. Nadam se bar da si sa sveki u boljim odnosima…
glumit cu da sam cool
jesam, dobra je sveki, stvarno se ne mogu i ne smijem pozalit...ali nekako mi, neznam...mislim, hrpu puta sam znala bit sa sestrom u sobi dok je dojila cure, al meni neugodno da netko bude samnom...mozda to glupo zvuci..al nekako sam tip koji neke stvari smatra da se rade u intimi...tak da ne znam ni kak cu u bolnici nekako imam osjecaj da ce u bolnici sve neugodnosti nestat u roku dok kazes keks
a sto se tice mama tj. baka...mislim da one propustaju mnogo vise nego mame I bebice...jer mame mogu potrazit pomoc, savjet kod prijateljice, svekrve, na forumu...a di ce bake nac unuce?? tako da su definitivno vise ine na gubitku..
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Ala..toga toliko ima..danas me pocels panika hvatat sta kad dodem iz bolnice, kad budemo sami doma, kak cu ja to, hocu znat, moc…😱😱😱 a do danas sam panicarila zbog poroda😂😂Sanjchimislim da te strahove sve mi imamo, osobito mi kojima je prva trudnoca. Ja do sada nisam u zivotu vidjela novorođenče, a kamoli ga drzala u rukama ili brinula se o njemu. Ja sam prije 2 tjedna plakala cijeli dan, da ne mogu biti majka jer sam nesposobna odabrati kolica za svoju bebu, a razlog je bio, sto sam pronasla kolica koja mi se sviđaju, a nisam znala da li ce se dopasti i mojoj bebi 😅 Smirila sam se tek nakon dugačke intervencije mog muža 🙃 Strah od nepoznatog + hormoni = 😝 Eto, tolko da vidis da nisi sama, za koji mjesec drzat cemo svoje bebice u narucju i smijat se kako smo bile "bedaste" 😂
nadam se da ce biti tako...a vezano za ovo da nisi vidjela a kamoli drzala novorodence, tu mi je malo lakse jer s time imam hrpu iskustva...bar ce mi taj dio bit laksi...a bas me zanima kak ce moj dragi reagirat kad ce prvi put primit bebicu
mislim da se nece htjet pomaknut milimetar da mu sluajno ne ispadne
Ala..toga toliko ima..danas me pocels panika hvatat sta kad dodem iz bolnice, kad budemo sami doma, kak cu ja to, hocu znat, moc…😱😱😱 a do danas sam panicarila zbog poroda😂😂Sanjchimislim da te strahove sve mi imamo, osobito mi kojima je prva trudnoca. Ja do sada nisam u zivotu vidjela novorođenče, a kamoli ga drzala u rukama ili brinula se o njemu. Ja sam prije 2 tjedna plakala cijeli dan, da ne mogu biti majka jer sam nesposobna odabrati kolica za svoju bebu, a razlog je bio, sto sam pronasla kolica koja mi se sviđaju, a nisam znala da li ce se dopasti i mojoj bebi 😅 Smirila sam se tek nakon dugačke intervencije mog muža 🙃 Strah od nepoznatog + hormoni = 😝 Eto, tolko da vidis da nisi sama, za koji mjesec drzat cemo svoje bebice u narucju i smijat se kako smo bile "bedaste" 😂nadam se da ce biti tako…a vezano za ovo da nisi vidjela a kamoli drzala novorodence, tu mi je malo lakse jer s time imam hrpu iskustva…bar ce mi taj dio bit laksi…a bas me zanima kak ce moj dragi reagirat kad ce prvi put primit bebicu
mislim da se nece htjet pomaknut milimetar da mu sluajno ne ispadne
Sanjchi svi smo u tremi i problemu sta i kako... 😂😊
Ja prva, priznajem!
Ja nemam iskustva sa bebama i malom djecom i tripam stalno pa me muz smiri i nasmije kad mi kaze : a sta one jadne zene u africi??? Nemaju ni ultrazvuk!!! Stave dijete u maramu na ledja i hodaju 50km po vodu dok ih vrebaju lavovi. A ti tu tripas sto ne znas sta kupit za bebu!!!
Al totalno je u pravu, on je bas opusten i mislim da ce se nekako bolje snaci od mene.. kako kaze ja cu biti panicarka i trenirat strogocu!!!! 😂😂😂😂😂 budala!
Al meni ce mama doci kad rodim. Nismo ni nas dvije nesto super al sam joj rekla da hocu i ocekujem od nje da uzme godisnji kad ja rodim i dodje na tj dana barem.
Ma sve se to savlada vrlo brzo. Samo eto zeni je malo lakse kad je netko s njom pa makar samo da kavu skuha i baci koji opusten razgovor...
Meni su i mama i svekrva na raspolaganju, iako su udaljene sate voznje, i sigurno cu obje iskoristiti 😁. Volim kad nam dodju, a to je prilika da ostanu barem 2 tj svaka. 😊 Nekako mi je nezamislivo da ne vide svoje unuce nakon rodjenja, jer obje budu uzbudjene koliko i ja, a obje imaju 4+ djece i 7+ unucica!
Daan svima
Cestitke svime na super pregledima i da su vase bebice super ♡ I ta curice i djecake ♡
Nove curke dobro nam dosle
Kada stignem cu azurirati popis pa tko nije neka nam nadopise sljedeci datum pregleda i termina ♡
Sanjchi svi smo imali problem sta i kako .. Ali nekako to dode samo od sebe :))
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
a strah je normalan, I sve je to psiha....treba bit u stanju uvjerit samu sebe da ce sve bit u redu I da ce se sve poslozit samo od sebe...
Sto sam zaboravila dodati? Hajmo mame s iskustvom 😄
hrpu puta sam znala bit sa sestrom u sobi dok je dojila cure, al meni neugodno da netko bude samnom…mozda to glupo zvuci..al nekako sam tip koji neke stvari smatra da se rade u intimi…tak da ne znam ni kak cu u bolnicinekako imam osjecaj da ce u bolnici sve neugodnosti nestat u roku dok kazes keks
nestat će, ne boj se, da ćeš se sama sebi čudit (da ne kažem zgražat) da toliko besramna možeš biti
ja sam isto bila finica, ali u takvim situacijama to ti je neki drugi svijet skroz..
joj kad se sjetim nakon poroda u rodilištu, dok onak hodaš raskrvavljen, u (mrežastim, providnim) gačćicama, i vučeš se kao iz neke borbe s lavovima da si ispala, pred nepoznatom cimericom (ili više njih) i misliš se u sebi kako te nije uopće sram a trebalo bi te bit, jer ti je u tom trenu bitnije da ti se rana ne inficira, da ti nadođe mlijeko, da s bebom bude sve okej, itd itd.....pa onda kad poslije po kući šetaš sa cicama poduprtim oblozima i gazicama, da se luftaju jer imaš ragade od dojenja....dok te muž u čudu gleda (i bilo bi bolje da te ne vidi) a tebe nije brigaaaa....e to su scene.
Za par mjeseci ćeš vidjet o čem pričam:)
ali sve je to život, necenzuriran i bez uljepšavanja kako nam na TVu serviraju
žena-majka-carica:)
Da, ja nisam mogla vjerovati.isto tako je bio u tom paketu i color dopler kojeg naravno nije radio.Da isto tako on radi i u ambulanti i sve pacijente salje kod sebe u kliniku tako da moze naplatiti.neznam kakv je ko doktor, ali znam da mu je najbitnija lovica pa zene hodaju na neke preglede koje nebi ni trebale raditi.eto tako sam ja cula.
Evo dobro da sam isla odgovoriti na post pa sam sad saznala ove sokantne informacije! Sva sreca da imam alternativu. To mi je fuj kako lijecnici u privatnim praksama zaradjuju s minimalnim ulaganjima... a i to preskakanje dijela usluga koje je unaprijed placeno mi je nevjerojatno...
na tom popisu mi čudno što ima toliko švedskih za široko, ali dobro.
Ja sam imala 3 mislim, na čičak....jer se one ne uprljaju toliko često pošto ispod njih imaš tetra pelenu presavijenju da ih dijeli od same pelene. Mada, sad u novije doba rade švedske s već ugrađenim zadebljanjem (pa kontam da onda ne treba ta tetra poduplana u osmine izmedju) tako da onda možda ipak treba toliko komada....ovsi eto koju vrstu uzimaš.
I za pupak nisam vidjela sterilne komprese (malene) one iz ljekarne što budu individualno zapakovane, te se trebaju redovno mijenjati dok batrljak ne otpadne....i octenisept ili neki drugi dezinfekcijski sprej ili prašak za pupak, neki kažu ne valja vlažiti, a opet prašak se zna skoriti pa zna novopečenim mamama stvoriti paniku kako to očistit....tak da je meni na kraju bio draži sprej i čekala bih da se posuši nakon sprejanja pa onda zatvorila natrag pupak u gazu...
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji