Ja ne mislim da uzv svaka 4 tjedna steti. Osobno ne bu mogla izdruat da radi uzv samo 3 puta u cijeloj trudnoci. Ruku na srce, doktori nisu vidoviti i bez uzv ne moze vidjet je li beba u redu ili nije
Da, a i sto je sa zenama s rizicnom trudnocom? One imaju cesto ultrazvuke. Ili one koje leze u bolnici, nose blizance.. Nije li tada uzv i cesci?
Ali istina je da u nekim zemljama (razvijenijim od nase) rade manje uzva i zgrazaju se kad cuju koliko ih mi radimo. No te su zemlje sada takoder i protiv klistracije i brijanja prije poroda, pa je to mozda jedan od pokreta: sto prirodinije to bolje.
Ja se mažem Mustelom dvaput dnevno, ujutro i navecer ali samo trbuh... ovo drugo mozda jednom u 2 dana...
Suncokretica ja se također mazem jednom, s tim da koristim obicnu kremu, tj. Biobazu ili Penaten. Sad kad su pocele ove vrucine, mazem se nakon svakog tusiranja jer mi je koža jako suha pa steže ako je ne namažem.
url=https://lilypie.com]
Sto se ultrazvuka tice meni ga je radila ovako: prvi u 6.tj pa onda u 10., onda u 12.(nuhalni) pa u 16. I naravno sad idem u 20.tjednu. Samo prvi i drugi je radila vaginalno, sad radi samo preko trbuha.
Mene sad zanima kako to kod moje funkcionira, do sad sam imala 5 uzv, 3 redovna i 2 izvanredna zbog iscjedka. Zadnji put mi moja doktorica napravila uzv od dolje, doslovno na 3 sekunde. Al su mi radili 5 dana prije u bolnici pa mozda zbog toga. Sljedeci je 3D koji ionako placam. A nije mi jasno, ako rade 3 obavezna, koja je ona napravila u prva 3 pregleda, sta je onda sljedecih 6mj? Jel to znaci, ako nemas novce ne moras znat sta ti je i kako sa bebom? Nekad je bolje stvarno ne razmisljat.... 😣
url=https://lilypie.com]
Dena ta tri bi se trebala raditi ovako; prvi za nuhalni oko 12 tj, pa anomaly u 20, pa zadnji za prosudbu rasta bebe oko 30 tj. Dakle ovo kako mi svi idemo cim test bude pozitivan pa se ispucaju ta tri u pocetku ne bi trebalo tako. Ali zasto nam onda ne kazu za ta tri redovna? Meni ni drzavna ni privatna nisu rekle da treba ici samo na tri i narucuju kao i sve, svaka 4 tjedna.
Meni je isto drago da ja vidim svoju curicu svako 4 tjedna, pa nek oni pricaju sto hoce. Sinu nista nije bilo, nece ni njoj. Necemo sad strahovati ono "sto bi bilo kad bi bilo", bit ce sto Bog da. Mislim da doktori nisu debili, a uzv se vec toliko dugo koristi u praksi da bi istrazivanja dosad sigurno nesto pokazala da je rizicno.
Meni je isto drago da ja vidim svoju curicu svako 4 tjedna, pa nek oni pricaju sto hoce. Sinu nista nije bilo, nece ni njoj. Necemo sad strahovati ono "sto bi bilo kad bi bilo", bit ce sto Bog da. Mislim da doktori nisu debili, a uzv se vec toliko dugo koristi u praksi da bi istrazivanja dosad sigurno nesto pokazala da je rizicno.
Potpis na sve
Dena ta tri bi se trebala raditi ovako; prvi za nuhalni oko 12 tj, pa anomaly u 20, pa zadnji za prosudbu rasta bebe oko 30 tj. Dakle ovo kako mi svi idemo cim test bude pozitivan pa se ispucaju ta tri u pocetku ne bi trebalo tako. Ali zasto nam onda ne kazu za ta tri redovna? Meni ni drzavna ni privatna nisu rekle da treba ici samo na tri i narucuju kao i sve, svaka 4 tjedna.
Kiki, jesi uspjela upasti na trudnicki tecaj na sv Duhu?
Sortiraj odgovore
Najstariji