Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ReginaP
    31. Kolovoz 2019. 20:51

Ja idem u Merkur od 33. tjedna i samo jednom sam naručena na ultrazvuk da vide stanje pijelona bebe. Ostalo ctg i vaginalni pregled. Probaj ih pitat idući put

• Pikulica19
    31. Kolovoz 2019. 20:54

Venus

Odlicno, i treba se skinut da se moze fino oprat :-)
    Bilo bi super kad bi imali neke univerzalne navlake za ogradicu, jer ce mi sad ova samo ic uz ovu posteljinu.

Ma da mislim da cu za pocetak svakako koristit samo donju plahtu, ogradicu i po danu dekicu, po noci vrecu.
    A jastucnice mozemo iskoristit ko tetrice, ispod glave za bljuckanje, bez jastuka.
    A kad narastu bebe onda moze cijeli set koristit

Ma nemam ja s tim problema, imam od seke jos dodatne 4posteljinice koje svaka ima svoju ogradicu i dodatno i baldahin, ali majka ko majka zeli i drugoj kcerki kupit za prvu bebicu pa eto em mi je lijepa em nije skupo ko kod drugih cca 800-1000kn 🤦🏼‍♀️ i imam dojam da cu se bas odusevit i da po meni bi sve trebalo biti perivo sto je u kreveticu, ma opcenito i u kontaktu s bebicom 😌

october30

Cestitke Noemi i Senci! Ostale koje su blizu drzim fige za lagan porod.
    Ja trenutno na moru pa mi lakse podnosit vrucine kad se malo bucnem. Malo mi problem sa spavanjem jer nije krevet na koji sam navikla. Jel spavate vi na lijevom boku kako se preporuca ili kako god? Ja ne mogu stalno ista strana, zaboli me kuk i rebra, pa mijenjam, malo lijevo, malo desno… Kod svakog piskenja promijenim 😁

Angelina
    31. Kolovoz 2019. 21:00

tiky988

Pa vidis meni ne rade i zato mi je to cudno, do sada sam bila tri puta u ambulanti i samo su mi prvi put radili uzv i to jer mi je bio povišen tlak. Samo mi ctg rade i pregled. Još mi je zadnji put bio i dr. Roki i baš sam se poveselila jer sam čitala ovdje kak ga hvalite i pitao me samo što nemam uzv od zadnjeg puta i rekao to je to vidimo se za tjedan dana. Pa mi vise nije jasno, moram pitati na iducem pregledu.

Ne radi se svaki put uzv, nema potrebe vise. Samo jednom za procjenu bebinih mjera pred kraj i to je dovoljno. Ovima kojima rade su visokorizicna tj. cijelu trudnocu se vode u bolnici.

• Pikulica19
    31. Kolovoz 2019. 21:02

tiky988

Pa vidis meni ne rade i zato mi je to cudno, do sada sam bila tri puta u ambulanti i samo su mi prvi put radili uzv i to jer mi je bio povišen tlak. Samo mi ctg rade i pregled. Još mi je zadnji put bio i dr. Roki i baš sam se poveselila jer sam čitala ovdje kak ga hvalite i pitao me samo što nemam uzv od zadnjeg puta i rekao to je to vidimo se za tjedan dana. Pa mi vise nije jasno, moram pitati na iducem pregledu.

Frendica mi treba za mjesec dana rodit na Merkuru i kad je bila prije tjedan dana na prvom ctg-u rekli su joj da nema vise potrebe za uzv-om i da im je sad najbitniji ctg... A s obzirom da je u tim tjednima beba vec razvijena dosta i da dobiva na masi najvise mozda stvarno nema potrebe za uzv-om
    Ja sam puno manji tjedan i ja u Vinogradskoj imam svaka 4tjedna uzv pod normalno, a ne znam kako ce biti poslije, a mozda i rodim prije neg dodjem do ctg-a 😂🙈

LollyBB
    31. Kolovoz 2019. 21:05

tiky988

Meni je prvi put on napravio kratki uzv, da vidi posteljicu. Tada sam bila 35.tjedan. U 36.opet brzinski jer nisam bila na ctg prije, a onda me naručio na uzv u 37. i to sam obavila prošli tjedan. Pitao me kad sam bila na zadnjem uzv pa je valjda procijenio da je prošlo dosta vremena. Taj prije je bio kod moje doktorice cca mjesec dana ranije.

felicita28
    31. Kolovoz 2019. 21:12

A kako onda procjene tezinu bebe ako ne rade uzv? To mi sad nije jasno...
    Ma joj, ja se zadnjih dana nikako namjestit. Spavam s jastukom onim ali se sigurno bar 15 puta prebacim s jedne strane na drugu, nikako se namjestit vise

• tiky988
    31. Kolovoz 2019. 21:16

Ahaa, sada mi je jasnije malo, pa ima i logike neke 😊 ma kak se blizi kraj o svemu sada razmisljam, sada sam u novom problemu, hocu li se znati brinuti za bebaca jer je musko a kod mene u obitelji same cure (znam da pretjerujem i fazama normalnosti se i sama sebi smijem, ali eto ne mogu si pomoci u tim trenucima ludila) 😁😁

• Kengurica
    31. Kolovoz 2019. 21:25

Senci čestitam! U kojoj to bolnici imaju taj plin?
    Meni je skroz ok da se pise i o bebama i svemu vec sad. Samo da se pise :)
    Manich bravo za tlak. 

• Kengurica
    31. Kolovoz 2019. 21:27

E da, ja spavam na oba boka. I ovako se ne mogu namjestiti pa ne bi bilo spavanja da sam samo lijevic a i kuk me zaboli, ali se isto znam na ledjima probuditi, a inace ne spavam ne ledjima. 

Julie
    31. Kolovoz 2019. 21:37

Ja sam od početka u bolnici i idem u visokorizičnu. Imala sam spontani i imam miom pa sad koliki je rizik znaju oni. Miom je opasan dok je beba još mala za dalje ne znam. Ugl išla sam svakih 4 tjedna do 34. tjedna onda u 36-om, 37-om sad u 38-om. Uvijek su mi radili uzv i od 36 ctg i svaki put dok ne rodim

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.