Pisem na tabletu pa traje cijelu vjecnost haha
22.08 ujutro sam trebala obaviti ctg te sam dan prije jos jednom bacila oko na torbu i pogledala jesam sve spremila. Navecer oko 20-21 krecu lagani bolovi u ledima na koje se nisam obazirala jer su bili povremeni te sam to prepisala umoru. Kada sam otisla na spavanje krecu lagana probadanja kao menstrualna bol, za koje mi se cinila da traje cijelo vrijeme tako da nisam ni znala izmjeriti neki razmak hahah....ujutro do 6 oka nisam sklopila sve skupa 10 minuta, cijelo vrijeme sam isla na wc jer sam takav pritisak osjecala kao za mokrenje te kako mi je sluzni cep ispadao danima prije, na papiru su bili lagani tragovi krvi te se secem po kuci u nadi da ce se bol malo smanjiti. Napokon oko 7, kad mm dolazi na posao zaspem, ali u nekakvim razmacima vise ne spavam nego spavam, ali bol se nastavlja malo jace i ucestalije. Ustajem se setam po kuci, znam da ne dosao trenutak i da ce se dogodit danas, ali nekako mi se jos ne ide, jos kucu nisam sredila do kraja (sreca dva dana prije svjeze se opiturala i isfenirala). Oko 9 se spustam kod sveki, pitam ima li koga da ode samnom na ctg i ispricam joj to od sinoc, kaze ona to je to,rodi ces,spremi se.. Uz trudove imam i mucninu te se slabo osjecam.. Mm dolazi sa posla i vodi me u bolnicu, kako on nije isao s menom na porod vec njegova sestra, zovem nju da me ceka ispred ulaza...
ugl moja doktorica kod koje sam vodila privatno trudnocu me trebala poroditi, ali taj dan je bila poslovno u Zadru, inace rodila sam u Sibeniku,zove doktore koji su u toj smjeni i daje im upute sta da mi daju i koliko. Ugl nakon ctg pregledava me doktor i otvorena 5cm kaze " vi ste na pola puta, steta da cekamo jos, danas ce te rodit"... babica upisuje podatke zatim daju mi spavacicu, stvari ostavljam u sobi,nisu me klistirali,ali su me radi mucnine spojili na glukozi...lezim opet spojena na ctg, glukozu i pricam sa pratnjom da brze prode... buse mi vodenjak, opet trudovi jaci neg prije.. kad mi je dosao osjecaj za izgon zovem doktora, te u tri cetiri truda stize moja bebica.. sivana malo iznutra jer je zapeo ramenom..u trudovima su mi nesto ubrizgavali kroz iglu na ruci)... uglavnom, bolje se osjecam nakon poroda nego to jutro i noc prije ...
Zbog mekonijske plodne vode koje se maleni napio, crp mu je bio povisen te ga sutradan prebacuju na djecji odjel, a ja sam do otpusta, jos dva dana ostala sama..nakom toga jedan dan kuci jer na djecijem nije bilo mjesta, nakon toga sam i ja dosla kod njega.. ostajemo tu tri dana te napokon dolazimo zajedno kuco
Nadam se da se razumije sto sam pisala, malo mi je porod u magli neki dijelovi, tko zna sta su mi od koktela lijekova smiksali haha
DijMar sretno, i Deja tebi isto sutra ❤❤ drzim fige da vam bude sto lakse i ostane u lijepom.sjecanju.
Mi smo prelkjucer dosli doma, uhodavamo se pa ne stignem puno pratiti. Jucer sam zavrsila na hitnoj u Petrovoj jer su mi se dojke toliko upalile i bile tvrde, cvorovi iskocili i sve se zastopalo. Plakala sam cijeli dan u hitnoj i doma dok su te cvorove razbijali pa je muz nastavio masirati i dns je pinkicu bolje ali bas bas boli. Takoder su mi ustanovili.anemiju zbog tezine poroda i velicine bebe sam izgubila puno krvi pa su dali tablete neke i skoro me ostavili u bolnici bili. Bas mi se sve lijepo zaredalo...
Jucer nam je bila i patronazna sestra, i ona me masirala i pokazala sve za bebu, bila je jedno 2 sata i bas se potrudila zena. Salje poruke cijeli dan dns kako sam i dolazi nam opet sutra i svaki drugi dan dok malome ne otpadne pupak.
Danas sam stsla.na vagu i 10 kila je otislo vec dole, odmah se osjecam lakse.
Htjela sam vas pitati da li netko koristi steznik poslije poroda i sto mislite o tome?
Pozdrav cure, pratila sam vas neko vrijeme tijekom trudnoce, nakon sto sam rodila par puta sam povirila u grupu u potrazi za nekim savjetom ili pricom od vas koje ste rodile te sam se napokon odlucila, ako me primate u grupu, pridruziti.
Dobrodosla u kukaonu 🥰
Ma sumnjam…Vidjeti cemo…Jucer su mi svi prijetili da se smirim i odmaram,kakvo ciscenje,kaj ja hocu roditi po onom nevremenu🤦♀️🤣🤣🤣
Nama je pomaknut termin na ponedjeljak, ali smo u nedjelju tamo pa se vjerojatno vidimo :)
Jeste vas dvije u ponedjeljak u Vinogradskoj? Ja imam carski u ponedjeljak zakazan! 😁
I ja bih vam se voljela pridruzit cisto zbog partyja 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja se kupala ravno sat vremena, jer sam u pauzama od samponiranja kose i cekanja da maska djeluje ribala staklo od tus kabine i plocice i pod i sve uglancala s onim Frosch octom pa se sjaji ko iz ducana 😂 pa jos malo depilacije itd. Na kraju me sorali menstrualni grcevi zadnjih 20min i sad sam morala lec prije susenja kose i pregleda malo, da dodjem sebi 😂
Joj bit ce fino opet nekad sageti se i cucnuti bez da su noge raskoracene 3metra i bez da imam osjecaj da ce bebana izletit iz mene ko raketa 😅
Curke meni je toliko lose zbog glupog pregleda da razmisljam ako ne prodje ili se nastavi pogorsavati da cu otic na hitnu. Znaci vec sam u par navrata zaplakala koliko me dolje presjeca kao da mi netko zabija noz u rodnicu.. Uz to mi se stomak toliko steze da me od toga vec bole i ledja i muka mi je u zelucu. Osjecam se grozno i jedva odem na wc piskiti koliko boli.. Sad sam legla i pokusat cu se umiriti i zaspati.
Ja se kupala ravno sat vremena, jer sam u pauzama od samponiranja kose i cekanja da maska djeluje ribala staklo od tus kabine i plocice i pod i sve uglancala s onim Frosch octom pa se sjaji ko iz ducana 😂 pa jos malo depilacije itd. Na kraju me sorali menstrualni grcevi zadnjih 20min i sad sam morala lec prije susenja kose i pregleda malo, da dodjem sebi 😂
Joj bit ce fino opet nekad sageti se i cucnuti bez da su noge raskoracene 3metra i bez da imam osjecaj da ce bebana izletit iz mene ko raketa 😅
Tako i ja na isti nacin skoro, nakon kupanja-odmor, nakon susenja kose - odmor, nakon papanja-odmor, nakon wc-a - odmor, nakon oblacenja- odmor, nakon obuvanja- odmor.... Svaka radnja-odmor
Umorna sam kao pas 🤣🤣🤣🤣🤣
Ma sumnjam…Vidjeti cemo…Jucer su mi svi prijetili da se smirim i odmaram,kakvo ciscenje,kaj ja hocu roditi po onom nevremenu🤦♀️🤣🤣🤣
Nama je pomaknut termin na ponedjeljak, ali smo u nedjelju tamo pa se vjerojatno vidimo :)
Jeste vas dvije u ponedjeljak u Vinogradskoj? Ja imam carski u ponedjeljak zakazan! 😁
Ja idem sutra na inducirani…a Marla isto ima u pon zakazan carski😁 Wuhuuu,skuplja se ekipa u Vinogradskoj😁🤣
Hahahhahaha. Baš mi je drago da će biti ekipe s foruma. 🤣😂
Marla je li carski ili ovaj francuski?
Deja1988 sretno sutra!!!!!!!!
Obicni carski jer je ispalo da je beba prevelika za francuski. Za njega je rez manji nego za obicni pa beba od 4.5 kg ne bi mogla proci...
Mi jos ne vjerujemo da ce biti toliko velik. Muz je bio tako sladak kad je rekao da necemo nikom reci da je doktor napisao fetus magnus da se dijete ne bi osjecalo lose :)
Mi smo skroz prosjecni cak i sitniji ljudi mada imamo bracu koja su bas gromade. Ili je potegnuo te gene ili je dijabetes (mada su vrijednosti uredne) ili jednostavno to jer sam cijelu trudnocu unatoc mucninama straaaasno gladna. Pa me netko pita: jel ti se jede nesto odredjeno? Ne! Sve mi se jede! Natukla 20 kg, ali se ne brinem oko toga kak cu to skinuti nego se osjecam lose da sam zakomplicira porod i da bi dijete moglo imati posljedice. Ali to je bilo vise ko bolest. Cak sam pisala jedno vrijeme Sve sto jedem, izbacila kruh, sve brasnasto i slatko... Nadam se da ce konacno prestati.
Curke meni je toliko lose zbog glupog pregleda da razmisljam ako ne prodje ili se nastavi pogorsavati da cu otic na hitnu. Znaci vec sam u par navrata zaplakala koliko me dolje presjeca kao da mi netko zabija noz u rodnicu.. Uz to mi se stomak toliko steze da me od toga vec bole i ledja i muka mi je u zelucu. Osjecam se grozno i jedva odem na wc piskiti koliko boli.. Sad sam legla i pokusat cu se umiriti i zaspati.
Strpi se malo, nadji neku pozu i lezi. Mene je u ponedjeljak isto uzasno presjecalo iza pregleda a i sam pregled me bolio. Kaze dr to je zato sto ti je svakim danom sve osjetljivije, pregled je obavila kao i uvijek do tada al mi bilo bolno dok me palpirala.
Sortiraj odgovore
Najstariji