Curke ja isto mislim da je od brijanja jer je noćas to bilo krvoločno 😂 a fakat sam se trudila i dala si vremena.
Smirena sam jer ionako idem danas na pregled i osjećam bebicu pa mislim da je sve ok.
Felicita ja sam isto rh neg i prije ove trudnoće sam imala spontani i tada primila Rhogam na kiretazi, sad sam radila test senzibilizacije i bio je uredan pa ne znam ni ja kako to ide. Mislim da na porodu opet dobivam injekciju za iduću trudnoću, valjda. Zapravo ovo bubetam jer nisam sigurna.
Da, ni meni to nista nije jasno samo sam cula od puno ljudi da treba paziti na to i podsjetiti ih u bolnici jer oni to znaju zaboraviti...a sta znaci ako je test senzibilizacije negativan? To je ok zar ne?
Haahah sad citam i ne kuzim nista ovo za pranje kose.. Kakvih 40 dana? Nesmijemo prat kosu poslje poroda? Nist mi nije jasno hahahah..
A sto se tice izlaska sa bebom van ja neznam sta se preporuca mislim zbog bebe.. Ali sto se mene tice kad se budem osjecala okej za prosetat sigurno cu izaci jer nevolim biti bas puno u zatvorenom..
Ja mislim da je to s kosom i mengom potpuno znanstveno neutemeljeno jer meni to nidje veze jedno s drugim, ali zaguglat cu. Perem koau svaka dva tri dana ni ne razmisljajuci jel imam mengu. Tusiram se s mengom cesce, a nekad bome i legnem u kadu i kupam se s mengom i tako evo vec 25 i godina. Nikad nikakve infekcije ni problema. Kad lezis u kadi ne krvaris, kasnije kad ustanes imas malo izljeva, al to je sve nista.
https://www.libresse.hr/intimno-podrucje/tvoja-prva-menstruacija/mitovi-o-mjesecnici/
Ma mitovi su to sve za mengu. E da ja kad treniram isti trenkam nevezano uz engu, a i na moru se kupam samo cesto mijenja tapone, a gace ionako mijenjam kad izdjem iz mora.
Curke ja isto mislim da je od brijanja jer je noćas to bilo krvoločno 😂 a fakat sam se trudila i dala si vremena.
Smirena sam jer ionako idem danas na pregled i osjećam bebicu pa mislim da je sve ok.
Felicita ja sam isto rh neg i prije ove trudnoće sam imala spontani i tada primila Rhogam na kiretazi, sad sam radila test senzibilizacije i bio je uredan pa ne znam ni ja kako to ide. Mislim da na porodu opet dobivam injekciju za iduću trudnoću, valjda. Zapravo ovo bubetam jer nisam sigurna.
Da, ni meni to nista nije jasno samo sam cula od puno ljudi da treba paziti na to i podsjetiti ih u bolnici jer oni to znaju zaboraviti…a sta znaci ako je test senzibilizacije negativan? To je ok zar ne?
Da, negativan test je ok, znaci nema antitijela
Ne mogu ni zamisliti da se ne tusiram dok imam menstruaciju😵😵😁 I to par puta 🙈 Ma naravno da cu prati kosu iza poroda…. Inače ju perem svaki 2-3 dan…. Nadam se da se neću ureci i biti prikovana za krevet😁
Uglavnom, ja sam ljuta😡 😡 Sad sam zvala sestru da vidim kaj ce reci doktorica na trombocite… Ona je pocela panicariti da su od zadnjeg puta u drasticnom padu, i da idem vaditi krv u Vinogradsku, pa ce onda moj doktor odluciti sto ce sa mnom( jer se on vraca u ponedjeljak) Ja ne kužim tko je tu lud😵 Oba puta sam vadila krv u domu zdravlja, i sad ona odjednom ne vjeruje u te nalaze😣 Zasto me onda uopće slala da vadim krv u dom zdravlja😡A ja zabrinuta sve u 16…
Joj, baš grozno da te tako stresiraju.
Ma ja mislim da je to sve ok, nije veliko odstupanje, a u trudnoći se poveća dosta količina krvi, pa su neka odstupanja skroz normalna
Odeš to sutra izvaditi, pa ćeš do pon imati nalaz spreman
Cure koje zivite blizu Arene, ako ce koja u waikiki ovih dana, mozete pls poglednuti ima li vec bodica za curke, dugi rukav, 56/62 i kak se krecu cijene? Hvala.
Vidjet cu jos da li cu kupovati ili ne, u subotu idemo na rockas od frendice kceri pa mi je rekla pripremiti neku njenu robicu, ovisi kaj cu dobiti.
Muz ce izgleda uzeti auto od kolege, ne vjerujem doduse dok ga ne vidim na parkingu ali izgledno je. Super je jer je karavan pa ima dosta mjesta.
Da, ni meni to nista nije jasno samo sam cula od puno ljudi da treba paziti na to i podsjetiti ih u bolnici jer oni to znaju zaboraviti…a sta znaci ako je test senzibilizacije negativan? To je ok zar ne?
Moj je isto negativan i ok je. Sad kažem za dalje nemam pojma kako to ide. Pitat ću ih na porodu za to.
Ovak sam ja to neka davno zapamtila kad mi jedna dr objašnjavala (ja sam rh pozitivna, pa sam uglavnom zaboravila detalje)
Znači ako tvoja RH- krv dođe u doticaj s bebinom RH+ krvi onda nastanu ta neka antitijela koja onda rade probleme u idućoj trudnoći ako je beba opet RH+
Znači dok god je test senzibilizacije negativan to je super, ili nije došlo do doticaja krvi ili je beba isto negativna
Sortiraj odgovore
Najstariji