Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    26. Travanj 2017. 12:57

Ivanavanda1205 dobodosla! 😊 Nemoj se brinuti, jos je prarano za te brige... imas 25 god i ako obitelji nemate slicnih problema mozes se opustiti jer je mala sansa da ti imas. Ne spadas u rizicnu skupinu. Ako ti oko 13 tjedna ultrazvuk bude ok onda ces odluciti zelis li ici na dodatne pretrage kako bi bila 100% sigurna. One se preporucuju zenama iznad 35. Opusti se do tada i uzivaj u trudnoci, sve ce biti dobro! 😊 Glupost je da netko u obitelji mora imati te probleme, strasno tko god ti je to rekao! 

I_me
    26. Travanj 2017. 12:59

ivanavanda1205

Bokić cure. Ja sam sada 7+6 tt…. Pijem Duphastone 3 puta na dan jer imam malu cistu na lijevom jajniku, i folnu 1 put na dan… ali sam pod stresom ubi Bože neću reći tko ali mi je jučer rečeno odi na taj probir test netko mora biti u obitelji prvi s bolesti pazi da ti ne bi bilo, a na UZV zasada sve ok srce kuca sve super nalazi od krvi ekstra, ja sam u strahu sada plačem toliko se živciram, strah me užas….. imate kakvu riječ utjehe…. imam 25godina ali eto očito nisam dovoljno zrela da otpustim takve gluposti

cestitam i dobro nam dosla!!! 
    probir se radi tek u 12tt, a obzirom na tvoje godine mislim da stvarnooo nemas razloga za brigu. 
    tada  ( u 12tt) se mjeri nuhalni nabor koji ne smije biti veci od 3mm.. tek kada ako nesto ne valja ides dalje na testiranja..a to ce ti sve lijepo objasnit tvoj dokt 
    ja imam 31g i isto sam bila na iglama u vezi milijun stvari al na kraju nista od toga... stres samo lose utjece i na tebe i na bebu, a to ti zaista ne treba.. uzivaj u trudnoci!

• ivanavanda1205
    26. Travanj 2017. 12:59

Ma joj e nisam oka sklopila samo šokovi od kad sam trudna, i onda takve priče mi idu govoriti pa da to i misliš zadržiš za sebe..... ja sam sada u strahu realno, 24.5. imam idući UZV bit ću 11+4 i mjerit ce nuhalni oticic cu na taj test, ali se sada bojim, samo se molim da beba bude ok, s prvim mužem nisam mogla imati djece i sada se dogodilo nenadano meni i dečku prirodno a nemam stitnjacu iako su nalazi svi do ada ok i uzv i krvni...... i strah me ne mogu si pomoci, loše mi je za izluditi.... 

Belle84
    26. Travanj 2017. 13:10

Curke koje su u drugom tromjesecju... sto pijete od vitamina i minerala? Ja sam u prvom tromjesecju pila samo Elevit...sad ne znam sta dalje u 2.tromj? Preporucila mi je doktorica da ga nastavim piti i dalje...kak vi?

• ivanavanda1205
    26. Travanj 2017. 13:12

Ja do 12tt folna i kalcij citrat plus magnezij tekući, nakon toga neku skupinu vitamina su mi rekli da mogu uz puno kivija i voća ali ne od Solgara, ima i drugih koji se bolje iskoristavaju..... nikako Elevit mi je rekao dr. a i kuma i šogorica su od njega imale smetnje

I_me
    26. Travanj 2017. 13:21

Belle84

Curke koje su u drugom tromjesecju… sto pijete od vitamina i minerala? Ja sam u prvom tromjesecju pila samo Elevit…sad ne znam sta dalje u 2.tromj? Preporucila mi je doktorica da ga nastavim piti i dalje…kak vi?

ne pijem nista! al mislim da cu pocet pit magnezij..( grcevi u listovima..) cijelo vrijeme govorim da cu poceti nesto piti al nikako,.. 

treca_sreca
    26. Travanj 2017. 13:29

Ivanavanda opusti se.....ne treba bebi da si u grcu. Bit ce sve ionako kako mora da bude, to je stvar srece. A najbolje sta ti mozes da uradis je da zivis zdravo, hranis se kvalitetno i bjezis od stresa (ili tko di to ne moze priustit barem se naucit kako ga "izbacit" jer on djeluje lose na organizam kako tvoj tako o bebin) dakle kloni se ljudi koji te zivciraju, ukljucujuci doktore koji te bespotrebno zastrasuju.
    Vitamini u 2.tromjesecju - treba obratit pozornost na zeljezo, kalcij (radi izgradnje tj jacanja bebonog skeletona) i magnezij......dok je u prvom tromj naglasak bio na folnoj.....ja evo trenutno nis ne pijem. Svako peti dan novalac prenatal jer ih jos nisam dokrajcila ali mislim si mg barem uzet. Krenula sam nekidan po onsj nigari mg klorid ali me teta u ljekarni odgovorila da taj ne valja nista i onda sam rekla da cu se vratit kad jos malo proucim. Ona je savjetovala Solgar (koji mi je kao brand inace drag) ali mi ne pashu tablete...

žena-majka-carica:)

Dragy
    26. Travanj 2017. 13:30

Evo da se i ja javima malo. Citam vas redovito ali se kod mene ne dogadja ovih dana nista posebno pa se ni ne javljam bas aktivno. Sinoc sam imala ruzan san kojeg se sjecam. Sanjala sam da sam prokrvarila po citavom krevetu...ludnica. Svasta dodje na san...A valjda mi se uvrtilo jer sam jucer pricala sa jednon mladom mamom o njezinom porodu pa zato. Nisam plasljiva inace i ne brine me trudnoca ni porod ali ipak se te sve informacije obradjuju detaljnije u nasoj podsvijesti... 
    Trbuscici su vam prekrasni, jedva cemak da i moj bude takav 
    Cestitke mama na djecacima i djevojcicama 
    Ja jos nemam termin za slj pregled ali valjda ce se ovaj vratiti uskoro...

Btw, i mene je jucer snasao taj osjecaj da ce mi sve dole ispasti...trajalo je par minuta. Legla sam i odmorila pa je proslo. Mozda i od toga onaj san...

babylove28
    26. Travanj 2017. 13:35

Ma kakvo brisanje s popisa eto mene imam gomilu obveza u zadnje vrijeme , dogodi se da ne stignem uopce otici na net, pratim vas , drago mi je kad vidim puno stranica ispisanih
    Bila na pregledu danas , sve ok potpuno zatvorena, bebica super, i dalje je curica
    U plusu ukupno 3 kg
    Novi pregled; 25.5. ☺

treca_sreca
    26. Travanj 2017. 13:40

Jeeee babylove...to su krasne vijesti. I drago mi je da si se vratila. Budes tipkala vise kad ne budes imala posla :)

žena-majka-carica:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.