Pozdrav cure, evo da prijavim rodenje mog djecaka
Jutros u 09.15 h, 3450g i 53 dug….
Cestitam 💖
Cure, koliko puta dnevno vam kakaju bebaci? Moja bome ima po 7,8 puta fnevno. Ne znam jel to normalno 😅 boja i konzistencija mi se cine ok
U pocetku, prvih 3 tj nakon svakog dojenja (tijekom dojenja, znaci 10ak puta 😂), a nakon prelaska na AD, svakih 12 ili 24h.
Hvala 😁 vec sam si mislila kak moze tolko kakati 😂 al bitno da ide!
Cure koje su rodile, cestitam 😊 pisite kako je proslo kad stignete 😊
..
Ma Luce ne osjecam se bas dobro, nekako se osjecam silovano maltene, grozno mi je kako nam rade te procedure bez da ista pitaju il prvo najave, u inozemstvu bi ih prijavili za to, i nikome to nerade prije termina i bez medjusobnog dogovora/pitanja. Sad mi i dalje narancasto s primejsama krvi kad se brisem i sve mi osjetljivo, a nista konkretno… nekako sam razocarana.
Govorim muzu i da krene sad ne bi se osjecala uzbudjeno i veselo jer nije krenulo prirodno od sebe kad beba zeli vec je netko isprovocirao, a termin tek za 9 dana
A steta sto ti je to odradila bez pitanja 🙁 al nemoj gledat sad tako da ne bi bila uzbudjena, nemoj o tom razmisljat. A mozda ti pukne vodenjak pa beba sama odluci kad ce van 😊 nisam jos cula za to odvajanje, za rucno sirenje da, ali za ovo ne 🤷 al zvuci grozno svakako 😕
Pozdrav cure, evo da prijavim rodenje mog djecaka
Jutros u 09.15 h, 3450g i 53 dug….
Cestitam 💖
Cure, koliko puta dnevno vam kakaju bebaci? Moja bome ima po 7,8 puta fnevno. Ne znam jel to normalno 😅 boja i konzistencija mi se cine ok
U pocetku, prvih 3 tj nakon svakog dojenja (tijekom dojenja, znaci 10ak puta 😂), a nakon prelaska na AD, svakih 12 ili 24h.
Hvala 😁 vec sam si mislila kak moze tolko kakati 😂 al bitno da ide!
Ma moze, pogotovo na pocetku. Svaka pelena bude ukakana. Bitno da je zuckasto (senf boje) i zrnato - tako mi je rekla patronazna. Budi sretna svaki put kad kaka, kasnije kad se to smanji pa kad gledas kak se muce dok kakaju, uzas 😐
Linopp i Tersita čestitam 🥰 uživajte u svojim smotuljcima i onda nam javite detalje kad uhvatite vremena 🙃
Bris mogu nositi na Mirogoj ili u Baruna Filipovića, obzirom da muz radi od 6 ujutro bez auta sam i nema sanse da do 9 odvedem malog u vrtic i stignem tamo. Ma bas me briga, budem u bolnici rekla da nemam nalaz, pa nek ponove, oni onda to daju u svoj lab.
Ivana beba je procijenjena na 2,8 kg sada. Al nist ja ne vjerujem toj procjeni 😏 I jos kao plodna voda je ok, ali kao mrvicu manje ima, a AFI je 10, dok je zadnji put reko da je super, a AFI bio 8 😡 bas me ljute
Kengurica bris je na streptokok, obično ga rade tako oko 35 tt, tj gledaju da ih soc gin odrade na zadnjem pregledu, a onda se dalje ide u trudnicku
Mc_zgb to je normalno dok su tako mali da samo protrci kroz njih 🙈 (a normalno je i da ne kakaju 10 dana 🙄), bude se smanjilo s vremenom. Vec je veliko olaksanhe kad prestanu kakati po noci
Deja kako si ti? Jel ide sta na bolje?
Dijmar ti nemas vise kontrole? Su ti dali sta za mazati/spricati ili samo cekas da prode?
Linopp i Tersita čestitam 🥰 uživajte u svojim smotuljcima i onda nam javite detalje kad uhvatite vremena 🙃
Bris mogu nositi na Mirogoj ili u Baruna Filipovića, obzirom da muz radi od 6 ujutro bez auta sam i nema sanse da do 9 odvedem malog u vrtic i stignem tamo. Ma bas me briga, budem u bolnici rekla da nemam nalaz, pa nek ponove, oni onda to daju u svoj lab.
Ivanabeba je procijenjena na 2,8 kg sada. Al nist ja ne vjerujem toj procjeni 😏 I jos kao plodna voda je ok, ali kao mrvicu manje ima, a AFI je 10, dok je zadnji put reko da je super, a AFI bio 8 😡 bas me ljute
Kenguricabris je na streptokok, obično ga rade tako oko 35 tt, tj gledaju da ih soc gin odrade na zadnjem pregledu, a onda se dalje ide u trudnicku
Mc_zgbto je normalno dok su tako mali da samo protrci kroz njih 🙈 (a normalno je i da ne kakaju 10 dana 🙄), bude se smanjilo s vremenom. Vec je veliko olaksanhe kad prestanu kakati po noci
Dejakako si ti? Jel ide sta na bolje?
