Lala meni je zadnjih dana isto vruce, po danu sam stalno u spalinama i tajicama. A i kad zaspem s dragim on uvijek isijava neku vrucinu iz sebe pa se ja preznojim od njega, jedino mi ono pred zoru i rano jutro bude malo hladnije 😃
Manich ma tepam ja svojim nonicama, al sta mi radi zadnjih dana ono skoro na rubu suza “nemoj bebo, nemoj molim te, voli te mama, sto me tuces” 😂😂
Julie kad kazes da si bila otvorena 5cm jel to kad si stigla u rodiliste il prije? Ja sam 3cm i zanima me sad stanje vidit prekosutra, sve kontam jesu mozda ovi silni bolovi dodatno otvaranje...
E i s koliko cm vas ostavljaju u bolnici tj.salju u radjaonu iako nema trudova? Uvijek mi je neki strah kad idem na pregled da ce me ostavit 😂😂
E kad spominjete ctg svi ste pisali kako vam broji i trudove, al evo ja dosad imala 3 CTGa i samo jednu onu traku oko stomaka sto mjeri otkucaje, a i na onom papiru vidim da imaju dolje ispod brojevi i za otkucaje i brojevi za trudove, al nam ih ne mjere ovdje, nezz zasto🤷🏻♀️
Juliekad kazes da si bila otvorena 5cm jel to kad si stigla u rodiliste il prije? Ja sam 3cm i zanima me sad stanje vidit prekosutra, sve kontam jesu mozda ovi silni bolovi dodatno otvaranje…
E i s koliko cm vas ostavljaju u bolnici tj.salju u radjaonu iako nema trudova? Uvijek mi je neki strah kad idem na pregled da ce me ostavit 😂😂
Mene su poslali sa 4 al samo jer mi je voda otišla,dok su sad dok sam bila u bolnici jednu curu ostavili sa 5cm ali na odjelu,i tu je još uvijek nakon tjedan dana 😁 ona je odbila drip pa zato,čeka svoje trudove
Samo da se javim,ja sam još u komadu. Stvarno sam zadnjih dana slomljena vec, zdjelica,kosti dole sve me boli,pritisak.. Baš što je netko napisao kao da osjećam kako probija dole i da se sirim, otvaram. Na termin je kontrola pa ćemo vidit stanje. Nekako je sve upućivalo da ću ovih dana rodit, a ono nista.
Ma nikad ne znas, mozda ces vec nocas 🙃 ja nisam iskusila tu bol prije poroda. Znala me samo malo zdjelica boli kao da se siri (ali to nije neposredno prije poroda neg mozda tjedan dva prije). Ja sam se otvorila 5cm, a da nisam ni skuzila 🤷
Bogme si ti dobra,pola puta prošla a ni osjetila. Netko do 5cm vec se napati.
E da šta mi je još od jučer. Probudim,se a ono ne ko prije male flekice od kolostruma vec ogromna mokra fleka. I baš je sad bijelo počelo curiti, nije više žuto.
Jel moguce da je vec doslo mlijeko 🤔 kolostrum je proziran onako, bljedunjav a mlijeko bas bude bijelo
Juliekad kazes da si bila otvorena 5cm jel to kad si stigla u rodiliste il prije? Ja sam 3cm i zanima me sad stanje vidit prekosutra, sve kontam jesu mozda ovi silni bolovi dodatno otvaranje…
Ja bila 5 kad sam.stigla u rodiliste (puko vodenjak) al nije bilo jos trudova. Tek pokoji na ctgu dok sam lezala. Poslali me na brijanje i klistir i odmah radjaona.
Samo da se javim,ja sam još u komadu. Stvarno sam zadnjih dana slomljena vec, zdjelica,kosti dole sve me boli,pritisak.. Baš što je netko napisao kao da osjećam kako probija dole i da se sirim, otvaram. Na termin je kontrola pa ćemo vidit stanje. Nekako je sve upućivalo da ću ovih dana rodit, a ono nista.
Ma nikad ne znas, mozda ces vec nocas 🙃 ja nisam iskusila tu bol prije poroda. Znala me samo malo zdjelica boli kao da se siri (ali to nije neposredno prije poroda neg mozda tjedan dva prije). Ja sam se otvorila 5cm, a da nisam ni skuzila 🤷
E da šta mi je još od jučer. Probudim,se a ono ne ko prije male flekice od kolostruma vec ogromna mokra fleka. I baš je sad bijelo počelo curiti, nije više žuto.
Jel moguce da je vec doslo mlijeko 🤔 kolostrum je proziran onako, bljedunjav a mlijeko bas bude bijelo
Sad sam se sjetila neceg kad si napisala ovo da je kolostrum proziran... Moja tetka je mojoj sestricni(svojoj kceri) rekla kad joj je vidjela mljeko koje je bilo takvo prozirno da joj nevalja mljeko i da joj mala zato place i cesto se budi.. E sad ja se nemogu sjetiti nakon koliko je njoj mljeko bilo takvo.. Ali mislim da je to bilo u pocetku jer je ona sve ukupno dojila mozda 3 tjedna i onda presla na ad.. Koliko zapravo treba da nadodje pravo mljeko jel moguce da se to oduzi? Pitam jer ja nebi podnjela da mene netko uvjeri kako mi mljeko nije dobro i da zbog toga odustanem od dojenja..
Meni je u trudnoci samo jednom jedna kap kolostruma ja sam mislila da od mojeg mlijeka ništa.
Vis a meni curio kolostrum tjednima prije. Na kraju to nista ne znaci hoce bit uspjesno dojenje ili ne
Meni je kolostrum krenuo negdje u sedmi mjesec ljetos, dvaput mi se promocila majica, al od tada bude ugl navecer ako stisnem bradavicu par sitnih tockica, nekad su zute nekad tako blijedje.
A dobro kad pukne vodenjak to je druga stvar, beba nesmije bit bez vode i bez kontrole, al ako nema trudova i vodenjak na mjestu onda mi grozno zvuci opet tjeranje na drip il poslati zenu na odjel, mozda su tu poslali jer je izvan Splita negdje bila kao i ti Mona?
Ja sam 3-4min autom od Firula pa eto, radje bi doma cekala prave trudove 😂
Sad sam se sjetila neceg kad si napisala ovo da je kolostrum proziran… Moja tetka je mojoj sestricni(svojoj kceri) rekla kad joj je vidjela mljeko koje je bilo takvo prozirno da joj nevalja mljeko i da joj mala zato place i cesto se budi.. E sad ja se nemogu sjetiti nakon koliko je njoj mljeko bilo takvo.. Ali mislim da je to bilo u pocetku jer je ona sve ukupno dojila mozda 3 tjedna i onda presla na ad.. Koliko zapravo treba da nadodje pravo mljeko jel moguce da se to oduzi? Pitam jer ja nebi podnjela da mene netko uvjeri kako mi mljeko nije dobro i da zbog toga odustanem od dojenja..
Mlijeko nadodje 3 dana otprilike nakon vaginalnog poroda. Nakon carkog moze i kasnije (4-5dana). Sto se mlijeka tice, na pocetku podoja ti je uvijek prvo "vodenastije" mlijeko (prozirno skoro), malo kasnije dodje "zrelije mlijeko" koje je skroz bijelo (nakon sto beba sisa par minuta). Znaci u svakom podoju ces ti imat i tog prozirnog mlijeka i bijelog mlijeka. A ovo su gluposti, mlijeko ne moze bit slabo. Nemoj da te itko uvjeri u to. Bitno ti je da beba napreduje (dobiva na tezini). I vjeruj sebi, radi onako kako mislis da je najbolje, ipak je to tvoje dijete. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji