakše podnosi ali dok je bila mlada da ti ne pričam.
Sortiraj odgovore
Najstariji