Dijmar ti nemas vise kontrole? Su ti dali sta za mazati/spricati ili samo cekas da prode?
Bome imas pamcenje, ja dok proskrolam do dna stranice zaboravim ko je sta rekao 😂😂
Ivanabeba je procijenjena na 2,8 kg sada. Al nist ja ne vjerujem toj procjeni 😏 I jos kao plodna voda je ok, ali kao mrvicu manje ima, a AFI je 10, dok je zadnji put reko da je super, a AFI bio 8 😡 bas me ljute
Kenguricabris je na streptokok, obično ga rade tako oko 35 tt, tj gledaju da ih soc gin odrade na zadnjem pregledu, a onda se dalje ide u trudnicku
Mc_zgbto je normalno dok su tako mali da samo protrci kroz njih 🙈 (a normalno je i da ne kakaju 10 dana 🙄), bude se smanjilo s vremenom. Vec je veliko olaksanhe kad prestanu kakati po noci
Bome imas pamcenje, ja dok proskrolam do dna stranice zaboravim ko je sta rekao 😂😂
Imala sam vremena (tj neda mi se krenuti na tusiranje 🙈), pa si otvorim u dva taba, u jednom citam, a u drugom pisem 🤪
Netko je neki dan (mislim Marija Ika) spominjao za Carters odjecu jel narucivao tko od nas. Meni stigao paketic iz Amerike (a nisam nist narucila), prekrasan kompletic za curicu, mislim da mi je rodica poslala poklon. I onda sam gledala na Carters stranici i nema uopce Hrvatska izlistana medju drzavama za shipping, vec je poslano preko nekog Amazonovog prodavaca - firme. A sam shipping s amazona 22 dolara 🤨🤪
Koliko cesto ste prale kosu pred kraj i jel vam se onda brze prljala zbog cesceg pranja?
Ja imam susu dugu valovitu kosu koja se slabo masti i prlja i inace mi maltene dosta jedan put jedno prat, i sad zadnja dva puta sam oprala nakon 5 dana da bude svjeza ako sta krene, i evo sad nisu ni 3 dana prosla i mene vec svrbi tjeme nazad i nervira samo ono sto prodjem par puta rukama kroz kosu. I sad nezz bil je prala opet il mozda sad samo cinim stetu i cescim pranjem ce mi se cesce prljat?
Inace, ja se vratila s pregleda, bila sam ljuta ko ris, al evo dosla samo malo sebi
Kao prvo sestra nije imala termina zadnji put i rekla mi je da dodem uto ili cet na pocetku smjene. I onda me ostavila sjediti sat i pol iako sam dosla prva i pustala druge zene jer "one su narucene". Ja sam valjda doslo eto jer mi se sprdlo 😡🤬
Hvala bogu gledo me rucno ovaj put, bez one sprave za mucenje. Uzeo mi je bris koji bi trebala sama nositi, tako da ce vjerojatno zavrsiti u smecu 😏, pa cu vidit sta i kako dalje za to. A super mi je kad sam pitala sestru jel to ide njoj ili meni, a oni pita "a sta bi ja s tim" 😳 pa mislim, pa sta bi ja?!
E da, onda je isao raditi ultrazvuk i stomacic je veci. I ok, mislim se ja rucala prije nego cu kreniti i bebi valjda bilo fino i napila se vode. A on uopce nije ni spominjo tu opciju, nego kako trebam manje jesti u pekari blabla 🤦🏼♀️ Ja sam sad na +9 i to sam sva otecena, a postavio se ko da sam dobila u najmanju ruku 30 kg 😡 Po toj procjeni je beba u 2 tjedna dobila 1,1 kg, sto ja mislim da nikak nije realno.
I za kraj mi napise kontrola dalje u klinici, a usmeno mi kaze nek si trazim termin vec za iduci tjedan. Uopce be kuzim zasto onda nije napiso kontrola za tjedan dana u klinici nego se ja s njima trebam objasnjavati zasto dolazim prije 37 tt 🙄
Beba za dvije sedmice da dobije 1.1 kg? 😳 da on nije malo polupao loncice? Pa koliko si onda ti dobila za te dvije sedmice ako je beba toliko?... Bas znaju izvuci zivce, nije mogao predpostaviti da je mozda i prosli put malo promasio s mjerenjem? 🤨 Ma ne sikiraj se, bitno je da he beba ok, a te drame oko kilaze su stvarno pretjerane jer znaju i oni da to nije sve tacno... Mojoj prijateljici su procjebjivali prosjecnu bebu, a ona rodila bebu sa 4.8 🤐 nije znala sta ju je snaslo dok nije porod krenuo...
Imala sam vremena (tj neda mi se krenuti na tusiranje 🙈), pa si otvorim u dva taba, u jednom citam, a u drugom pisem 🤪
Hahaha treba se i tog sjetiti 😁 ostao mi trudnicki mozak jos 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji