Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 14:36

željezo - baš sam nekidan promislila kako si moram ić pitat dok. opće prakse uputnicu
    inače nisam anemična i imam jako kvalitetnu krv (mada svi kad me vide mršavu i blijedo porculanske puti, misle da sam anemična, a ja suprotno!) ali u trudnoći ipak beba crpi zalihe (a ja ne pijem nikakve suplemente jer se hranim i pre zdravo) pa da provjerim na čemu sam, pogotovo ak ću na carski da mi ne uspori oporavak ako su zalihe željeza opale..
    pa ako bude trebalo, da počmem na vrijeme pit, da se "potfutram" do poroda...

žena-majka-carica:)

Kiki156
    01. Kolovoz 2017. 14:48

A zasto se uopce radi ctg? Vidim da neke vec sad spajaju, ja jos nisam bila. Koliko sam shvatila kod nas to ide tek u bolnici na pregledima. Mislim da ih ni nemaju u ordinaciji, valjda... Sto on mjeri? Otkucaje i ev. trudove ili?

treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 14:51

za mjerenje trudova, odnosno aktivnost maternice  periodu kad je još rano za trudove

• sretna
    01. Kolovoz 2017. 14:52

Barbs i Mamuka, prekrasne ste trudnice 😊
    Kiki ctg se radi od 34 ili 35 tt, moj gin ga ima pa sam ja do zadnjeg kod njega i tamo radim ctg. Onmjeri bebine otkucaje i trudove

barbs
    01. Kolovoz 2017. 14:54

Kiki, koliko ja znam ctg mjeri otkucaje bebinog srca . Mame??? 
    Mamuka, tako je! Svaka je trudnoca za sebe.
    Ja sam kuma 3.9. 1.9.djevojacka... nadam se da ce Diego izdrzati unutra 
    Dena, neeeeeda se beba!!! 
    Zeljezo - ja sam inace i anemicna, odnosno, imam problema i sa time.... pred mjesec i pol sam pitala drugog dr ako mogu dobit uputnicu za zeljezo, a on je rekao da nema potrebe jer je bio maaaalo nizi nego inace.. Sad cu svome zahtjevati da mi da uputnicu za KKS i urin... 
    Nadam se da ce me pregledati u cet... Da ne bi sluuuucajno bila fora: bili ste pred 2 tj bolnicu.. KOGA BRIGA!!!

barbs
    01. Kolovoz 2017. 14:58

Znaci CTG mjeri aktivnost maternice i bebine otkucaje!? Jesam dobro shvatila?
    Hvala, Sretna 

treca_sreca
    01. Kolovoz 2017. 15:01

redovno se ne radi prije 35og tjedna, da....ali ako žena ima rizičnu trudnoću radi se po potrebi.
    Meni su ga redovno radili još od prije 30og tjedna kad sam ležala na čuvanju trudnoće, njime se prate i kontrakcije (da im se vidi intezitet)
    a ako vas spoje na ctg pred porod, to onda gledaju i bebine otkucaje (i trudove)

• M@lena
    01. Kolovoz 2017. 15:01

Cure, evo nas s pregleda.
    Curka moja ima 2250 g i sve je u redu. Rekao je da ako ovako nastavi da ce biti veca od brata na porodu. 😊
    Dr Palada je bio jako ljubazan i profesionalan, al mi se nije svidjelo sto nije obavio vaginalni pregled jer navodno, posto me nista ne boli, nema potrebe...
    Sad mi je bas bed zbog toga jer sam kod svoje doktorice navikla na temeljiti pregled dolje i otisla bih doma smirena i sretna...ovako imam milijun upitnika nad glavom...sto je s otvaranjem? Sto je s iscjetkom?
    Bili smo i na ctg-u, malecka je super... no opet ????

barbs
    01. Kolovoz 2017. 15:03

Malena, velika curkaaaa!!  glupo sto te nije vaginalno pregledao 

01. Kolovoz 2017. 15:04

Barbs, Mamuka, busice su vam predivne ❤️

Odmarajte i uzivajte, u hladu negdje...jedva cekam iduci tjedan da prodje i ovaj val vrucine 😛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.