Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    22. Listopad 2019. 20:50

Manich

Frajla

Ja sam pod guzicom imala njihovu nepropusnu cijelo vrijeme. Istu, da nebi netko pomislio da su mijenjali 🙄
    Nosila sam svoju za maloga, na krevetu sam ga presvlacila, tako da cu sigurno opet nositi. I par tetrica, iako su ga uvjek donjeli s njihovom tetrom, meni je bilo zgodno imati dodatne, stavljala sam ij i sebi na grudi jer su mi tih orvih dana oni jastucici bili pregrubi.
    DijMar, veselo je hendlati malog dana, nebi mi bilo lako ni da nemam stomaka 🙄 Muz radi popodne. Od kad se popodne probudio presvlacim mu pelene, tusiram ga i pokusavam nahraniti (vec 2 dana ne jede). Naravno, nije meni najgore, on je siroce bas jako bolestan 😭, do te mjere da sam razmisljala da na hitnu idemo, a kod mene se na hitnu ide bas ono kad se nema izbora-ja sam bila kad sam prokrvarila u trudnoci, muz kad ga je za vikend ukljestilo u ledima i to je to od nase obitelji… Ugl, za sada ne idemo nigdje, jer ne vjerujem da mu mogu puno pomoci, znam da bi to bilo par sati cekanja, a doktorica ionako radi ujutro

Oooo mis mali bas mi je zao sto je tako buban.. Ovaj sad cu mozda bubnuti glupost ali ja kad sam imala proljev a nisu znali jel trovanje hranom ili viroza jer je bilo sve sumnjivo meni teta u ljekarnoj preporucila aktivni uljen u tableticama moze ga se izdrobiti i u mljeko ili caj ili obicnu vodu nema okusa niti ista a zaustavalja proljev i usput ako je doslo do kakvog drugog razloga zbog kojeg je proljev nastao on ga neutralizira.. E sad morala bih guglat dal se smije dat djeci ali ja mislim da smije jer se sjecam da smo mi imali male macice koji su imali proljev i veterinar rekao da smijemo otopit u vodi te tabletice.. I u biti mene su te tablete spasile zaustavile proljev nakon par sati…

Vidis, nisam se ni sjetila ugljena, hvala
    Budem sutra pitala svakako sta smije. Ja sam ga imala u prahu nekad prije, iz ljekarne, ali sam koristila u kozmeticke svrhe

22. Listopad 2019. 20:50

Frajla evo vidii

Carbo medicinalis na hrvatskom se naziva medicinski ugljen. U pitanju je zapravo aktivni ugljen dobiven žaranjem iz različitih organskih otpadaka: Iz mesa (Carbo animalis), iz krvi (Carbo sanguinius), drva (Carbo ligni) uz dodatak sredstva za aktiviranje (različiti anorganski spojevi). Medicinski je ugljen nespecifični intestinalni adsorbens. Djelatno adsorbira velik broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. Medicinski se ugljen ne resorbira i ne metabolizira. Medicinski ugljen dokazano je učinkovit u liječenju crijevnih zaraza. Medicinski je ugljen lijek izbora u terapiji proljeva i nadutosti, jer je potpuno neškodljiv i nema nuspojava. Njegova je prednost u odnosu na druge preparate što se može primjenjivati i kod djece.

22. Listopad 2019. 20:56

Frajla

Manich

Frajla

Ja sam pod guzicom imala njihovu nepropusnu cijelo vrijeme. Istu, da nebi netko pomislio da su mijenjali 🙄
    Nosila sam svoju za maloga, na krevetu sam ga presvlacila, tako da cu sigurno opet nositi. I par tetrica, iako su ga uvjek donjeli s njihovom tetrom, meni je bilo zgodno imati dodatne, stavljala sam ij i sebi na grudi jer su mi tih orvih dana oni jastucici bili pregrubi.
    DijMar, veselo je hendlati malog dana, nebi mi bilo lako ni da nemam stomaka 🙄 Muz radi popodne. Od kad se popodne probudio presvlacim mu pelene, tusiram ga i pokusavam nahraniti (vec 2 dana ne jede). Naravno, nije meni najgore, on je siroce bas jako bolestan 😭, do te mjere da sam razmisljala da na hitnu idemo, a kod mene se na hitnu ide bas ono kad se nema izbora-ja sam bila kad sam prokrvarila u trudnoci, muz kad ga je za vikend ukljestilo u ledima i to je to od nase obitelji… Ugl, za sada ne idemo nigdje, jer ne vjerujem da mu mogu puno pomoci, znam da bi to bilo par sati cekanja, a doktorica ionako radi ujutro

Oooo mis mali bas mi je zao sto je tako buban.. Ovaj sad cu mozda bubnuti glupost ali ja kad sam imala proljev a nisu znali jel trovanje hranom ili viroza jer je bilo sve sumnjivo meni teta u ljekarnoj preporucila aktivni uljen u tableticama moze ga se izdrobiti i u mljeko ili caj ili obicnu vodu nema okusa niti ista a zaustavalja proljev i usput ako je doslo do kakvog drugog razloga zbog kojeg je proljev nastao on ga neutralizira.. E sad morala bih guglat dal se smije dat djeci ali ja mislim da smije jer se sjecam da smo mi imali male macice koji su imali proljev i veterinar rekao da smijemo otopit u vodi te tabletice.. I u biti mene su te tablete spasile zaustavile proljev nakon par sati…

Vidis, nisam se ni sjetila ugljena, hvala
    Budem sutra pitala svakako sta smije. Ja sam ga imala u prahu nekad prije, iz ljekarne, ali sam koristila u kozmeticke svrhe

Nema na cemu drago mi je da i ja mogu podsjetiti nekoga i dat savjet... ja sam ga nakon toga guglala i nasla da se moze za svasta.. Obozavam ga za zubice tak ih izbjeli hihi i za lice cistiti milina.. Meni cim je stao proljev onda sam navalila na onaj lgg jogurt i preporodila mi se crijeva.. Mrzim kad proljev uhvati mogu mislit kako je malcu tek.. Nadam se da ce mu brzo proci.. Probaj sa ugljenom nemas sta izgubiti.. 

• Noemi1
    22. Listopad 2019. 20:58

Manich

Noemi1

Manich

DijMar

Frajla kak ti hendlas tog svog malog pisonju uz trbuh? 😅🙈
    Manichti si slijedeca sad? 😋

Uhh da ja sljedeca izgleda po datumu ali eto vidis ima njih i terminom prije mene pa jos nisu krenule…
    Ja sam se sad tako uplasila.. Peru me neki bolovi vec 3 h ali lezala sam i gledala film i nije to bilo nista jako nego ja se ustala i pocelo to boljeti cijeli stomak boli od gore do dolje a dolje probadaaaa tak da ostanem bez zraka.. I ja brze bolje ode pod tus jer kosa masna.. Okupala se jedvaaa se obukla jer bolii… susim kosu boliiii..i taman kad sam ju osusila bolovi se smanjili… I sad razmisljam koji klinac sta sad? Jesu to trudovi ili nisu da idem setat hopsat na lopti kaj sada? Al sam ja sebi tupava majke mi..😱😱😱😱 Taman mama ulazi u kucu kad me popustilo a taman sam joj htijela rec da mislim da imam trudove..

Ee da si slusala Venus, vec bi kosa bila cista 🤣 a gle ak se ne bude nis dogadjalo vjerojatno su bh kontrakcije. A ako budee, sto se nadamoo da hoce navijat cemoo za novu bebicu. A mos svakak otic provjerit u bolnicu da budes mirna, ako mislis da je nesto 🤷

Hahaaha sad je kosa cista i spremna sam krenut ako moram.. Vidjet cemo.. Nesto me malo bole ledja i stisce se stomak ali nema onih menstrualnih bolova vec samo tu i tamo neko probadanje.. Vidjet cemo mozda su samo laznjaci..

Navijamo da su pravi 😀 ajmoo bebaac os ti vaan il nees? 🙃

• Pikulica19
    22. Listopad 2019. 20:59

Frajla

Neznam kak je kod vasih soc gin, kod mog uvjek kazu da ce zvati ako nesti ne valja s papom, ako ne zovu sve je ok. Tak da ja nisam nikad zapitkivala za to.
    Zadnjih godina papu radim privatno, neznam sad napamet, ali recimo za 10ak dana dobijem nalaz.
    I sad, zove mene sinoc sestra od gin da mi je dosla papa i da si dodem po nalaz. U prvi tren me totalno zbunila, vec sam joj krenila reci da ja trebam roditi jos malo i da nisam radila sad nista i onda se sjetim-na pocetku trudnoce mi je to radio, i evo, vec je gotovo 😳
    Malo sam sokirana da to toliko traje, pa kak one zene koje imaju neke probleme?! 😱 ono, dobijes nalaz da prije skoro godinu dana nesto nije valjalo 😧

Tako i meni kazu svaki put kad sam ga radila i dodje uvijek kroz nekih 4tjedna, i ne duze. I da, ako treba neki jos dodatan bris na papu napravit ili preventirat zbog necega nazvali bi me i onda bi mi se noge odrezale dok bi mi se predstavila tko je 😣

• Noemi1
    22. Listopad 2019. 21:01

Manich

A mogla bi otici za svaki slucaj al bas bi mi bilo neugodno da nekog ugnjavim da me vozi pa da na kraju nije nista.. 🙄😔

Sta ti ima bit neugodno? Dijete je najbitnije. Sve i da nisu pravi trudovi, naprave ti ctg pa se vidi jel sve ok 😊 a ti budes mirna 

22. Listopad 2019. 21:03

Dejaa spakirana sam ja hihi sve je spremno ako moram skakat iz kreveta i krenut.. Ali mislim da je kod mene opet lazna uzbuna hahha.. Ako ipak krenem javim vam se.. 

• Pikulica19
    22. Listopad 2019. 21:05

Meni usi gore, vruce mi po cijelom tijelu... Imam osjecaj ko da mi dijete nakurilo vatru unutra i gorim 🥵... Vlazan vrat, ispod kose, izmedju prsa ma svugdje skoro... dns me i prsa boluckala i donji dio trbuha... 
    Jel moguce da od ovog cajeka budu neke nuspojavice????

• Noemi1
    22. Listopad 2019. 21:09

Pikulica19

Meni usi gore, vruce mi po cijelom tijelu… Imam osjecaj ko da mi dijete nakurilo vatru unutra i gorim 🥵… Vlazan vrat, ispod kose, izmedju prsa ma svugdje skoro… dns me i prsa boluckala i donji dio trbuha…
    Jel moguce da od ovog cajeka budu neke nuspojavice????

Mislim da nije moguce 🤷 ali opet svi smo drukciji. A ove navale vrucine sam i ja imala u zadnjem tromjesecju, noge mi gorile 😂 znala sam ledene boce vode iz hladnjaka uzet i nosit u krevet i hladit stopala 😅

• Noemi1
    22. Listopad 2019. 21:11

Manich

Dejaa spakirana sam ja hihi sve je spremno ako moram skakat iz kreveta i krenut.. Ali mislim da je kod mene opet lazna uzbuna hahha.. Ako ipak krenem javim vam se..

Javii naam svakako 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.