Ja sam pod guzicom imala njihovu nepropusnu cijelo vrijeme. Istu, da nebi netko pomislio da su mijenjali 🙄
Nosila sam svoju za maloga, na krevetu sam ga presvlacila, tako da cu sigurno opet nositi. I par tetrica, iako su ga uvjek donjeli s njihovom tetrom, meni je bilo zgodno imati dodatne, stavljala sam ij i sebi na grudi jer su mi tih orvih dana oni jastucici bili pregrubi.
DijMar, veselo je hendlati malog dana, nebi mi bilo lako ni da nemam stomaka 🙄 Muz radi popodne. Od kad se popodne probudio presvlacim mu pelene, tusiram ga i pokusavam nahraniti (vec 2 dana ne jede). Naravno, nije meni najgore, on je siroce bas jako bolestan 😭, do te mjere da sam razmisljala da na hitnu idemo, a kod mene se na hitnu ide bas ono kad se nema izbora-ja sam bila kad sam prokrvarila u trudnoci, muz kad ga je za vikend ukljestilo u ledima i to je to od nase obitelji… Ugl, za sada ne idemo nigdje, jer ne vjerujem da mu mogu puno pomoci, znam da bi to bilo par sati cekanja, a doktorica ionako radi ujutro
Oooo mis mali bas mi je zao sto je tako buban.. Ovaj sad cu mozda bubnuti glupost ali ja kad sam imala proljev a nisu znali jel trovanje hranom ili viroza jer je bilo sve sumnjivo meni teta u ljekarnoj preporucila aktivni uljen u tableticama moze ga se izdrobiti i u mljeko ili caj ili obicnu vodu nema okusa niti ista a zaustavalja proljev i usput ako je doslo do kakvog drugog razloga zbog kojeg je proljev nastao on ga neutralizira.. E sad morala bih guglat dal se smije dat djeci ali ja mislim da smije jer se sjecam da smo mi imali male macice koji su imali proljev i veterinar rekao da smijemo otopit u vodi te tabletice.. I u biti mene su te tablete spasile zaustavile proljev nakon par sati…
Vidis, nisam se ni sjetila ugljena, hvala
Budem sutra pitala svakako sta smije. Ja sam ga imala u prahu nekad prije, iz ljekarne, ali sam koristila u kozmeticke svrhe
Frajla evo vidii
Carbo medicinalis na hrvatskom se naziva medicinski ugljen. U pitanju je zapravo aktivni ugljen dobiven žaranjem iz različitih organskih otpadaka: Iz mesa (Carbo animalis), iz krvi (Carbo sanguinius), drva (Carbo ligni) uz dodatak sredstva za aktiviranje (različiti anorganski spojevi). Medicinski je ugljen nespecifični intestinalni adsorbens. Djelatno adsorbira velik broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. Medicinski se ugljen ne resorbira i ne metabolizira. Medicinski ugljen dokazano je učinkovit u liječenju crijevnih zaraza. Medicinski je ugljen lijek izbora u terapiji proljeva i nadutosti, jer je potpuno neškodljiv i nema nuspojava. Njegova je prednost u odnosu na druge preparate što se može primjenjivati i kod djece.
Ja sam pod guzicom imala njihovu nepropusnu cijelo vrijeme. Istu, da nebi netko pomislio da su mijenjali 🙄
Nosila sam svoju za maloga, na krevetu sam ga presvlacila, tako da cu sigurno opet nositi. I par tetrica, iako su ga uvjek donjeli s njihovom tetrom, meni je bilo zgodno imati dodatne, stavljala sam ij i sebi na grudi jer su mi tih orvih dana oni jastucici bili pregrubi.
DijMar, veselo je hendlati malog dana, nebi mi bilo lako ni da nemam stomaka 🙄 Muz radi popodne. Od kad se popodne probudio presvlacim mu pelene, tusiram ga i pokusavam nahraniti (vec 2 dana ne jede). Naravno, nije meni najgore, on je siroce bas jako bolestan 😭, do te mjere da sam razmisljala da na hitnu idemo, a kod mene se na hitnu ide bas ono kad se nema izbora-ja sam bila kad sam prokrvarila u trudnoci, muz kad ga je za vikend ukljestilo u ledima i to je to od nase obitelji… Ugl, za sada ne idemo nigdje, jer ne vjerujem da mu mogu puno pomoci, znam da bi to bilo par sati cekanja, a doktorica ionako radi ujutro
Oooo mis mali bas mi je zao sto je tako buban.. Ovaj sad cu mozda bubnuti glupost ali ja kad sam imala proljev a nisu znali jel trovanje hranom ili viroza jer je bilo sve sumnjivo meni teta u ljekarnoj preporucila aktivni uljen u tableticama moze ga se izdrobiti i u mljeko ili caj ili obicnu vodu nema okusa niti ista a zaustavalja proljev i usput ako je doslo do kakvog drugog razloga zbog kojeg je proljev nastao on ga neutralizira.. E sad morala bih guglat dal se smije dat djeci ali ja mislim da smije jer se sjecam da smo mi imali male macice koji su imali proljev i veterinar rekao da smijemo otopit u vodi te tabletice.. I u biti mene su te tablete spasile zaustavile proljev nakon par sati…
Vidis, nisam se ni sjetila ugljena, hvala
Budem sutra pitala svakako sta smije. Ja sam ga imala u prahu nekad prije, iz ljekarne, ali sam koristila u kozmeticke svrhe
Nema na cemu drago mi je da i ja mogu podsjetiti nekoga i dat savjet... ja sam ga nakon toga guglala i nasla da se moze za svasta.. Obozavam ga za zubice tak ih izbjeli hihi i za lice cistiti milina.. Meni cim je stao proljev onda sam navalila na onaj lgg jogurt i preporodila mi se crijeva.. Mrzim kad proljev uhvati mogu mislit kako je malcu tek.. Nadam se da ce mu brzo proci.. Probaj sa ugljenom nemas sta izgubiti..
Frajla kak ti hendlas tog svog malog pisonju uz trbuh? 😅🙈
Manichti si slijedeca sad? 😋
Uhh da ja sljedeca izgleda po datumu ali eto vidis ima njih i terminom prije mene pa jos nisu krenule…
Ja sam se sad tako uplasila.. Peru me neki bolovi vec 3 h ali lezala sam i gledala film i nije to bilo nista jako nego ja se ustala i pocelo to boljeti cijeli stomak boli od gore do dolje a dolje probadaaaa tak da ostanem bez zraka.. I ja brze bolje ode pod tus jer kosa masna.. Okupala se jedvaaa se obukla jer bolii… susim kosu boliiii..i taman kad sam ju osusila bolovi se smanjili… I sad razmisljam koji klinac sta sad? Jesu to trudovi ili nisu da idem setat hopsat na lopti kaj sada? Al sam ja sebi tupava majke mi..😱😱😱😱 Taman mama ulazi u kucu kad me popustilo a taman sam joj htijela rec da mislim da imam trudove..
Ee da si slusala Venus, vec bi kosa bila cista 🤣 a gle ak se ne bude nis dogadjalo vjerojatno su bh kontrakcije. A ako budee, sto se nadamoo da hoce navijat cemoo za novu bebicu. A mos svakak otic provjerit u bolnicu da budes mirna, ako mislis da je nesto 🤷
Hahaaha sad je kosa cista i spremna sam krenut ako moram.. Vidjet cemo.. Nesto me malo bole ledja i stisce se stomak ali nema onih menstrualnih bolova vec samo tu i tamo neko probadanje.. Vidjet cemo mozda su samo laznjaci..
Navijamo da su pravi 😀 ajmoo bebaac os ti vaan il nees? 🙃
Neznam kak je kod vasih soc gin, kod mog uvjek kazu da ce zvati ako nesti ne valja s papom, ako ne zovu sve je ok. Tak da ja nisam nikad zapitkivala za to.
Zadnjih godina papu radim privatno, neznam sad napamet, ali recimo za 10ak dana dobijem nalaz.
I sad, zove mene sinoc sestra od gin da mi je dosla papa i da si dodem po nalaz. U prvi tren me totalno zbunila, vec sam joj krenila reci da ja trebam roditi jos malo i da nisam radila sad nista i onda se sjetim-na pocetku trudnoce mi je to radio, i evo, vec je gotovo 😳
Malo sam sokirana da to toliko traje, pa kak one zene koje imaju neke probleme?! 😱 ono, dobijes nalaz da prije skoro godinu dana nesto nije valjalo 😧
Tako i meni kazu svaki put kad sam ga radila i dodje uvijek kroz nekih 4tjedna, i ne duze. I da, ako treba neki jos dodatan bris na papu napravit ili preventirat zbog necega nazvali bi me i onda bi mi se noge odrezale dok bi mi se predstavila tko je 😣
A mogla bi otici za svaki slucaj al bas bi mi bilo neugodno da nekog ugnjavim da me vozi pa da na kraju nije nista.. 🙄😔
Sta ti ima bit neugodno? Dijete je najbitnije. Sve i da nisu pravi trudovi, naprave ti ctg pa se vidi jel sve ok 😊 a ti budes mirna
Dejaa spakirana sam ja hihi sve je spremno ako moram skakat iz kreveta i krenut.. Ali mislim da je kod mene opet lazna uzbuna hahha.. Ako ipak krenem javim vam se..
Meni usi gore, vruce mi po cijelom tijelu... Imam osjecaj ko da mi dijete nakurilo vatru unutra i gorim 🥵... Vlazan vrat, ispod kose, izmedju prsa ma svugdje skoro... dns me i prsa boluckala i donji dio trbuha...
Jel moguce da od ovog cajeka budu neke nuspojavice????
Meni usi gore, vruce mi po cijelom tijelu… Imam osjecaj ko da mi dijete nakurilo vatru unutra i gorim 🥵… Vlazan vrat, ispod kose, izmedju prsa ma svugdje skoro… dns me i prsa boluckala i donji dio trbuha…
Jel moguce da od ovog cajeka budu neke nuspojavice????
Mislim da nije moguce 🤷 ali opet svi smo drukciji. A ove navale vrucine sam i ja imala u zadnjem tromjesecju, noge mi gorile 😂 znala sam ledene boce vode iz hladnjaka uzet i nosit u krevet i hladit stopala 😅
Dejaa spakirana sam ja hihi sve je spremno ako moram skakat iz kreveta i krenut.. Ali mislim da je kod mene opet lazna uzbuna hahha.. Ako ipak krenem javim vam se..
Javii naam svakako 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji