Jutro, ja po obicaju slabo spavala, jos se mislim hocu li poci na profile jutros 😏.
Kad sam vidjela br novih stranica racunam rodile bar 2 kad ono Ayla u elementu 🤣🤣.
Deja nam se ne javlja sto je s bebicom, nadam se da ce bit sve ok i da brzo gibaju doma
Jutro cure,
Mi bili jucer u Bubamari, naravno, dodjemo u king cross, bas jucer imaju inventuru, odemo u arenu i tamo kupili sve sto treba. Jutros krenula prati bebin ves, bogme ima za 2-3 masine toga.
Nego, kako se osjete bh kontrakcije? S prvom kceri ih nisam imala a kako sam rodila na carski, ni trudova pa ne znam sto je to. Zna me ponekad uhvatiti grc kao ono kad morate kakati, da izvinete, drzi na kratko, pa prodje, najcesce kad ispustim vjetar 🤣 pa nisam sigurna je li to to ili moja probava. U zadnje vrijeme me i non stop zgaravica ubija, kaj god da stavim u usta.
Sutra zadnji pregled kod ginica pa da znam sto da mu spomenem od tegoba
Jutro!
Ajme pa ja ovo ne procitam do sutra 😅
Uglavnom, necu previse hvaliti da ne pokvarim, ali kod nas se mama budi, a beba spava 😅 Mi se ne stignemo ni pomaziti on je vec u carstvu snova. Jedina prilika mi je za vrijeme prematanja i prije jela 😊
Njemu je skroz svejedno hoce li po noci biti full svijetlo, samo lagano ili mrak...ostavila sam mali tracak svijetla, ali radi sebe ne njega 😆🙈
Jucer smo se zezali doma da bi lako zaboravili da nam je dijete u kuci 🤪
Moji su presretni i preponosni. Naizmjence sjede kod njega i gledaju ga 😍😍😍 A moj tata cvate kad mu netko kaze da lici na njega 🤗 i sto je najjace, stvarno mu je malo slican 😅 eto mu sad one pjesme "bakino sunce, dedina slika" 😆
Mene zanima konkretno za te sesirice, jesu nuzni recimo prvih dana u rodilistu? Mogu li zbuniti bebu kad doji s njima i bez njih? I recimo kad dojite da vi vam se bradavice ukrute pritom (stisnu,smanje i budu tvrde) il ostane onako bradavica i areola jos pufasto mekana.
Jer moje kad se ukrute su bas male al neznam moze li sta to smetati kod dojenja, i kad sestre u bolnici trube rodiljama da su im bradavice “ravne” sta bi to tocno bilo?
http://superbeba.com/wp-content/uploads/2015/05/images_skolica-dojenja_ravne_bradavice.jpg
Evo za oblik bradavice….
Velicina bradavice nije bitna za dojenje
Ako ti treba sesiric zbog oblika ponesi odmah u bolnicu
Naravno da mi se obrisalo napisano….
Kad skinem grudnjak imam ravne, a na hladniji zrak ili draskanje se ukrute…
Sta da trazim kockicu leda da se lijepo ukrute? Jel se moze to?? 😂😂😂😂
SAD MI PALO GLUPO PITANJE KO IZ TEEN CASOPISA 😂😂😂😂
Dali se beba prehladi ako su bradavice hladne, tj. ohladjene i napaljene s kockicom leda???
(ne morate odgovarat na ovo, cisto smijeh pitanje 😂😂)
I moras paziti da ne protreses sisu da se mlijeko ne zapjeni 🤪
Jutro!
Ajme pa ja ovo ne procitam do sutra 😅
Uglavnom, necu previse hvaliti da ne pokvarim, ali kod nas se mama budi, a beba spava 😅 Mi se ne stignemo ni pomaziti on je vec u carstvu snova. Jedina prilika mi je za vrijeme prematanja i prije jela 😊
Njemu je skroz svejedno hoce li po noci biti full svijetlo, samo lagano ili mrak…ostavila sam mali tracak svijetla, ali radi sebe ne njega 😆🙈
Jucer smo se zezali doma da bi lako zaboravili da nam je dijete u kuci 🤪
Moji su presretni i preponosni. Naizmjence sjede kod njega i gledaju ga 😍😍😍 A moj tata cvate kad mu netko kaze da lici na njega 🤗 i sto je najjace, stvarno mu je malo slican 😅 eto mu sad one pjesme "bakino sunce, dedina slika" 😆
Bas divno od male kiflice, nek se i mama malo odmori
Jesi ga probala umotavati?
