A nisam bila na komplikacijama, tako da im nisam do sada nista nosila. Zato ni ne znam sto sve treba 🤷

Jutro cure, sretno na pregledima danas 😀.
..
Meni isto zeljezo na granici 119, jucer na otpustu iz bolnice mi upisali da moram uzimati ali heferol necu sigurno. Pila u prvoj trudnoci neko vrijeme, zatvor teski a stolica kad bi krenula to je bilo bolnije od trudova. Danas cu se javiti svojoj gin da preporuci nesto laganije, spremna sam platit koliko god treba samo da stolica ide uredno
Trebas samo vidjeti sto ti i kako pase uz Heferol. Malo regulirati prehranu i vidjeti u koje doba dana ga uzimati (kod lagane anemije moze se uzimati uz obrok).
Evo ja pijem vec mjesecima, a nije mi ni prvi put i znalo je biti skoro pa suza zbog zatvora. Onda sam ga pocela piti nataste i iza toga dorucak zobene pahuljice i lanene sjemenke u jogurtu i stolica je tu svaki dan bez puno frke.
Dobro, ti mozes uzimati i neku alternativu jer ti nije Hb jako nizak, ali nazalost Heferol je najucinkovitiji.
U prvoj trudnoci sam ga pila, kombinirala sjemenke, zobene, suhe smokve namocene preko noci ma svasta al nazalost nije nista pomoglo. Sad mi gin dala ferrum pa cu vidjet kako ide s njim i pocet cu piti domaci sok od cikle

Hvala vam cure za informacije. Idem svakako to danas obaviti, da se rijesim toga. 😊

Aurora ne znam zašto al sam mislila da si ti negdje iza mene 2,3 tjedna kad ini tri dana 🤩🤩🤩🤩
Ajme šta će biti za desetak dana kad redom počnu ispadat sluzni čepovi, krenu trudovi itd 😂🙈

U prvoj trudnoci sam ga pila, kombinirala sjemenke, zobene, suhe smokve namocene preko noci ma svasta al nazalost nije nista pomoglo. Sad mi gin dala ferrum pa cu vidjet kako ide s njim i pocet cu piti domaci sok od cikle
A vjerujem da ce ti biti bolje nego sa heferolom, sretno 😁

Cure jeste vi ponavljale krvnu sliku u zadnjem tromjesjecju, jer vidim da dosta trudnica ima pad zeljeza pri kraju? Ja sam samo u pocetku trudnoce radila i hemoglobin je bio uredan, inace mi je godinama u gornjoj granici.

Jel vam dokt napominjao/la ili ste na svoju ruku ponovo testirali?
Ja se ne osjecam nista losije nego inace da bih pomislila da mi je zeljezo palo, mene je umor drzao od niskog tlaka, al sad i tlak skace u normalu kad se sva uznemirim prije pregleda

Jutro cure,sretni svima s pregledima 🤗 meni je hemoglobin od početka 109 ali mi je željezo oko 10. Tako da ne uzimam dodatno ništa osim prenatala. Pojavila mi se bol u dojci,imam i kvržicu. Ginekolog ju je pogledao na uzv jer je ujedno i onkolog. On smatra da je fibroadenom,i to poprilično velik, 2 cm. U srijedu sam opet na uzv. Baš sam preplašena,jer mi je sestra izliječila lani karcinom u 32 god. Isto ovako joj rekli da je fibroadenom,dok nalazi biopsija nisu došli. Do srijeda sam baš napeta i živčana. Nadam se da bude sve ok. Ovo mi je baš naglo naraslo 🙄
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji