nego mene najviše muče njeni grčevi
kupila sam jučer BIOGAIA kapi jer one Tiba kapi od PLanT mogu tek od 2tj starosti nadalje, a ove kao od rođenja
jer zadnjih dana uglavnom imamo težak period od 8 do ponoć
i ljudi moji jučer navečer, kad sam joj ih dala - to je bila takva skrika idućih sat-dva da je to strava. Nije dosad još tako plakala
Ne znam jel se poklopilo što sam jela tikvice za ručak i večeru (a one isto malo nadimaju) ali dok nisam dala te kapi, bilo je osrednje alarmantno stanje.
Nakon kapi - kalvarija
i onda idem čitat sastav: suncokretovo ulje? WTF?!?!
inače ja imam problema sa suncokretovim svim, kad sam radila test intolerancije na hranu jedina stvar koja mi je ispala "gora" za moj organizam od glutena jest - suncokret i njegovi proizvodi, uz indijske oraščiće. Antitijela na nj 4x veća od dopuštene razine.....i sad se mislim jel zbog tog (ako sam ja alergična/intolerantna na nešto, vrlo lako se to na nju propagiralo) ili je zbog tikvica...ili se jednostavno poklopilo.
Uglavnom neću davat biogaia više, jednom mi je bilo dovoljno....pa ću baš vidit kakvo će stanje večeras bit.
žena-majka-carica:)
Treca, iskreno sumnjam da je od biogaie. Svi oko mene su je davali i nitko nije rekao da je djetetu od toga bilo gore. Tim vise sto.je to probiotik i on nastetit ne moze. Kao sto sam vec rekla, L grceve nije imao, davali mu biogaiu od 4.-tog dana starosti
Barbs ahaaa oprosti, ja sam shvatila da je bolesna u smislu prehlade. Sorry!
Marijana blaaaaaaago tebi! Citala sam i ja da se od ispadanja cepa jos moze oduziti ali zelim ti da krene sto prije. Ja sam isto vec jaaaako nestrpljiva!
Violeta doci ce to sve na svoje, ne znam nista o tome sto pises ali razumijem te, tako bi se i ja osjecala. Drzi se!
Treca sreca uh bas nezgodno! Nadam se da ipak nije da je "pobrala" alergiju od tebe pa da joj to smeta. A misica mala jooj...nadam se da ce brzo proci i da ce danas biti bolje!
Treca, iskreno sumnjam da je od biogaie. Svi oko mene su je davali i nitko nije rekao da je djetetu od toga bilo gore. Tim vise sto.je to probiotik i on nastetit ne moze. Kao sto sam vec rekla, L grceve nije imao, davali mu biogaiu od 4.-tog dana starosti
To i ja mislim da ne moze naskoditi... Onda je MM nasao kilometarski clanak istrazivanja nekog ozbiljnog instituta da je na prilicno velikom uzorku od xyz djece potvrdjeno da su davanjem Biogaia kapi djeca mirnija ali vise i duze placu, a nedavanjem nemirnija i manje placu. Kao sta je Treca napisala. Tak da mi nije dao da ih unaprijed kupim nego tek ako/kad Patronazna da zeleno svjetlo.
Barbs, mislim da je pesek 'ljut', kuzi da je netko drugi u prvom planu
Sanjci, super za nalaz!
Ajooooj voda, ajme 😱, drzim fige da rijesite to
To i ja mislim da ne moze naskoditi… Onda je MM nasao kilometarski clanak istrazivanja nekog ozbiljnog instituta da je na prilicno velikom uzorku od xyz djece potvrdjeno da su davanjem Biogaia kapi djeca mirnija ali vise i duze placu, a nedavanjem nemirnija i manje placu. Kao sta je Treca napisala. Tak da mi nije dao da ih unaprijed kupim nego tek ako/kad Patronazna da zeleno svjetlo.
Malo mi je smijesno sto tebi pokazuje neki clanak i zato.ne zeli davat, ali ako kaze patronazna da moze onda ce dat bez obzira na clanak na koji se sad poziva 😄
Sanjchi super za nalaz! 🎉🎉 Uh, sreca za vodu!
Meni su stigli nalazi urina, kks i crp. Na zadnja dva pregleda u bolnici u urinu su mi preko trakica nadeni proteini. Gin se nije brinula jer mi je tlak uredan, ne oticem previse, beba lijepo raste itd... Svi su mi nalazi uredni jedino je CRP malo povisen, 8 je a normalno je do 5. Tek mi je iduci cetvrtak kontrola pa ne znam jel to zabrinjavajuce? Iz labosa su rekli da nije nista strasno da je mozda neka blaza upala, a nedavno me bolilo grlo pa je mozda to. A mozda je u trudnoci normalno da je malo povisen, nesto sam citala po netu al nema konkretno. Jel zna koja od vas nesto o tim vrijednostima? Navodno da je alarmantno on bi skocio puno vise.
Mame da vas pitam, di je najbolje uzet pelene za siroko povijanje? Koje koristite?
ja sam kupial polovne, to je najisplativije jer prekratko se nose.
s prvim sam kupovala u dućanu baby robice po 50ak kn komad (one frotirne na čičak, ne podnosim trakice i vezivanje)
a sad sam kupila nekoliko takvih plus nekoliko onih s "umetkom" (kao uložak….zadebljanje izmedju nogica tako da ne moraš trošit tetra pelenu dodatnu kao kod onih bez tog umetka)
inače, to ovisi kako gdje
ali nama su na otpustu iz rodilišta (split) rekli da obvezno široko povijamo …..barem do prve kontrole
tako mi je bilo i s njima dvojicom.
Koliko ih je otprilike potrebno imati?
Yel ajme kod tebe ludilo non stop! Ne daj se zaj... Ostani kod svojih u toplom i na sigurnom!
Violeta...mom malcu se to ciscenje rano pojavilo i rekli su mi da nis ne diram, unatoc tome mu se sve upalilo i to pogotovo po usima i oko usiju pa smo morali mazati antibiotsku mast. Ugl. nije strasno samo prati da se ne krene gnojiti...ako postane zuckasti iscjedak odi k pedijatrici. I dobro je treca rekla...to su sitnice djecje i naviknut ces se s vremenom na to.
Treca…meni su oboje bili osjetljivi na mlijeko i mlijecno. Pedica mi je prvo rekla da probam izbaciti mlijecno na nekih 2 tj. i onda vidjeti ima li pomaka...i kod nas vec nakkn 4 dana bio preporod. Inace oko 2 tj. je potrebno da se iscisti organizam od mlijeka. Na kraju sam saznala da mi je malac jako alergican na proteine mlijeka s bekih 7 mj. Eno ga i dan danas ne smije ni blizu.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji