Jutro cure…sretan Uskrs svima sa malim zakasnjenjem…
Zanima me jeste li vi isle na onaj pregled uzv+krv izmedju 11-13 tjedna? Jel to onaj kombinirani probir ili?
to ti je kombinirani probir iliti double test!
mjeri se nuhalni nabor, vadi se krv, gledaju ti tezinu,dal pusis i dal spadas pod rizik da rodis dijete sa downovim sindromom i jos nesto..uzima se omjer..
ako nalaz nije dobar salju te na amniocentezu ili ako imas novaca bolje na harmony ili nifty
Vidim da idete na te testove. Mi necemo.... Niti je doktor spomenuo niti mi zelimo. Vjerujemo doktoru i da ce bit sve u redu.
Poceli smo gledati kolica, cijene i kvalitete ali u nasem gradu nema bas izbora tako da cemo to ostavit za kasnije ipak i otici u druge gradove pogledat ponudu i uzeti. Nemam neku odredenu marku, najbitnije da su stabilna, dobri kotaci, 3in1 i cijena prihvatljiva. Za krevetic i ormaric znam kakav zelim samo cemo pogledati cijene, jer su razlicite po trgovinama a isti modeli.
Violeta kakve ormarice gledas? Treba li bebi bas ormar ili je ladicar dovoljan? Mi bi za pocetak bebu drzali s nama u sobi u kinicu, a uz to sam planirala i ladicar za bebine stvari. Jel to dovoljno? Imamo obican ormar koji mozemo isprazniti i on moze biti bebi za neku robicu vecu, jaknice, hlace i to. A ladicar sam mislila za bodice, pelene, trenirkice... Imamo jednu sobu vise koja ce biti bebina, ali ne znam kad beba ide u sobu? Mislim znam da moze od pocetka ali mislila sam da prvih par mj bude s nama u sobi. Kako cete vi to?
Joooj bas ste se raspisale i sve super teme! 😊
Ono sto sam zapamtila:
Kiki, vazno je da si otisla na pregled, krv i ugrusci bilo kakvi sigurno nisu dobrodosli u trudnoci. Ne brini za uzv!
Pelene, mi smo prvih cca 6 mj koristili pampers premium care ili obicni pampers (koji nismo kupili nego dobili na dar), poslije smo nastavili s dm babylove koje su se pokazale odlicne!
Kolica, Treca_sreca kolica su odlicna. Mi ih vec imamo (mutsy), kao i AS 0+ koja je ista vasa maxi cosi (montira se na mutsy kolica uz adaptere). 👍
Violeta kakve ormarice gledas? Treba li bebi bas ormar ili je ladicar dovoljan? Mi bi za pocetak bebu drzali s nama u sobi u kinicu, a uz to sam planirala i ladicar za bebine stvari. Jel to dovoljno? Imamo obican ormar koji mozemo isprazniti i on moze biti bebi za neku robicu vecu, jaknice, hlace i to. A ladicar sam mislila za bodice, pelene, trenirkice… Imamo jednu sobu vise koja ce biti bebina, ali ne znam kad beba ide u sobu? Mislim znam da moze od pocetka ali mislila sam da prvih par mj bude s nama u sobi. Kako cete vi to?
Prvo....divne su sobe za bebe. Npr one adaxove tematske kad u kompletu budu kindac+komoda+ormar. Prekrasno za vidjet.
ALI ja evo u zivotu nisam upoznala mamu koja je uspjela bebu drzat u odvojenoj sobi. A upoznala sam svakakvih, ukljucujuci onu klasu "ostavi da se isplace dok mu/joj ne dosadi pa ce prestat/zaspat".
Meni je s obje bebe bio kindac(tik uz moj krevet) i obicni ladicar (nisam imala novaca ni mjesta za baby ladicar pa smo prenamjenili obicni ladicar koji smo vec imali u spavacoj i na njemu smo drzali prematalicu spuzvu jer je bas yih dimenzija...) sasvim okej. S tim da moram rec da taj kindac u pocetku je sluzio za ukras, a onda poslije za odlaganje robe.. ne mogu se sjetit kad su tocno poceli spavat (s par mjeseci) ali svakako ne odmah jer je, zbog dojenja i 100x dizanja tokom jedne noci, meni bili zgodnije u pocetku da spavaju sa mnom u krevetu. Kindac smo naj koristili u nekoj dobi od 4-5mj pa do 2-3god....i to uz par faza prekida (npr kad je beba bolesna pa ti se vrati na par dana u bracni da mozes provjeravat lakse stanje tokom noci bez ustajanja...i sl)
žena-majka-carica:)
Nisam jos rekla - odvojena soba djecja u nas je zazivjela za prvorodjenca tek s 3 god kad je stigla druga beba jer nije bilo mjesta vishe da se svi stiskamo u bracnoj. Mladji sin je takodjer oko te dobi preselio iz nase bracne sobe k bratu u djecju. Sad spavaju u krevet na kat....a kad beba dodje sigurno nece k njima barem 2god ako ne i 3
žena-majka-carica:)
Treca sreca tako i ja razmisljam, ne bi ulagala u djecju sobicu sada kad ce ro ionako prerasti do dobi kad moze briti u svom kreveticu. A i slade mi je da je s nama ☺️❤
Sortiraj odgovore
Najstariji