Cure znam da nisam aktivna al opce nemam vremena ni citat ni pisat.. imam previse tog za radit i po doma i sa malom.. i bas sam ocajna.. pocela je jucer patit se sa prduckanjem i kakanjem. Znaci to je vriska, plac, promjeni boju doslovno dok krene i uzeli smo espumisan kapi i sad mi je pocela cim se nasisa bljuckat i to dosta nakon svakog sisanja. Patronazna je rekla nek stanem do navecer da vidimo jel ce nastavit i da mogu probat uzet i bio gaiu.. jel imo netko slicnu situaciju? Ili savjet neki?
Nama je isto mali poceo bas jako bljuckat u zadnjih par dana, imam osjećaj da sve sto pojede izadje unatoc tome sto ga nosimo da podrigne po pola sata. Uopce nisam povezala to s Espumisanom. Bas cu sad prestat davat pa vidit je li do toga 😓
Meni nema smisla ista drugo.. nakon kapi je skoro odma pocela i nakon svakog jela.. i evo od jutra nisam dala do 1 je jos bljuckala sad vec neko vrijeme nije. Poslala sam muza po bio gaiu pa cmo sa tim probat..
Mene toliko zivcira to sto svaka bolnica ima neka svoja pravila 😡
Znaci ja sam cak i bila poticana od strane babica neka pijem vode, a negdje zene ne smiju piti 😯
Ili fora sa sirokim povijanjem…
E, kad je otpala pupkovina vasim bebama?
Mom otpala 8.dan prilikom ciscenja. Nije krvarilo nista. Imao je poslje granulom pa je patronazna lapizirala (spalila), to njih nista ne boli, ni ne osjete. I odmah se poslje tog osusilo. Nastavila sam jos par dana cistiti i prasiti. I sad poslje kupanja pregledam pupak i obrisem rucnikom. A sto se sirokog povijanja tice, nama na tecaju rekli da ne treba, ja pitala u bolnici kazu da ne treba, pitala patronaznu, ona rekla kako hocu, tako da nisam siroko povijala. Onda smo bili na uzv i sad moram ipak siroko povijati do sljedece kontrole😕
Ali s sirokim povijanjem si ne mozete odmoc vec samo pomoc, makar prvih mjesec dana….. Ja cu bez obzira sto kazu stavljati onu deblju pelenu iz Bubamare na cicak, meni je ona mrak….
Istina da ne mozes odmoc. Prije je to bilo obavezno, a sad vise nije pa svakom na izbor 🤷 ali ne bi bilo lose ako vec ne povijate otic ranije na uzv s mjesec dana, a ne s 3mj. Samo je kod nas problem sto dok docekas na red za uzv prodje 2,3mj 🙄 mislim nije ni to kasno za pocet s povijanjem, al bolje sto prije, dok su mali i ne bune se previse 😁
Cure znam da nisam aktivna al opce nemam vremena ni citat ni pisat.. imam previse tog za radit i po doma i sa malom.. i bas sam ocajna.. pocela je jucer patit se sa prduckanjem i kakanjem. Znaci to je vriska, plac, promjeni boju doslovno dok krene i uzeli smo espumisan kapi i sad mi je pocela cim se nasisa bljuckat i to dosta nakon svakog sisanja. Patronazna je rekla nek stanem do navecer da vidimo jel ce nastavit i da mogu probat uzet i bio gaiu.. jel imo netko slicnu situaciju? Ili savjet neki?
Nama je isto mali poceo bas jako bljuckat u zadnjih par dana, imam osjećaj da sve sto pojede izadje unatoc tome sto ga nosimo da podrigne po pola sata. Uopce nisam povezala to s Espumisanom. Bas cu sad prestat davat pa vidit je li do toga 😓
Meni nema smisla ista drugo.. nakon kapi je skoro odma pocela i nakon svakog jela.. i evo od jutra nisam dala do 1 je jos bljuckala sad vec neko vrijeme nije. Poslala sam muza po bio gaiu pa cmo sa tim probat..
Bio gaia ti nije protiv grceva, vec probiotik
Meni je sluzni cep ispao pred termin a inducirali su me s 41tt tako da nema pravila. Najcesce kroz 2-3 dana al ne mora biti 😉.
Frajlamislim da si ti jednom spominjala velicine C&A, al zaboravila sam jesu njihove velicine manje ili vece
Manje su....
Recimo njihova jednidjelna odjelca sa stopalima (kod njih nema varanja da moze navuci ako je malo 😂) velicine 56 je mogo samo do svojih 54 cm
Mom malcu je pupak otpao još dok je bio na neonatologiji tako da taj dio sam propustila 😁 ja sam ga počela doma široko povijest,i savjetovali su mi to med.sestre koje rade na neonatologiji. Makar do prve kontrole kukova pa ćemo dalje vidit. Da li se kapi protiv grčeva mogu davat preventivno? Mi ih još nemamo al bi ja ubacila kapi već?
Koje kapi protiv grceva mislis?
Imaju one bas za kolike, nisam probala, nekome navodno pomazu, nekome ne. Po meni nema smisla preventivno
Bio gaia, waya, linex i sl su probiotici, trebaju se davati kontinuirano kroz duze vrijeme (jedna bocica nece nist napraviti), pomazu da brze crijeva sazriju. Daje se bez obzira ima li nekih tegoba ili ne
Espumisan, sab simplex i sl sluze kada beba ima puno malih mjehurica u crijevima koji ju muce da to skupe u jedan veci, pa isprdnu 🤪, nema smisla preventivni davati
Jel netko mozda narucivao sa stranice Carter's? Jel moguce da salju u Madarsku, Sloveniju, a u Hr ne?
Za cure koje su rodile - raspitajte se i razmislite na vrijeme ako zelite neka dodadna cjepiva....
Za rotarix recimo znam da je vrijeme unutar kojeg se moze dati relativni kratko. Oliver je prvu dozu primio s 2 mjesec, iducu s 3.
Noemi i Julie
Evoooo jeee stiglaaaa vodena kraljica 👑👸😂🤣 kokoske jedne samo se vi smijte kad me samo jedan dan nebude biloooo vamo i onda se javim kako sam rodila kod moje blesave doktorice u ordinaciji hahahahha jer nisam prepoznala trudove.. Salim se naravno moram se malo zajebavat na svoj racun... Uglavnom danas od jutra veseli dan prvo setnja peseka pa popodne sa necakinjom provela isla ih pozu jer putuju za francusku i nema ih do bozica nazad.. Naravno da sam bila pekmez jer me mala samo grlila i mazila i svasta nesto.. Tesko mi pada kad odlaze... Poslje toga sam bila vrijedna po kuci i naravno da sam sad krepana i vucem se ko krpa.. Bole ledja boli stomak bole prepone al ko mi kriv kad me svuda ima.. Al dobro jedan vruci tus ce pomoci da se malo osjecam bolje a onda se druskamo vamo dok me san ne uhvati..
Ja jos pitala patronaznu jel normalno da toliko bljucka odjednom i ona meni rekla kao pa da ima takve djece 🤦 bas cu sad pratit hoce li biti bolje.
Za cure koje su rodile - raspitajte se i razmislite na vrijeme ako zelite neka dodadna cjepiva….
Za rotarix recimo znam da je vrijeme unutar kojeg se moze dati relativni kratko. Oliver je prvu dozu primio s 2 mjesec, iducu s 3.
E super da si spomenula, zaboravila sam vec na to.
Daj mi reci znas li ti koliko otprilike treba da se hrana apsorbira u majčino mlijeko? Svi mi govore da pratim sta mu smeta, ali ne znam kako da pratim 🤯
Sortiraj odgovore
Najstariji