moja preporuka je Harni, idem kod njih vec godinama i nemam nikakvih primjedbi. Bas sam gledala za uzv i imaju u ponudi cak i neki 5d nemam pojma kakav je taj.
ma po meni 3d i 4d je isto....imaš trodimenzionalnu sliku bebe (znač iobjekt, ne 2d slika) a sad to četvrta dimenzija je vjerojatno vrijeme.
Ovo 5d ne znam što ga sad izmišljaju....
ali za polikliniku harni sam čula da imaju jaaaako kvalitetan uredjaj i divne 3d vizualizacije već od najranije trudnoće. Šteta što nisam u ZG!
MrsBešić ,a zašto te šalje na TORCH?....tko je ono rekao (Malena ili?) da se na to ide tek ako imaš neke komplikacije, ili preth spontane...
žena-majka-carica:)
Treca sreca pa zar ne stoji muz kod tvoje glave? Nije valjda da gleda dolje kako se sve siri?? 😱 Moj ce biti samnom na porodu ali stajat ce kod mene gore, ne bi bas da gleda dolje sve to...
A za te sudente komaaaa hahahahaha!
Ćao curečitam vas redovno, i da vas nema tačno bi poludila ne bi imala pojma ni o čemu, nemam koga ni pitat nit išta. Evo da vam javim, ja sad s pregleda, otvorila mi trudnički karton, dala mi da izvadim TORCH onaj nalaz, nisam išla na UZ, i neću ići još 4 sedmice, ne znam kako ću izdržat
sl pregled mi je 02.06. Veliki pozdrav
zasto ti nije radila uvz???
jesi li bila prije na uvzu?
Jesam bila sam u 6oj sedmici, ne znam zašto nije, kaže u 13oj se radi taj neki najvažniji UZ, do tad nema potrebe.
ja sam bila u 5 tj gdje mi je samo utvrdjena trudnoca.
pa u 8 t da vidimo dal srce kuca i tada mi je otvorila trudnicku knjizicu i poslala na daljnje pretrage,krv i urin.
torch ne znam sto je tocno, mislim da to ima veze sa spontanim ( ne znam dali si imala prije pa zeli iskljuciti infekcije),pisalo se o tom testu prije par stranica)
u 12 tt gledaju nuhalni nabor i salju obicno na double test
u 16 tt se radi mini anomaly scan
a jel u 6 t kad si bila kucalo srce?
ne zelim te plasit ali meni ti je to predugo izmedju 2 pregleda pogotovo u tako ranoj trudnoci.
moja preporuka je Harni, idem kod njih vec godinama i nemam nikakvih primjedbi. Bas sam gledala za uzv i imaju u ponudi cak i neki 5d nemam pojma kakav je taj.
ma po meni 3d i 4d je isto….imaš trodimenzionalnu sliku bebe (znač iobjekt, ne 2d slika) a sad to četvrta dimenzija je vjerojatno vrijeme.
Ovo 5d ne znam što ga sad izmišljaju….
ali za polikliniku harni sam čula da imaju jaaaako kvalitetan uredjaj i divne 3d vizualizacije već od najranije trudnoće. Šteta što nisam u ZG!
MrsBešić ,a zašto te šalje na TORCH?….tko je ono rekao (Malena ili?) da se na to ide tek ako imaš neke komplikacije, ili preth spontane…
Spomenula sam joj danas da mi je tetka radi toxoplazme izgubila bebu u 7 mjesecu, i odmah me uputila da provjerim i ja.
Ćao curečitam vas redovno, i da vas nema tačno bi poludila ne bi imala pojma ni o čemu, nemam koga ni pitat nit išta. Evo da vam javim, ja sad s pregleda, otvorila mi trudnički karton, dala mi da izvadim TORCH onaj nalaz, nisam išla na UZ, i neću ići još 4 sedmice, ne znam kako ću izdržat
sl pregled mi je 02.06. Veliki pozdrav
zasto ti nije radila uvz???
jesi li bila prije na uvzu?
Jesam bila sam u 6oj sedmici, ne znam zašto nije, kaže u 13oj se radi taj neki najvažniji UZ, do tad nema potrebe.
ja sam bila u 5 tj gdje mi je samo utvrdjena trudnoca.
pa u 8 t da vidimo dal srce kuca i tada mi je otvorila trudnicku knjizicu i poslala na daljnje pretrage,krv i urin.
torch ne znam sto je tocno, mislim da to ima veze sa spontanim ( ne znam dali si imala prije pa zeli iskljuciti infekcije),pisalo se o tom testu prije par stranica)
u 12 tt gledaju nuhalni nabor i salju obicno na double test
u 16 tt se radi mini anomaly scan
a jel u 6 t kad si bila kucalo srce?
ne zelim te plasit ali meni ti je to predugo izmedju 2 pregleda pogotovo u tako ranoj trudnoci.
Jeste kucalo je srculence moje ma i meni je predugo, sve mislim da ću otići drugoj doktorici pa makar samo na taj UZ, jer jako mi je dobra ova moja doktorica, al eto stvarno je predugo za čekat.
ajme grozote....i mene panika uhvati. A ja se još uvijek zafrkajem s pršutom, gorgonzolom i inim. Uff
Kiki - bude u razini tvoje glave/trupa ali kad ide ća na odlasku ima spektakularan pogled na sve....i dok vade bebu, drugačije se vidi iz njegove perspektive što stoji na nogama nego mi što to gledamo ležeći od gore
žena-majka-carica:)
znaci poslala te na toxo ne torch..( ako sam dobro skuzila)
a ostsle pretrage? rh faktor,urin?
znaci poslala te na toxo ne torch..( ako sam dobro skuzila)
a ostsle pretrage? rh faktor,urin?
Pa torch je i ta toxo i sve ostale te zarazne bolesti valjda, u uputnici piše torch. A sve sam nalaze uradila to mi je sve super,sve u normali, i krvnu grupu isto i to sam riješila.
Jeste kucalo je srculence mojema i meni je predugo, sve mislim da ću otići drugoj doktorici pa makar samo na taj UZ, jer jako mi je dobra ova moja doktorica, al eto stvarno je predugo za čekat.
ahaaaa...ok...glavno da srce kuca
oprosti mislila sam da ti ni to nije utvrdila...
znam sebe,ja bi otisla kod nekog drugog samo na uvz..da skicnem
Joj ne opet toxo tema! 🙃 Ja sam u trudnoci postala bakteriofob jezim se od toxoplazmi, listerija i inih 😂
U TORCHU se T odnosi na toxo tako da je moguce da si poslana na cijeli test, prije par godina se on radio redovito koliko znam po sestricnama koje su rodile prije, a sada se cesce salje samo na toxo preventivno. A ako je trudnica negativna salje se po jednom u svakom tromjesecju.
Treca sreca vidis o tim prespektivama nisam razmisljala 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji