Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    10. Kolovoz 2019. 15:24

ayla

Bome sam ja sebi sada skuhala griza i pojla, nesta mi tlak povisen a inace je normalan nezz sto mu se desilo jutros 132/91 a sad mi 117/86 i puls 100

Prati si svakako tlak i ako ti se cini da ti naticu ruke i lice obavezno pravac bolnica. Znas da ja nisam neka koja plasi, ali nije za zezati se s tim u tvojim tjednima. Bolje nek te pogledaju, pa ako treba induciraju, ionak si u terminu.
    Mene su ostavili u bolnici s tlakom 130/80 jer sam rekla da se osjecam oteceno (38+2 sam bila)

Venus
    10. Kolovoz 2019. 15:28

Pozdrav cure, u kom ste tjednu i kakve ste s pripremama? Bas me zanima kad vecina postavi krevetic, komodicu i opere odjecu i poslozi, kada torbu za rodiliste i sve imati pripremljeno?

Ja sam sad 29+2, malo povisen rizik prijevremenog zbog kraceg mekseg cerviksa pa nekako ocekujem da bi beba mogla bar tjedan-dva prije, vidit cemo 😂

Kupili jucer krevetic Pinio Moon u bubamari, radimo komodicu po mjeri, stigao nam ergobaby, imam par komada odjece, i s Ethereal imam kupljenu posteljinu, jastucice, dekicu, tetre, swaddle dekice s neta itd.

Zanima me kad je idealno vrijeme za postavit krevetic, i oprat odjecicu? I koliko ste vi komada robe spremili za bebu velicine 50 ili 56? Nemam predodzbe koliko mi treba tih bodya i odjelaca za pocetak 😂

10. Kolovoz 2019. 15:46

Deja1988

Ma tko ce kuhati po ovim vrucinama🥴🥴🥴 😁😁
    Da sama zivim, za sebe vjerojatno nikad ne bi kuhala, eventualno svake prijestupne🙈
    Ayla da, malo se povisio, prati pa ces vidjeti.. Možda da popiješ jedan normabel… Previše smo pricale o porodu, klizmi, rezanju i sivanju😂😂😂

Jesam popila sam dns, ma nezz el to ima s tim veze al takav mi i juce bio i kad su mi ga nakon ctg-a mirli bio je 130/80 a dr nista nije reko

10. Kolovoz 2019. 15:48

Frajla

ayla

Bome sam ja sebi sada skuhala griza i pojla, nesta mi tlak povisen a inace je normalan nezz sto mu se desilo jutros 132/91 a sad mi 117/86 i puls 100

Prati si svakako tlak i ako ti se cini da ti naticu ruke i lice obavezno pravac bolnica. Znas da ja nisam neka koja plasi, ali nije za zezati se s tim u tvojim tjednima. Bolje nek te pogledaju, pa ako treba induciraju, ionak si u terminu.
    Mene su ostavili u bolnici s tlakom 130/80 jer sam rekla da se osjecam oteceno (38+2 sam bila)

Hvala na savjetu sutra idem na ctg pa cu spomenuti tlak, a je se ne osjecam oteceno jos 

10. Kolovoz 2019. 15:49

Venus

Pozdrav cure, u kom ste tjednu i kakve ste s pripremama? Bas me zanima kad vecina postavi krevetic, komodicu i opere odjecu i poslozi, kada torbu za rodiliste i sve imati pripremljeno?

Ja sam sad 29+2, malo povisen rizik prijevremenog zbog kraceg mekseg cerviksa pa nekako ocekujem da bi beba mogla bar tjedan-dva prije, vidit cemo 😂

Kupili jucer krevetic Pinio Moon u bubamari, radimo komodicu po mjeri, stigao nam ergobaby, imam par komada odjece, i s Ethereal imam kupljenu posteljinu, jastucice, dekicu, tetre, swaddle dekice s neta itd.

Zanima me kad je idealno vrijeme za postavit krevetic, i oprat odjecicu? I koliko ste vi komada robe spremili za bebu velicine 50 ili 56? Nemam predodzbe koliko mi treba tih bodya i odjelaca za pocetak 😂

Stara, ja sam u 36tt:
    - oprala sam skoro svu robicu
    - glacala jos nisam nista (uzas, sve me ceka)
    - torbu za bolnicu jos nisam slozila
    - al ajd krevetic smo odavno slozili
    - jos uvijek nisam oprala auto iznutra
    - jos nisam probala staviti jaje u auto
    - i tak... jos miljon sitnica, a vrijeme leti...

• renata.koscec
    10. Kolovoz 2019. 15:49

Frajla

ayla

Meni je u 39 tj skocio na 150/100 i ostavili me u bolnici, spicili injekciju normabela i bio je dalje ok ali me nisu pustali vise do poroda.

• Noemi1
    10. Kolovoz 2019. 15:50

Frajla, koja je povezanost tlaka i oticanja za ostanak u bolnici? 

10. Kolovoz 2019. 15:52

renata.koscec

Frajla

ayla

Meni je u 39 tj skocio na 150/100 i ostavili me u bolnici, spicili injekciju normabela i bio je dalje ok ali me nisu pustali vise do poroda.

Kad mi se spomene bolnica meni odma skoci 😂

• renata.koscec
    10. Kolovoz 2019. 15:53

Tko bi kuhao po ovim vrucinama, gedam na mobu, pise da je vani 37 s osjetom 40 stupnjeva. Moramo u 5 krenuti na djecji rodjendan i sve si mislim da cu krepati na drugi kraj grada po toj vrucini a mm jos premislja oko ovog auta koji je mislio uzeti tako da moramo bus i dva tramvaja promijeniti. Za taksi je skrt dati a izaslo bi nas dosta s vrapca na borongaj.

Angelina
    10. Kolovoz 2019. 15:54

Noemi1

Frajla, koja je povezanost tlaka i oticanja za ostanak u bolnici?

To su ti znakovi preeklampsije, na sto se strogo mora paziti zbog raznih posljedica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.