Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    26. Travanj 2017. 10:19

Meni zna biti tvrd samo na jednoj strani trbuha. Prošli tjedan sam pitala ovdje info o tome i netko mi je napisao da se radi o maternici... Hmmm... prošli tjedan je bio vrlo intenzivan za mene i pun obveza i stalno sam trčala svugdje...
    Kad budem nosila nalaze urina sestri pitat ću je info o tome...  Sad sam se i ja malo uplašila... 

barbs
    26. Travanj 2017. 10:20

P.S. U ponedjeljak mi ništa nije rekao za kontrakcije, a pregledao me uvzom... 

Tejuska♡
    26. Travanj 2017. 10:32

Ne kazu vam oni kontrakcije ako u tom trenutku se bas to ne desi .. To su kontrakcije maternica se priprema za porod nista u principu strasno samo nelagodan osjecaj :) Ne bi valjalo da se precesto javlja a cesto misle da su dobili prave trudove ali vidjet cete do.kraja prepoznat cete kad su kontrakcije 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    26. Travanj 2017. 10:35

Budućim majkama, pogotovo trudnicama koje očekuju svoje prvo dijete, ponekad je teško razlikovati Braxton Hicks kontrakcije od pravih trudova i početka poroda. Ako su kontrakcije maternice nepravilne te se javljaju samo nekoliko puta dnevno bez povećanja intenziteta i uzrokuju samo stezanje trbuha bez bolova u leđima, obično se radi o tzv. "lažnim trudovima". Načini na koji se one mogu umanjiti je uzimanje dovoljno tekućine (dehidracija može uzrokovati stezanja), promjena položaja tijela, mirovanje, redovno mokrenje (pun mjehur može pojačati osjećaj pritiska) te relaksirano duboko disanje. Ako unatoč tim postupcima kontrakcije povećavaju frekvenciju i intenzitet te se javljaju više od 4 puta u sat vremena (čak ako i nisu bolne), ako iscjedak iz rodnice postaje sluzav i vodenast, te ako postoji i najmanji znak krvarenja, trudnice prije 37. tjedna trudnoće se svakako trebaju što prije javiti svom liječniku da se isključi opasnost od prijetećeg prijevremenog poroda. Ako se radi o terminskoj trudnoći, obično savjetujemo trudnicama da se jave u rodilište kad postanu sigurne da se radi o pravim trudovima, a ne Braxton Hicks kontrakcijama, što znači da su kontrakcije bolne, a osim trbuha, uzrokuju i bolnost donjeg dijela leđa i zdjelice te traju najmanje 60 sekundi, i ponavljaju se redovno svakih 10 do 5 minuta kroz barem sat vremena

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

treca_sreca
    26. Travanj 2017. 10:36

Uzvom ti ne moze utvrdit kontrakcije....to dvoje nema veze.
    Aurora, moguce je....meni su jako rano pocele u prvoj T. 
    Sad jos nisu....kuc kuc. Ali ocekujem ih, moje tijelo je takvo i vec sam se pomirila da me ceka mirovanje kadtad.....zasad samo pomalo i laganini tempo pa je dosad proslo bez problema. 
    Ako izuzmemo ono u par navrata osjecaj kao da sam otvorena 5 prstiju...i to ugl nakon odnosa. Pitat cu u petak ginekologa sta veli...
    Tea za dexeryl mislim da je manje pakovanje 60ak a vece je samo 30ak kn skuplje a puno vece. I da, ima samo u ljekarni i to ne bas svakoj. Farmacia sam 100% sigurna da ima..
    nina - bas bzvz, ako financijski mozes svakako otidji privatno jer dok ti dobijes novog ginica...

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    26. Travanj 2017. 10:43

Tea, dobar tekst.
    Glavna stvar kod bh je da NE bole, samo se stomak ukruti i bude cudan feeling jer kao cijeli tijelo ti je opusteno a on se grci. Bez bolova.....meni su bas isle na zivce, pogotovo kad su intenzivne onda je osjecaj alienski, kao da nemas kontrolu nad svojim tijelom (tom dijelom) ali sto veli Tea ako nisu preceste i intezivne nije bed.
    Meni su bile i ceste i intenzivne, plus se rano ktenula otvarat (sad jesu li one kumovale ili ne, to tko ce ga znat...ali svakako to dvoje pod ruku otv+bh je kobna kombo i trazi najstroze mirovanje..)

• M@lena
    26. Travanj 2017. 10:49

Aurora, vrlo vjerojatno su kontrakcije, no ako te brinu nazovi svog dr i pitaj o tome.
    Treca_sreca, kazu da more i primorska klima ublazavaju simptome AD-a, tako da imate srecu sto zivite uz more. Ne mora nuzno biti da bi u suprotnom i oni imali AD, to ovisi o mnogo faktora, ali more je oaza za atopicnu kozu. 😊 Jedva cekam 7.mj kad cemo i mi u Kastela, kod bake i dida, 2 mjeseca na more. I ja cu probati s tim kremama, i sama imam suhu kozu (ne atopicnu, ali izrazito suhu) pa cemo ih sigurno iskoristiti. 😊

Tejuska♡
    26. Travanj 2017. 10:49

Treca sreca da razlika izmedu laznih i pravih je upravo ta bol i ne bol .. Bas je zapravo nelagodno nemozes hodat kao neki grcevi .. E da mislim da bi to mogao biti pokretac zapravo jer i ja sam u prosloj bila 2  otvorena od 20tt a imala sam ih cesto tako da je i mene toga strah .. U principu cure kako kaze i treca sreca mirovanje zakon kada vas uhvate kontrakcije ili bilo sta bolovi u zdjelici bilo sta jer jedino kada se legnes ce se smiriti 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    26. Travanj 2017. 10:52

M@lena da za njih je idilicno zivot uza more istina.. 
    Meni su noge jako suhe ali meni A derma ne pomaze pece me i koma je bas jedino Eucerin kod mene da se ne svrbim poslije svakog tusiranja ili na suncu i slicno

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

treca_sreca
    26. Travanj 2017. 11:03

A vidis mojoj sestri eucerin i opcenito sve na bazi uree ne pomognu nista....to zbilja treba probat svatko za sebe....
    More - je zakon da, mene spasi i za alergije (disanje) i za stitnjacu....bog zna kakvog bih zdravlja bila da zivim negdje u velegradu daleko od prirode i mora. Brrrr ne zelim ni mislit

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.