Istrazujem razlog zasto se nije inzistiralo na zavrsetku srednje, on suti, mama prica da nije bio dobro, da se zivcirao, stradao mu zeludac i nisu mu htjeli pritisak raditi.
Moj instinkt mi govori da je ipak nesto drugo u pitanju, malo konkretniji psihicki problem.
Istinu cu ocito naknadno saznati.
Ono sto znam je da je baka bolovala od teske shizofrenije, a u jednoj prilici je doticni rekao da je u pubertetu bio na lijecenju na psih jer tesko podnosio tesku obiteljsku situaciju (koliko znam zivjeli su jako skromno, tata je bilo lose, bio u ratu...)
Suncokretica jesi saznala spol? Ne mogu naci onaj nas popis a bas me zanima jer imamo termin na isti dan. 😉
Nisam još, idem u utorak na pregled, jedva čekam. Tjedan dana pred pregled sam uvijek nestrpljiva i brinem se dal je sve ok. Onda me popusti kad bude sve ok na pregledu pa sam sretna i onda opet briga pred pregled. Strašno haha. Nadam se da će beba biti suradljiva i da ćemo saznati spol
Yel, nisam baš shvatila tvoju situaciju i što je točno problem, ali moj savjet je da otvoreno razgovaraš s njima i inzistiraš na istini, imaš pravo znati ako nosiš njegovo dijete i njihovo unuče! Sretno i nadam se da ćeš riješiti problem i dalje uživati u trudnoći
Yel tesko je dati bilo kakav savjet, jer si na kraju ti ta koja moras donijeti odluku. Ako si do sada bila sretna s deckom, ako ste zajedno bili sretni i zajedno se veselite tom bebacu, onda se sve drugo moze rijesiti. Jel on radi? Rekla si da nije zavrsio skolu...gle, nije ni moj brat, zavrsio je samo osnovnu i dalje nije htio ic, nije volio skolu ni ucenje. I sad kad ima 31 lupa se po glavi, ali opet radi tako da ako ti nije problem sto nema skole, a zaposlen je onda to nije toliko strasno. A sto se tice psihickih problema....to jr opet prica za sebe. Naravno da nikomr nije lako priznat takvo nesto, ni kad se radi o nekome bliznjrm a kamoli o sebi..
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Yel, ja se nadam da ces uspjeti rijesiti problem i da budes sretna zajedno sa svojim deckom i bebom koju cekate.Ako se smije znati koliko si ti u vezi s tim deckom? Ja ne vidim razlog zasto je on tajio te stvari osobi koju voli i s kojom ce osnovati obitelj. Bez obzira ima on skolu ili ne, to opce nije bitno, svi znamo sto znaci ljubav.
Suncokretice bas si lip shoping obavila... Meni su isto bebeto kolica prekrasna, ali u splitu ih nisam mogla nac... Onda mi je jedna pridavacica rekla kao da ta bebeto kolica nisu nesto pa me malo poljuljala....Ti kazes da su dobra?
Hvala na odgovorima.
U vezi smo dvije i pol godine.
Isprike sto nepovezano pisem, nisam htjela predetaljno opisivati situaciju.
Dakle, decko i njegovi su tajili da on nema srednju skolu. Ne bih to ni saznala da nisam sasvim slucajno dotakla temu skole u razgovoru sa njegovom tetom, pa se 'izlanula'.
On ne radi trenutno.
Isao je na 'razgovore za posao', sad je ispalo da nije, ja sam mu uredjivala cv, upisala tu kvazi skolu i on je takav cv, osim u druge firme, poslao nedavno i u jednu iz koje su ga zvali na testiranje, dobio je posao i u utorak mora dostaviti papire i potposat ugovor.
Naravno da na ispisu staza pise zavrsena str sprema....on je sretan zbog posla, a ja lupam glavom od zid jer je cv laziran, al sam prekasno saznala...zivi kaos
Yel tesko je dati bilo kakav savjet, jer si na kraju ti ta koja moras donijeti odluku. Ako si do sada bila sretna s deckom, ako ste zajedno bili sretni i zajedno se veselite tom bebacu, onda se sve drugo moze rijesiti. Jel on radi? Rekla si da nije zavrsio skolu…gle, nije ni moj brat, zavrsio je samo osnovnu i dalje nije htio ic, nije volio skolu ni ucenje. I sad kad ima 31 lupa se po glavi, ali opet radi tako da ako ti nije problem sto nema skole, a zaposlen je onda to nije toliko strasno. A sto se tice psihickih problema….to jr opet prica za sebe. Naravno da nikomr nije lako priznat takvo nesto, ni kad se radi o nekome bliznjrm a kamoli o sebi..
Pokusavam hladne glave promisliti o svemu.
Hvala na komentaru...
Ne osudjujem ljude koji nisu imali priliku zavrsiti skolu.
Problem je skrivanje, laganje, obmanjivanje.
Tezak je zivot i suzivot kad je sve kao po spagi. A koliko je težak kad započne u lazi e to je prica za sebe. Nisam bila u toj situaciji tako da ne mogu nista savjetovati. Al jedno znam, covjeka se ne mjeri po skoli ili materijalnom, ako smatras da se volite i postujete sve Ce se prebroditi. Al ako nema ljubavi e onda je tesko. Mozda bude sve idealno i lijepo. Ako je vrijedan nema veze sto nema skole. Ako te voli, mazi i pazi, takav Ce biti i prema vasem djetetu. Ali ti znas najbolje sto je od toga. Osobno ne bih ulazila u brak bez ljubavi i povjerenja. Zivot i brak su kompromisi i nista vise.
Dolores123, (steka mi nes pa te ne mogu citirati)
Rekao je da ga je jako sram sto nema skolu i bojao se da ga ne ostavim zbog tog.
Naravno da je ljubav tu i da skola nema veze sa istim. Spremna sam pomoci, vec smo obavili dva razgovora u vecernjoj, u pon idemo na upis.
Zao mi ga je a s druge strane sam ljuta.
I da, krivim njegove starce i rekla sam im da su pogrijesili sto nisu poticali svoje dijete jer sada pati i prije je patio jer se osjeca manje vrijednom osobom.
Nemojte se ljutiti sto toliko pisem. Al evo, nikom od svojih nisam nista pricala, lakse mi se ovdje otvoriti...
Cuvajte se i hvala vam 😘
Ne osudjujem ljude koji nisu imali priliku zavrsiti skolu.
Problem je skrivanje, laganje, obmanjivanje.
Tezak je zivot i suzivot kad je sve kao po spagi. A koliko je težak kad započne u lazi e to je prica za sebe. Nisam bila u toj situaciji tako da ne mogu nista savjetovati. Al jedno znam, covjeka se ne mjeri po skoli ili materijalnom, ako smatras da se volite i postujete sve Ce se prebroditi. Al ako nema ljubavi e onda je tesko. Mozda bude sve idealno i lijepo. Ako je vrijedan nema veze sto nema skole. Ako te voli, mazi i pazi, takav Ce biti i prema vasem djetetu. Ali ti znas najbolje sto je od toga. Osobno ne bih ulazila u brak bez ljubavi i povjerenja. Zivot i brak su kompromisi i nista vise.
Istina.
Zbog njega i ljubavi prema njemu svasta sam prosla. U ovom trenutku ne znam vise sto znaci da je netko dobra osoba.
Iz ljubavi smo radili dijete, s moje strane je tako, on kaze i s njegove (necu govoriti u njegovo ime, vazem sad sve sto je ikad rekao..)
Sklapati brak mi je trenutno zadnja stvar i sumnjam da cu ista potpisati u skorije vrijeme jer eto 'bio bi red' (njegovi i moji tako misle).
Strah me sto cu jos doznat.
Probat cemo izgladit situaciju, podrzat cu ga u skoli i poslu (jesus...ak ga dobije...) ali cu biti na oprezu.
Hvala ti!
Sortiraj odgovore
Najstariji