A sad druga tema - koji su bili prvi osjecaji kad ste rodile? Prva pomisao?
Eto ja nisam osjecala nis...ni srecu ni tugu...nista...kad su ga stavili na mene proslo mi je glavom "gotovo je". I dalje sam bila u nekom filmu ko da ovo nije stvarnost. Iduca 2 sata kad je bio na meni, nije se dogodila ljubav na prvi pogled, nisu me preplavile nikakve emocije...osjecala sam se tupo...i dalje osjecam da nisam skroz povezana s njim kako bi trebala biti i kako zelim biti...nisam ljubomorna kad ga netko drugi drzi...
kad ti dopizdimo sa savjetima ti samo reci 😘
Frajla, mene zanima zastl bi dojenje i dohrana bila teske? Zasada dojim a isto mi pune glavu da dodam bocicu iako je curka dobila 400g od dolaska kuci..
Zato sto mlijeko na bocu ide puno lakse i onda se cesto bebama vise neda sisati ili vuku krace/slabije. I ne zele vise vuci u prazno, a to je nuzno da se navuce dodatno mlijeko, jer kako raste tak joj treba sve vise, ako nece kod tebe navuci onda ce trebati sve vise boca i tak se prebace za cas na ad.
Naravno, nemam nist protiv tko se zeli prebaciti, samo kazem da je dugorocno kombiniranje najcesce neuspjesno…
Frajla, samo da se ubacim,mene su "strasili" s tom teorijom (koja zvuči sasvim logicno),ali i ja i par prijateljica smo u nekom razmaku od par mj rodile i imale smo po jednu bocu do dvije ad-a, dojila sam do njenih 9.mj bez problema (sama jedno jutro vise nije htjela). Frendice isto nisu imale problema, tako da, moguce je i iskreno nisam u okolini imala bebu koja je odbila cicu zbog boce...
E to zaboravih napisati. Odustajem od umotavanja jer kao prvo, stvarno je dijete mirno i uspava se sam, a ko drugo srce bi me boljelo da ga umotam i ogranicim ga tako. Ipak smo zavrsili na dekici. Eto, i taj plan pao u vodu...ma znala sam ja da cu bit samo jaka dok je u trbuhu 😅
Nezz dal ko koristi ove lidlove pelene al meni evo dns po 4 put promicile el ja nezzz stavit pelenu ili sto, bas sam luda od presvlacenja🙄🙄
Mozda ne odgovara velicina?
Ja ih nisam nikad uzimala, al znaju mi malog vratiti iz vrtica nekad u njima 😏, ne cine mi se lose, jedino ne volim sto su plave iznutra
Mene zanima konkretno za te sesirice, jesu nuzni recimo prvih dana u rodilistu? Mogu li zbuniti bebu kad doji s njima i bez njih? I recimo kad dojite da vi vam se bradavice ukrute pritom (stisnu,smanje i budu tvrde) il ostane onako bradavica i areola jos pufasto mekana.
Jer moje kad se ukrute su bas male al neznam moze li sta to smetati kod dojenja, i kad sestre u bolnici trube rodiljama da su im bradavice “ravne” sta bi to tocno bilo?
http://superbeba.com/wp-content/uploads/2015/05/images_skolica-dojenja_ravne_bradavice.jpg
Evo za oblik bradavice….
Velicina bradavice nije bitna za dojenje
Ako ti treba sesiric zbog oblika ponesi odmah u bolnicu
Naravno da mi se obrisalo napisano….
Kad skinem grudnjak imam ravne, a na hladniji zrak ili draskanje se ukrute…
Sta da trazim kockicu leda da se lijepo ukrute? Jel se moze to?? 😂😂😂😂
SAD MI PALO GLUPO PITANJE KO IZ TEEN CASOPISA 😂😂😂😂
Dali se beba prehladi ako su bradavice hladne, tj. ohladjene i napaljene s kockicom leda???
(ne morate odgovarat na ovo, cisto smijeh pitanje 😂😂)
I moras paziti da ne protreses sisu da se mlijeko ne zapjeni 🤪
Prve rijeci malene ce biti : Mama moze mlijeko ali bez pjene..... 😂😂😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji