Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Barbi13
    04. Listopad 2017. 12:28

Mrvica

Spavanje - lijevi ili desni bok..na ledjima samo u nekoj prijelaznoj fazi, kratko, kad dop… bokovi 😂
    Naknada za bolovanje sjeda 20. tako je meni receno (u ZG).
    Porodiljni naknada - od 8.10. mi krece porodiljni. Koja je procedura prijave? Dobila sam 3 papira(doznake);od gina pa sad vjerovatno jedan nosim na posao, jedan u hzzo… koji je rok za to odnijeti? Ako neka zna..hvala

Porodiljna prije legne od komplikacija,jedan nosis na posao a drugi u hzzzo i tamo ces ispunit dva formulara i reci ce ti da se javis kod nji kad beba bude imala pet mjeseci da li produzujes ili ides radit ja sam odmah nosila da se rijesim

URL = https: //lilypie.com]
    Leptirica.com

• Mamuka
    04. Listopad 2017. 12:29

Za predat doznake na HZZO je rok 5. u mjesecu za naknadu za prethodni mjesec. Znaci za 9. misec rok je za predaju 5.10.
    Popis dokumenata možeš naći na netu. Ali neki uredi traže još i ugovor o radu koji nije naveden. Npr moj ured to traži.

Hope
    04. Listopad 2017. 12:29

Mamuka i Mrvica kaj se tiče otvaranja porodiljnog,ako bile na komplikacijama već ste tako i tako sve papire odnijele u HZZO,i sad vam doktorica samo treba dat doznake sa datumom kad otvarate porodiljni (45dana prije termina) i samo te papire odneseš na HZZO,jedan primjerak ostaviš njima,jedan nosiš u firmu!! Isto kao i sa doznakama za komplikacije!! Mi u Velikoj Gorici uvijek do 5.u mjesecu moramo predat to na HZZO! I ja sam si sad otvarala porodiljni i onda mi je ženskica kaj tam radi rekla da kad se beba rodi da dođe suprug i dobijemo ako smo zaposleni jednokratnu novčanu naknadu 2400kn Ugl bas sam se razveselila jer uopce nisam razmišljala da bi se moglo nekaj dobit 😎😎
    Ne znam od kud ste vi al čak mislim da se u Zg dobije nešto malo vise 

Hope
    04. Listopad 2017. 12:33

A kaj se tiče svih tih prenatala,vitamina,i svega ja to nikaj ne pijem!! Meni je moj ginic rekao da ja to sve unesem kroz prehranu,pa nisam ništa ni pila!! Također ne pijem ni magnezij,makar sam možda trebala jer su me znali uhvatit jako grčevi u listovima i probudit ti bolovi!!
    E a taj bris na streptokok,Di ste to radili? To kad dođete u bolnicu di ćete rađat onda vam tamo to rade ili?
    Kad vidim vas Vis te sve toliko informirane,a ja ko tulac ni ne znam 😰

• sretna
    04. Listopad 2017. 12:33

MomOf2o17

evo i nas malo, bili smo danas na zadnjem pregledu kod dok. maleni je malo zezo dok smo bili na ctg-u i na ultrazvuku hehhe, pa smo isli prosetat da se razbudi.onda ponovo na ctg i sve uredu. ima oko 3100g.
    i rekla je da je dosta nisko, a si mi govore da mi se stomak jos nije spustio.
    nalaz od streptokoka je negativan,jee
    u nedjelju nam je termin nadam se da ce se pokrenuti do tadako ne onda u ponedeljak moramo zvati u bolnicu za pregled u trudnicku. uglavnom to je to.
    spavanje na stomakuajmeee jedva cekam, vise neznam na koji bok da legnem ljevi ili desni na ledja nemogu pretesko mi budeem na wc stalnooo moram hahah

Zavidim na maloj bebi!! Moj vec sada ima 3600 😭

• sretna
    04. Listopad 2017. 12:34

Hope

A kaj se tiče svih tih prenatala,vitamina,i svega ja to nikaj ne pijem!! Meni je moj ginic rekao da ja to sve unesem kroz prehranu,pa nisam ništa ni pila!! Također ne pijem ni magnezij,makar sam možda trebala jer su me znali uhvatit jako grčevi u listovima i probudit ti bolovi!!
    E a taj bris na streptokok,Di ste to radili? To kad dođete u bolnicu di ćete rađat onda vam tamo to rade ili?
    Kad vidim vas Vis te sve toliko informirane,a ja ko tulac ni ne znam 😰

Bris na streptokok bi ti trebao ginekolog radit

• Mamuka
    04. Listopad 2017. 12:36

A naše tete u HZZOu su posebni slučajevi i traže i ugovor o radu iako ga po zakonu ne triba predat. 
    Ta naknada se daje svima i ona je od strane države/HZZOa i ista je za sve. Još općine/gradovi obično daju naknadu neovisno o ovoj ali svaka općina/grad ima svoje uvjete pa to provjerite kod vas kako ide.

Barkleys
    04. Listopad 2017. 12:37

mamisita27

Hedgehog- ja bas pazim da spavam na boku. Kroz cijelu trudnocu spavala sam vecinom na desnom boku jer mi je vise odgovaralo. Jedno vrijeme me tako hvatao sindrom nemirnih nogu pa bi se okrenula na lijevi. Cesto bi se znala probuditi na ledima, vecinom bi se prenula iz sna jer sam znala da sam na ledima, stvarno mi nije bilo najudobnije, valjda osjetis a i podsvjesno radi toga sta sam citala da nije dobro jer u tom polozaju zila pritisce dijete. Ne znam… znam samo da ce mi sigurno biti veliiikiii veliikiii sok spavati na trbuhu, nakom 9 mjeseci podsvjesnog straha da ne pritisnem bebu.

Ma da, nas je patronažna na tečaju malo isprepadala s tim spavanje na leđima. Da dijete teže diše itd. Trudim se i ja držat boka. Ali da, kao netko tko je uvijek spavao na trbuhu, jedva čekam. 

Barkleys
    04. Listopad 2017. 12:40

Čuvanje trudnoće/komplikacije sjedaju 19.-20.ovisi koja si banka. Porodiljni, mislim da su cure pisale 13.-15.

mc_mouse
    04. Listopad 2017. 12:43

Spavanje meni najlakše sad zaspati na leđima, a strah me zbog bebe pa se Non stop budim i okrećem. 
    Patronažna i rektalno mjerenje temperature. Evo meni se plače... jel postoje neke sankcije ako se patronažna odbije i uljudno isprati u slučaju nekog njenog pomahnitalog zahtjeva van trenutnog stoljeća u kojem živimo? Ozbiljno pitam... ja nedam da se mom djetetu gura bilo šta osim lijeka u anus. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.