E cure cime mogu ispat bebacu oko? Vidim ima neku trepavicu u oku i ne smeta to njega, ali ono ja bi to izvadila 🤔 ima tko kakav projedlog (Frajla?). Mozda fizioloskom? Ili onim umjetnim suzama?
Mozes fizioloskom
I ako ces brisati uzmi sterilnu gazicu, nikako vaticu jer one pustaju dlacice
Samo kratko da vas pozdravim, kod nas i dalje opsadno stanje
Cestitam curama koje su rodile
Manich sretno
Jeja, ja ti stvarno nisam pametna po tom pitanju, a bojim se istog scenarija, tj da cu ostati u bolnici ko i zadnji put. Dok god se dobro osjecam i osjetim bebu izbjegavam ga uopce mjeriti 🙈🙊
Ako imas koga da ti izmjeri s onim "pravim" tlakomjerom, sa stetoskopom, on je najpouzdaniji, ovi digitalci kazu svasta. I svakako trebas bar 5 min odmoriti prije mjerenja i pokusati se opustiti
Nemam nikoga s tim pravim tlakomjerom. Mjerila jesam nakon lezanja. Brijem da se malo i preplasim kod mjerenja i uzruja me razmisljanje o svemu tome. Bebu osjetim normalno. Nekad si mislim da je najbolje i ne mjeriti ali opet ga mjerim tri cetiri puta dnevno, da ne bi bilo.
Cure, moj tlak stalno na rubu " dozvoljenog ", oko 138/88. Frendica mi kaze da se manim normabela, sveki mi veli neka popijem, nisam pametna. Znam da tlak ne smije prijeci granicu 140/90, da se tada moram javiti u bolnicu. Samo da izdrzi do ponedjeljka, do pregleda, ali velim, bojim se dda ce me hospitalizirati a fakat ne bi htjela tri tjedna zavrsiti u bolnici. Ok, ako se mora i ako ce me morati poradjati ranije ok. I prvu kcer sam rodila 8 dana prije termina (ne zbog tlaka), pocela je plodna voda odlaziti, ali fakat ne bi u bolnicu. Frendica veli da je najbolje da dr vidi pravo stanje da ne naskodim bebi i sebi i tu je u pravu….nisam pametna, kaj da radim?
A da odes do ginekologa i konzultiras se. Nije tlak bas za zezanciju. To stvarno moze uzrokovat eklampsiju i preekmapsiju, a to je vec opasno. Najbolje da ti lijecnik kaze kako i sta dalje. Visok tlak je opasan i za tebe, a i za bebu 😕
Znam da je opasan. Zadnji put sam imala problema na pocetku trudnoce, kad mi je bio 145/95, ginic me poslao u bolnicu, tamo tlak 130/80, poslali me doma bez ikakve terapije, samo napravili uzv. Popratit cu jos malo pa ako zagusti, tj. poveca se, odoh u bolnicu.
Jeja konzultiraj se ti s dr, tlak nije za zezati se.
Noemi bas doma imam neke umjetne suze i pise da nisu za djecu pa sad vidi mozda postoje neke bas za malisane.
Kamilica nije preporucljiva za ispirati iako su nase mame to koristile.
Fizioloska ili prokuhana voda ti je najjednostavnija opcija
Bila sam jucer u Mullera, al zaboravila sam napisat, ako netko ne zna... ima uzeti plisana igracka sa punjenjem (mislim da je proso) koja je ugrije u pecnici/mikrovalnoj i onda stavi na trbuscic beba kad imaju grceve...muzeva sestra kaze da je njoj pomoglo to,ali druga sestra jednom prejako zagrijala pa se unistilo punjenje 😂
Probajte mozda nekom pomogne, kosta oko 40-70 kuna
Ej curke. Ja bila u TA ukratko uzas. Dosla tamo u 9 i nema nikog, ja i jos jedna cura ma reko super gotova sam za pola sata. Obavila ctg i cekam samo pregled kod doktorice kad ono jedan hitni slucaj, pa drugi pa treci tak da sam cekala do 13 h 🤯. Ugl, kad je doktorica napokon stigla ja usla i bila doslovno minutu unutra 😳. Nalaz brisa uredan, pogledala ctg i pita me kako je inace beba jer sad je bila mirna. Pa reko svaki dan ju osjetim gdje se gura, namjesta, ronda itd. Kaze ona ok vidimo se u pon ponovno na ctg-u i na uzv-u.
Manich, drago mi je sto se napokon pokrenulo, odoše i tvoj čep 😄. Drzim fige da sve ovo sto slijedi prodje sto brze i bezbolnije 🤗.
Pikulice, nadam se da je sve ok, sto je bilo?
Bila sam jucer u Mullera, al zaboravila sam napisat, ako netko ne zna… ima uzeti plisana igracka sa punjenjem (mislim da je proso) koja je ugrije u pecnici/mikrovalnoj i onda stavi na trbuscic beba kad imaju grceve…muzeva sestra kaze da je njoj pomoglo to,ali druga sestra jednom prejako zagrijala pa se unistilo punjenje 😂
Probajte mozda nekom pomogne, kosta oko 40-70 kuna
Je, ima ih sa raznim punjenjem
Mislim da je nas sa sjemenkama grozda 🤔, imas i s tresnjinim (mislim da je na njima pisalo da idu tek od 3 mj)
Cinilo mi se zgodnije od termofora, dosta dugo drzi toplinu, ali mom malom nije bas pomagalo, tako da smo ga na kraju samo par put probali
Jejakonzultiraj se ti s dr, tlak nije za zezati se.
Noemibas doma imam neke umjetne suze i pise da nisu za djecu pa sad vidi mozda postoje neke bas za malisane.
Kamilica nije preporucljiva za ispirati iako su nase mame to koristile.
Fizioloska ili prokuhana voda ti je najjednostavnija opcija
Kamilica se ne preporucuje jer uvjek ima tih malih komadica koji plutaju, bez obzira na filter vrecicu, pa moze zuljati u oku. A uz to i isusuje
Ne preporucuje se ni majcino mlijeko (sto mnoge zene jos prakticiraju) jer je fino slatko i masno i pogoduje razvoju bakterija ako ih ima u oku.
Ej curke. Ja bila u TA ukratko uzas. Dosla tamo u 9 i nema nikog, ja i jos jedna cura ma reko super gotova sam za pola sata. Obavila ctg i cekam samo pregled kod doktorice kad ono jedan hitni slucaj, pa drugi pa treci tak da sam cekala do 13 h 🤯. Ugl, kad je doktorica napokon stigla ja usla i bila doslovno minutu unutra 😳. Nalaz brisa uredan, pogledala ctg i pita me kako je inace beba jer sad je bila mirna. Pa reko svaki dan ju osjetim gdje se gura, namjesta, ronda itd. Kaze ona ok vidimo se u pon ponovno na ctg-u i na uzv-u.
😱😳🤦🏼♀️ koliko cekanja
Bitno da je na kraju sve ok
Zasto tako ceste kontrole?
Ja se nadam se me ne budu narucivali cesce od 1 tjedno do termina 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji