Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 15:10

M@lena

Cure, evo nas s pregleda.
    Curka moja ima 2250 g i sve je u redu. Rekao je da ako ovako nastavi da ce biti veca od brata na porodu. 😊
    Dr Palada je bio jako ljubazan i profesionalan, al mi se nije svidjelo sto nije obavio vaginalni pregled jer navodno, posto me nista ne boli, nema potrebe…
    Sad mi je bas bed zbog toga jer sam kod svoje doktorice navikla na temeljiti pregled dolje i otisla bih doma smirena i sretna…ovako imam milijun upitnika nad glavom…sto je s otvaranjem? Sto je s iscjetkom?
    Bili smo i na ctg-u, malecka je super… no opet ????

isto ovo i mene (jedino to) smeta kod njega.
    On ti "neće čačkat ako nije potrebno"
    meni je isto na pregledu u petak, s ravno 32tj (nakon šta me pitao imam li ikakva zatezanja, pritisak, čudan osjećaj itd "dolje") rekao da me neće  gledati duljinu cerviksa i to, jer smo prošli put (3 tjedna prije) gledali i bilo je sve okej a kao bolje ne dirati (dok nema sumnji) da se ne potakne otvaranje itd
    A iste su mi misli glavom prošle "šta ako sam se počela otvarat a bez ikakvih drugih signala" i ja plivam lijepo i kupam se u moru i sve to....ali evo uzdam se u njega i da zna šta govori.
    Također briseve mi dosad uopće nije radio, nego je rekao (ako se nekim čudom beba okrene iako je mala šansa obzirom na veličinu) AKO budemo očekivali vaginalni porod, da ću tek tad radit bris na streptokok, inače ako ću na CR da ne treba niti to.

žena-majka-carica:)

Kiki156
    01. Kolovoz 2017. 15:41

Hvala curke za objasnjenje! Mene je pregledala vaginalno sad prije mora, ali bas je pricala kako je na nedavnom kongresu bila rijec o tome i kako vani to ne prakticiraju uprovo zbog opasnosti koje navodite i potencijalnih bakterija (al ja se uvijek pitam sto je onda sa sexom?? i mogucim poticanjem otvaranja??). Komentirali su strani kolege s kongresa da bi ih zene vani tuzile da ih se vaginalno gleda. Koliko razlika u pregledima....
    Malena super da je sve dobro s bebicom! 

• sretna
    01. Kolovoz 2017. 16:10

Meni kod ginekologa, a i u bolnici su svaki put mjerili.i bebine otkucaje i trudove. Svaki put kad bi me prikopcao na ctg bi slusala bebine otkucaje 😊

• Mamuka
    01. Kolovoz 2017. 16:12

U 1 T sam imala samo 2 vaginalna. Na pocetku i tek pred kraj tamo 34-36 tjedan. I soc gin i private je rekao da nema smisla kad je sve OK doli cackat. Al evo ovaj put novi private svaki put radi i vaginalni. On je malo panicar rekla bi pa eto.
    Ne kazem da neke trudnice nisu kandidat za takve preglede svaki put ( tipa treca_sreca 😉 ) al mislim da kod vecine sa urednim T i bez nekih simptoma nema potrebe.
    Treca_sreca mislim da cu te dostic kroz koji dan. Ako vec nisan. 😜
    Malo me stra da i bebac nije dosta narasta jer nisam s kilima u nekom plusu velikom a stomak samo buja. Znam da velicina stomaka nije bas pokazatelj velicine bebe al eto. Ne zelim veliku bebu gurat kroz ocito ne tako elastican otvor. 😂

• Mamuka
    01. Kolovoz 2017. 16:16

Malena super za pregled. Nemoj se previse mucit oko toga jer za Paladu svi su imali samo pohvale. Kazu da je odlican strucnjak. Pa vjerojatno je dovoljno iskusan da procijeni da si dobro i da nema potribe za takvim pregledom. Uzivaj! 😉

treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 16:21

Mamuka koliko tj si tocno?
    Meni je do cca 24tj ak se ne varam bila ogromna razlika stomaka u istom tjednu 1/2/3.trudnoce , a onda poslije tog se smanjila razlika u odnosu na preth T.
    Inace
    Osim velicine bebe naravno i kolicina plodne vode utjece, i salo....a i smjer rasta maternice.
    meni su u prvoj T svi okolo komentirali kako mi je malen trbuh a rodila sam ofromnu bebu, vecu nego sta mnogo ktupnije trudnice rode..

treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 16:25

Mene ova mala baraba tako lupa dolje tocno da imam feeling da ce nogom probit i otvorit put van. Poludit cu. Podivljala je skroz! Sta radije ne lupa bilo di drugo nego na izlaz! Bas je biser!!
    Legla sam na bok i stisla dole se, al ova ne posustaje...jaoooooo

barbs
    01. Kolovoz 2017. 16:34

Hvala, Yel  Mislim da SVI cekamo da prodje ovaj toplinski val... Ovo je nepodnosljivo... Otkad smo dosli s mora se hladimo u klimi, ali u sobi imamo ventilator... Nije klima, al DONEKLE pomaze..
    Treca sreca, mala ti je karatista!! 
    Mene su do sada uvijek pogledali vaginalno... Do 12.tj samo vaginalno, a od onda i uvzom...
    Treca sreca, eto, taj strah od otvaranja imam i ja pa jedva cekam pregled i da mi kaze da je sve ok!!!

• Mamuka
    01. Kolovoz 2017. 16:36

Slika je sa 25+2. Ne mogu do slika iz 1T jer su zapele na iCloudu pa ne mogu usporedit al znam da nisam bila ovolika po stvarima koje sam nosila tada. Jos je bila zima a nosila sam svu svoju robu do kraja skoro. Doduse ne onu usku al tipa svoju duksericu koja je klasicni duks sam nosila jos na pocetku 9. mj. Mislim da bi mi sad bila ko tada. 😎
    Posteljica mi je sprijeda pa valjda ima i to svoje.
    Ajme ne zavidim ti ni najmanje na tom lupanju. To stvarno nije ugodno. Ni najmanje. I jos je Mila dosta velika beba tako da moze junacki odvalit. Huh! A zamisli da se okrene pa tako lupa po zeludcu i rebrima.... Kako god okrenes nakon nekog vrimena to njihovo udaranje postane "veselje". 😜
    Mene je u ned vecer tako lupa da sam mislila da ce mi mjehur probit pa kad mi je postalo previsa zamolila sam muza da drzi ruku na stomaku da se smiri jer kad on stavi ruku umiri se. 

Senoritakova
    01. Kolovoz 2017. 16:53

Treca sreca- imas pravo, ti najbolje mozes razumjeti. Svarno u ovakvim trenutcima čovjek promjeni svoje prioritete. Meni nije problem vise ni ležati kad vidim da idu dani i da beba napreduje. Sad me male sitnice vesele, kad rodim da mogu pojesti na sjedeci, peci kolace za Božić ili jednostavno prosetati malo. To sam prije sve olako shvaćala. 
    Ali kad vidim da se svi cude dokle smo izdržali to mi dalje snage za dalje. 
    Za bebu nemam ni jednu sitnicu, mislim da robicu i higijenu. Jednostavno me strah toga, a znam da se moze u jednom danu kupiti kad se rodi..
    Vec sam prije rekla da imamo kolica od prosle godine kd sam bila trudna, a sad su nam divni ljudi iz zd poklonili svoja jer su stariji i nece imati vise djece. Kolica su odlicno ocuvana i bas sam sretna. Jos su nam uz to poklonili novu babybjorn klokanicu i adapter za autosjedalicu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.