Sad sam si mjerila tlak 108/65 jer sam najednom osjetila takvu slavinu, vrtoglavicu, počele mi se Trsat ruke i preznojavam se. Očito zbog hrane jer nisam jela ništa od 7 ujutro. Sad sam nabacala u sebe Jaffa kekse i mali cips, šećer i sol i malo mi je ok. Legla pod klimu. Bas sam se prepala. Jooooj stalno mi je nešto i vrc mi je dosta svega.
Petite Fille pa i meni ne to čudno jer može se zamutit voda i kaj onda. Mislim da bi trebala ići češće ali opet nisam liječnik pa da previše ne pametujem.
To sve ovisi o lijecniku, zbilja... Jer sto kod cura koje su totalno zatvorene, plodnu vodu ne mozes provjeriti nikako. A sto se tice zamucenja vode, moras opet imati srece da budes na pregledu bas kad se to dogodi pa da otkriju odmah. Zato oni vjeruju da bi se, da dodje do toga, i bebino ponasanje tj pokreti umirili jer bi bila u stresu. Tak sam ja to sebi protumacila jer sto da drugo mislim, ne mogu im tamo na silu doci i zahtjevati da me pregledaju😅
Ne.. jos mi curka nesto malo sluzavog… i boli me i dalje trbuh ne konstantno, cca svakih pola sata me zgrci ko da cu dobiti…
Tako isto je bilo meni, vodenjak mi je puknuo visoko i voda je cijeli dan curkala..
Bome meni je filmski puknuo vodenjak 😂 bas dosta je izaslo vode odjednom, a nakon toga je stalno curilo i nisu mi pomoglo ni ulosci ni nista, ne mozes zaustavit, vec sam tako krenula u bolnicu dok se jos slijevalo niz noge 🙈
A martina ako ti se ta bol bude javljala u razmaku 10min, kreni u bolnicu ako zelis epiduralnu (da ti stignu izvadit krv i pripremit), a ako ne zelis epiduralnu, mozes krenut kad trudovi budu na 5min, iako su meni stalno bili nepravilni razmaci izmedju trudova, cak i u radjaoni pri izgodnu (dakle na samom kraju poroda) pa ni to nije neko pravilo 😯
Ja sve cekam neke bolove u ledjima 😂🙈
U mom slucaju, bolovi u ledjima dodju tek na 5min prije poroda. 🤷 do tad menstrualna bol, pa bol slicna grcevima (naprijed ju samo osjetis), pa na kraju kombinacija menstr boli, grceva, osjecaja da moras na wc, boli u ledjima 😂
Bok cure,
ja sam presla termin za 3 dana i cini mi se da se jos niiiista ne dogadja! Dobro, ima tu i tamk naznaka… Male kontrakcije, smeckasti iscjedak i jaaaaako spusten trbuh! Ali ne znam sto da radim s nestrpljivoscu!
Druga stvar, bila sam jucer u Vinogradskoj na pregledu i kako sam prvoritkinja i otvorena za jeeedva 1 cm, taman da mi uguraju najtanji tubus za amnioskopiju, to mi je napravljeno do sada dvaput.. Jucer mi je rekla da mogu ocekivati i nesto svjeze krvi zbog te pretrage i tako je i bilo ali je prestalo. E sad, ja sam mislila da kad predjem termin, da idem svaki drugi dan u bolnicu da mi provjeravaju plodovu vodu i rade ctg, ali to mi je jucer napravljeno i rekla mi je da iduci put dodjem u subotu kad napunim 41 tjedan, da prije toga ne treba. Nego da pratim pokrete bebe koji moraju biti konstantni kao i do sada i u slucaju bilo kakvog usporenja da se javim i ranije.
Ja si mislim da mi mozda ne zeli raditi amnioskopiju svaka 2 dana jer sam dolje ne bas prohodna pa bih svaki put tako krvarila… Evo ne znam. Kwkva su vasa iskustva?
Meni je u cetvrtak tocno 42 po mengi, po ultrazvuku 41.
Proslu srijedu su mi gledali plodnu vodu, pa me narucili na pregled u petak, onda samo na ctg u sub i ned, jucer je trebala biti indukcija ali s obzirom na ultrazvuke prve odgodili za cetvrtak, s tim da su mi opet pogledali vodu i sutra moram na ctg.
A sjecas li se mozda kak su te slali nakon 40-og tjedna, ak si ti isto u Vinogradskoj? Jesi isto morala svaka dva dana ili? Moguce da daju lufta da se stvari same pokrenu do 41. tjedna jer je izracun termina ionako neprecizan, a da onda od 41. tjedna rigorozno gledaju
Eto nas s pregleda.. nema ništa novo, i dalje uloziva za prst, trudova nema, kontrola za tjedan dana. Kaže dr. Flisar da je mali velik i ima glavu ko bundevu 🤣🤣🤣 i ona me pitala jesu mi radili ultrazvuk otkad dolazim u Merkur. I kaže ma kakvo spremanje i pranje prozora idite vi u shopping najbolje da potaknete trudove
Bok cure,
ja sam presla termin za 3 dana i cini mi se da se jos niiiista ne dogadja! Dobro, ima tu i tamk naznaka… Male kontrakcije, smeckasti iscjedak i jaaaaako spusten trbuh! Ali ne znam sto da radim s nestrpljivoscu!
Druga stvar, bila sam jucer u Vinogradskoj na pregledu i kako sam prvoritkinja i otvorena za jeeedva 1 cm, taman da mi uguraju najtanji tubus za amnioskopiju, to mi je napravljeno do sada dvaput.. Jucer mi je rekla da mogu ocekivati i nesto svjeze krvi zbog te pretrage i tako je i bilo ali je prestalo. E sad, ja sam mislila da kad predjem termin, da idem svaki drugi dan u bolnicu da mi provjeravaju plodovu vodu i rade ctg, ali to mi je jucer napravljeno i rekla mi je da iduci put dodjem u subotu kad napunim 41 tjedan, da prije toga ne treba. Nego da pratim pokrete bebe koji moraju biti konstantni kao i do sada i u slucaju bilo kakvog usporenja da se javim i ranije.
Ja si mislim da mi mozda ne zeli raditi amnioskopiju svaka 2 dana jer sam dolje ne bas prohodna pa bih svaki put tako krvarila… Evo ne znam. Kwkva su vasa iskustva?
Meni je u cetvrtak tocno 42 po mengi, po ultrazvuku 41.
Proslu srijedu su mi gledali plodnu vodu, pa me narucili na pregled u petak, onda samo na ctg u sub i ned, jucer je trebala biti indukcija ali s obzirom na ultrazvuke prve odgodili za cetvrtak, s tim da su mi opet pogledali vodu i sutra moram na ctg.
A sjecas li se mozda kak su te slali nakon 40-og tjedna, ak si ti isto u Vinogradskoj? Jesi isto morala svaka dva dana ili? Moguce da daju lufta da se stvari same pokrenu do 41. tjedna jer je izracun termina ionako neprecizan, a da onda od 41. tjedna rigorozno gledaju
Mislim da sam isla na pregled za 5 dana i onda ono kak sam pisala... s tim da sam bila opsjednuta tom plodnom vodom pa sam nakon 3 dana banula u radaonu na pregled 🙈
Ja sam u petrovoj
Eto nas s pregleda.. nema ništa novo, i dalje uloziva za prst, trudova nema, kontrola za tjedan dana. Kaže dr. Flisar da je mali velik i ima glavu ko bundevu 🤣🤣🤣 i ona me pitala jesu mi radili ultrazvuk otkad dolazim u Merkur. I kaže ma kakvo spremanje i pranje prozora idite vi u shopping najbolje da potaknete trudove
Meni ni shopping nije pomogo hahahhaha
Joj sto mrzim kad mi se ovo desi 😢 natipkam golemi post i onda mi se greskom nekom sve pobrise ughh
Ugl, htjedoh reci da to stvarno nema pravila s tim trudovima pravim, neki dan su bas o tome zene pisale u onoj grupi Trudnice na facebooku i mnogo ih je postalo kako nikad nisu imale pravilan razmak kad je porod krenuo, vec da su im bili random trudovi po 6 -8-20min itd. Jedva je sve cekala da se ujednace i na kraju pocela radjat na pragu kuce kad je krenula u bolnicu 😱🤣
A najgore nam ovako, prva trudnoca, nemamo pojma, stalno je ta blaga panika i neznaje sta ako ovo sta oko ono.
I jel se vama ikada javljaju kao menstrualni grcevi u vrijeme prije ili poslije velike nuzde, ja sam zadnjih dana znala primjetit da nakon wca me zna neko vrijeme grcit nelagodno u stomaku i hvatat Bhicks. A nocas me bas kao menstrualni grc uhvatio u ledjima, neugodno i bolno, al sam poslije 15ak min morala na wc i to jos bilo u 3 ujutro 🤭 al zbog mog cerviksa mene od svake boli strah da ne krene prijevremeni neki
Joj sto mrzim kad mi se ovo desi 😢 natipkam golemi post i onda mi se greskom nekom sve pobrise ughh
Ugl, htjedoh reci da to stvarno nema pravila s tim trudovima pravim, neki dan su bas o tome zene pisale u onoj grupi Trudnice na facebooku i mnogo ih je postalo kako nikad nisu imale pravilan razmak kad je porod krenuo, vec da su im bili random trudovi po 6 -8-20min itd. Jedva je sve cekala da se ujednace i na kraju pocela radjat na pragu kuce kad je krenula u bolnicu 😱🤣
A najgore nam ovako, prva trudnoca, nemamo pojma, stalno je ta blaga panika i neznaje sta ako ovo sta oko ono.
I jel se vama ikada javljaju kao menstrualni grcevi u vrijeme prije ili poslije velike nuzde, ja sam zadnjih dana znala primjetit da nakon wca me zna neko vrijeme grcit nelagodno u stomaku i hvatat Bhicks. A nocas me bas kao menstrualni grc uhvatio u ledjima, neugodno i bolno, al sam poslije 15ak min morala na wc i to jos bilo u 3 ujutro 🤭 al zbog mog cerviksa mene od svake boli strah da ne krene prijevremeni neki
Sad kad si to spomenula, mene znao boliti trbuh ali nakon pisanja.. al s obzirom da me u zadnje vrijeme sve boli to sam izignorirala
Torbe spremne! 😬 Posto smo sluzbeno u terminu od danas 😱
Osjecam da se malac lagano spusta, iako je cijelo vrijeme nisko, zadnjih par dana bas nelagoda dolje, lagano probadanje ispred i zatezanje iza. Nije bas da lakse disem, pogotovo kad sjedim, ali kad pipam ko da je stvarno par cm "pao" trbuh...
Bas sam razocarana danasnjom kontrolom...ja se jucer namucila obrijati, a gin nije htio ni pogledati 🤣🤣🤣 vise je zapilio za moju glavu (cistu na hipof.) nego za vaginu 🤣🤣🤣
Venus, na tecaju su nam rekli da se javimo u patronazu da bi po novome trebale doci jednom patronazne tijekom trudnoce…i ja se eto danas javila i ona odmah dosla…kao da je bio hitni postupak😄. Sad ne znam je li svugdje tako, ali u Osijeku i Baranji navodno da je. Kao, cesto ne stignu, ali se potrude. Meni se jos nisu javljali menstrualni grcevi…
Da, ne znam jesam li napisala ranije, ali rekla mi patronazna da mi se stomak spustio…e sad, kako ona zna kakav mi je bio ranije i na osnovu cega ona uopce zakljucuje da se spustio, to ne znam. A vidjet cemo uskoro🙂
Hej draga ti si bila na tecaju pa to znas... Ali sta mislis bi li trebala i ja zvati patronaznu vec sada da dodje prije? Mislim s obzirom da ja nisam bila na tecaju jel to ima kakve veze s tim ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji