Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    24. Listopad 2019. 15:57

TeBa

ayla

TeBa

Ayla kako je proslo cijepljenje?
    Mi isto imamo iduci tjedan, sva sam na nekim iglicama 😐

Plakala je ko kisna godina ☹️☹️ i ja skupa s njom pustila suzu jer prvi put da je tako dugo i jako plakala, dusa me zabolila.. Dobila je 2 inekcije jednu je jednu bedru drugu u drugu bedru,sad pratimo stanje al trenutno je zaspala.. Onda mi je doktorica rekla za inekciju za rota virus koji sam prihvatila jer bojim se tih bakterija koje se prenose putem robe i ruku i svasta nesto, inace kosta 450kn jedna al kako je ona imala i dala mi ju besplatno i jos ce jednu primiti na drugom cjepljenju, ako ju nebude imala ja cu morati uzeti i to joj je za cijeli zivot..

A joj pile malo..samo nek temperature ne bude…

Znaci Rota je dodatno cijepivo?

Da da, to ako hoces mozes ako ne nikome nista, osim bebe ako ju slucajno pobere onda kao mora u bolnicu na ljecenje primati nesto i bla bla, to cjepivo se daje do 6mj poslje nitko ne daje niti se kao moze.. Tako mi pedijatrica kaze.. Nadam se samo da ju nece dobiti, cim smo dosli kuci odma sam joj stavila frescopad na jednu i na drugu nogu i nadam se najboljem

• TeBa
    24. Listopad 2019. 16:04

ayla

TeBa

ayla

TeBa

Plakala je ko kisna godina ☹️☹️ i ja skupa s njom pustila suzu jer prvi put da je tako dugo i jako plakala, dusa me zabolila.. Dobila je 2 inekcije jednu je jednu bedru drugu u drugu bedru,sad pratimo stanje al trenutno je zaspala.. Onda mi je doktorica rekla za inekciju za rota virus koji sam prihvatila jer bojim se tih bakterija koje se prenose putem robe i ruku i svasta nesto, inace kosta 450kn jedna al kako je ona imala i dala mi ju besplatno i jos ce jednu primiti na drugom cjepljenju, ako ju nebude imala ja cu morati uzeti i to joj je za cijeli zivot..

Da da, to ako hoces mozes ako ne nikome nista, osim bebe ako ju slucajno pobere onda kao mora u bolnicu na ljecenje primati nesto i bla bla, to cjepivo se daje do 6mj poslje nitko ne daje niti se kao moze.. Tako mi pedijatrica kaze.. Nadam se samo da ju nece dobiti, cim smo dosli kuci odma sam joj stavila frescopad na jednu i na drugu nogu i nadam se najboljem

Zilaviji su oni nego sta mi mislimo..ja cu za svaki slucaj sirup uzet pise i cepice i te frescopad flastere,pa nek se nade

• TeBa
    24. Listopad 2019. 16:06

Rotu je imao necak, uglavnom kaze muzeva sestra da je imao otvorenu ranu na guzi 🙄

24. Listopad 2019. 16:10

TeBa

ayla

TeBa

ayla

TeBa

Zilaviji su oni nego sta mi mislimo..ja cu za svaki slucaj sirup uzet pise i cepice i te frescopad flastere,pa nek se nade

Nadam se, samo da ju ne boli jer ce mene dusa boliti sto nju boli.. Da obavezno se naoruzati sa svime

24. Listopad 2019. 16:11

TeBa

Rotu je imao necak, uglavnom kaze muzeva sestra da je imao otvorenu ranu na guzi 🙄

😐😐😐 Mene toga svega strah

• TeBa
    24. Listopad 2019. 16:15

ayla

TeBa

😐😐😐 Mene toga svega strah

I mene..iskreno potekle mi suze kad sam ga sad vidila kako se smije i baljezga po kreveticu kad sam procitala da je plakala ko kisna godina na cijepljenju...jer i on ce pa cu i ja sigurno 😐 

Frajla
    24. Listopad 2019. 16:17

TeBa

Frajla

TeBa

Bila sam jucer u Mullera, al zaboravila sam napisat, ako netko ne zna… ima uzeti plisana igracka sa punjenjem (mislim da je proso) koja je ugrije u pecnici/mikrovalnoj i onda stavi na trbuscic beba kad imaju grceve…muzeva sestra kaze da je njoj pomoglo to,ali druga sestra jednom prejako zagrijala pa se unistilo punjenje 😂
    Probajte mozda nekom pomogne, kosta oko 40-70 kuna

Je, ima ih sa raznim punjenjem
    Mislim da je nas sa sjemenkama grozda 🤔, imas i s tresnjinim (mislim da je na njima pisalo da idu tek od 3 mj)
    Cinilo mi se zgodnije od termofora, dosta dugo drzi toplinu, ali mom malom nije bas pomagalo, tako da smo ga na kraju samo par put probali

Ahaa,nego vidim da dostaaaa toga znas i cesto slikam tvoj post pa spremim da imam 😂…mi smo imali sa nekih mjesec, mozda malo ranije par dana za redom u isto vrijeme grcenje i plakanje, tj vristanje koje je zavrsavalo zvukovima kao mala maca,skupljanje nogica prema gore, jesu to bili grcevi ili je prerano sa mjesec da se pojave? Jer sad kad ima problema sa prduckanjem i kakanjem ne ponasa se upoce tako vec se samo napreze i dize nogice malo?

Ono sto se bas zove "dojenacki grcevi" se javlja izmedu 4 i 6 tjedana i obicno prolazi do 3 mjeseca. Njih karakterizira da se javljaju vise dana u podjednako vrijeme i pojednako traju
    Ali i bebe koje nemaju te bas "dojenacke grceve" naravno cesto uhvati neki grcic u stomaku i to ih boli. Mozes naravo raditi sve sto mu pase tada, grijati stomacic, vjezbati nogicama, nosati....

felicita28
    24. Listopad 2019. 16:18

ivana0907

Stigli sa kontrole… sve ok nisam se vise otvarala stanje je isto…. mirovanje i dalje
    dalje kontrole u ta…..jedino je njoj na uzv ispalo da ima 2500 g…. a prosli tjedan na odjelu 2700 g
    al dobro sto ona kaze od aparata i od doktora….
    od ponedjeljka na ctg
    naisla u ljekarnu pa uzela jos sta nam je trebalo i za pupak… i uzela multi mam komprese htjela kremu al kaze mi u ljekarnoj da je ovo boljee pa ajd i too
    jel koristi tko?
    da uzmem i puralan da mazem prije ili ne?

Ja sam  ti imala i purelan i multinam komprese...imala sam ragade po bradavicama i bolilo me za poludit ali mi purelan jije pomogao dok multimam komprese jesu...cak mi je sestra u bolnici rekla da od purelana se mogu dobiti gljivice, a sad ne znam

• TeBa
    24. Listopad 2019. 16:21

Frajla

TeBa

Frajla

TeBa

Bila sam jucer u Mullera, al zaboravila sam napisat, ako netko ne zna… ima uzeti plisana igracka sa punjenjem (mislim da je proso) koja je ugrije u pecnici/mikrovalnoj i onda stavi na trbuscic beba kad imaju grceve…muzeva sestra kaze da je njoj pomoglo to,ali druga sestra jednom prejako zagrijala pa se unistilo punjenje 😂
    Probajte mozda nekom pomogne, kosta oko 40-70 kuna

Je, ima ih sa raznim punjenjem
    Mislim da je nas sa sjemenkama grozda 🤔, imas i s tresnjinim (mislim da je na njima pisalo da idu tek od 3 mj)
    Cinilo mi se zgodnije od termofora, dosta dugo drzi toplinu, ali mom malom nije bas pomagalo, tako da smo ga na kraju samo par put probali

Ahaa,nego vidim da dostaaaa toga znas i cesto slikam tvoj post pa spremim da imam 😂…mi smo imali sa nekih mjesec, mozda malo ranije par dana za redom u isto vrijeme grcenje i plakanje, tj vristanje koje je zavrsavalo zvukovima kao mala maca,skupljanje nogica prema gore, jesu to bili grcevi ili je prerano sa mjesec da se pojave? Jer sad kad ima problema sa prduckanjem i kakanjem ne ponasa se upoce tako vec se samo napreze i dize nogice malo?

Ono sto se bas zove "dojenacki grcevi" se javlja izmedu 4 i 6 tjedana i obicno prolazi do 3 mjeseca. Njih karakterizira da se javljaju vise dana u podjednako vrijeme i pojednako traju
    Ali i bebe koje nemaju te bas "dojenacke grceve" naravno cesto uhvati neki grcic u stomaku i to ih boli. Mozes naravo raditi sve sto mu pase tada, grijati stomacic, vjezbati nogicama, nosati….

Onda je to bilo to.. hvala😊

Frajla
    24. Listopad 2019. 16:21

ayla

TeBa

Je, tesko je kad tako placu, ali zaborave oni to brzo
    Rotarix ti drzi do 2 god koliko ja znam, ali ne moze se primiti kasnije (ako se dobro sjecam zadnja doza mora ici do 6 mj). To i je razdoblje kada su najosjetljiviji i kada je najveca opasnost od dehidracije i drugih komplikacija koje mogu nastati kod rote
    U super da ti je dala besplatno, bas lijepo od nje. Mi smo kupili obje doze i jos 3 puta prevenar-svaki isto po 450 kn, a to je od ove godine besplatno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.