Ja sam jutros i sinoć opet imala mučnine, sinoć sam mislila da će mi želudac eksplodirati, užas. Nadam se da će proći uskoro :). Čak sam izgubila 1 kg od početka trudnoće. Silim se pojesti nešto. Bitno da je sve ok, a mučnine ćemo izdržati...
treća sreća, znam da i se nadala curi, ali najbitnije je da je dijete živo i zdravo. Il kak bi moja kolegica rekla, s dečkima sam se već uhodala, bio bi mi šok imat curu :p
Brandnew, čuvaj se, odmaraj i bit će to sve ok! Čim je i malo krvarenja, oni to vode kao rizično. Ali ne mora značiti da će išta biti, samo pozitivno!
Maca, sretno na pregledu i javi nam kak je prošlo!
Dragy, mislim da ti tijelo signalizira da moraš više odmoriti i spavati, svaka čast kak si uspjela zaspati za stolom, ja mislim da to ne bi mogla ni da se tjeram :D. Prilegni čim osjetiš umor i spavaj, zaslužila si!
wanttobemom, mučnine su obično znak da je sve ok tako da ne brini. Sve znam kako ti je, i samoj mi je tako. Mučno ne sve, ne da mi se ni jesti ni piti, a onda kad uzmem nešto i budem gladna, poslije samo osjetim mučninu. Jedi neke krekere ili keksiće da ti to ujutro smiri, meni pomogne. Prije nego ustanem iz kreveta uzmem 1 suhi keks, malo odležim i tek onda ustajem.
Bruncili, baš mi je žao... :( Nema riječi kojima te mogu utješiti. Drži nam se!
Ana2711, prvo moraš otvoriti kod svog ginekologa bolovanje. Potvrdu o bolovanju šalješ u firmu, a krajem mjeseca ide u hzzo sa doznakama i još nekim dokumentima. Evo linka gdje ti sve piše: http://smile4me.net/zakoni-i-prava/bolovanje-zbog-komplikacija-u-trudnoci/
Bruncili, jako mi je zao! Prozivjela sam to i znam tocno kako se osjecas. Jos je meni bio sok, nisam imala pojma da nesto nije u redu, dodjem na pregled, nema bebe, idemo - kiretaza! Uzasan osjecaj! 😣 No vrijeme cini svoje. Ne mozes zaboraviti al nastavljas zivjeti s tim. Ima zena koje imaju nekoliko takvih situacija pa uspjevaju zivjeti s tim.
Sto se tice mucnina, bas u toj trudnoci koja je zavrsila spontanim imala sam najjace mucnine! Stalno mi je bila muka, a nikako povratiti. Kazu da je tad visoka razina hcg hormona, a to je hormon koji cuva trudnocu prva 3-4 mj. Da, meni je bila visoka razina bete i jake mucnine, no nikakav hormon ne moze spasiti situaciju ako je to tako trebalo biti. Nazalost.
Drzi se, cuvaj se i prati nas tu i tamo, kad stignes! 😊
Ja u petak imam pregled, tad cu biti 10+2... malo me brine sto nemam bas mucnine i mogu vise manje sve jesti, eventualno mi navecer bude malo zlo al prodje kroz pola sata. Znam da su one u vecini slucajeva pokazatelj da je sve ok s trudnocom. Vidim da vecina vas ima bas mucnine kroz cijeli dan i mrsavite a ja stalno gladna. Nadam se da ce sve biti ok na pregledu i da se bebica normalno razvija...
Belle, ne brini radi toga što nemaš baš mučnine! A i rečeno mi je da nije zdravo da trudnice gube na kilaži. Isto kao i ti sam se živcirala radi toga jer sam mislila da ih svaka trudnica treba imati i onda sam pročitala ovo:
Ne brinite ako nemate mučnine
Ako ste među onim ženama koje i u prvim mjesecima trudnoće mogu čupati drveće i nije im slabo u želucu, nemojte se nepotrebno brinuti. I takve trudnoće mogu teći bez ikakvih komplikacija. Svaka je žena jedinstvena i zato i svaka trudnoća teče posve individualno. Kao što i neke žene imaju redovite bolove ili predmenstrualnu migrenu, a druge pak na teniskom terenu živahno bacaju lopticu preko mreže, tako se neke žene u trudnoći moraju boriti s mučninom, a neke ne. Možete se osjećati i kao da niste trudni, a da je unatoč tome sve u najboljem redu. Prije nego što si time nepotrebno počnete razbijati glavu, radije razmislite o tome da malo prošetate na svježem zraku ili da si pripremite sočnu, svježu salatu. Jer i glede toga znanstvenici se slažu – takve stvari ne gode samo vama, već i vašoj bebi.
Bruncili draga iz tebe smo
Drago mi je da si dobro i da se čvrsto držiš :) znam da je glupo za reći ali mozda je stvarno tako trebalo biti . Bolje sada nego kasnije. Tako su mene tješili i ja sama sebe. Ako trebas bilo kakav savjet ili te uhvati kriza javi se.
Ja u petak imam pregled, tad cu biti 10+2… malo me brine sto nemam bas mucnine i mogu vise manje sve jesti, eventualno mi navecer bude malo zlo al prodje kroz pola sata. Znam da su one u vecini slucajeva pokazatelj da je sve ok s trudnocom. Vidim da vecina vas ima bas mucnine kroz cijeli dan i mrsavite a ja stalno gladna. Nadam se da ce sve biti ok na pregledu i da se bebica normalno razvija…
Belle je li ti to prvi pregled ili si vec bila?
Bila sam na prvom pregledu sa 6+2 i sve je bilo ok, srceko je kucalo, beba je bila 5,2mm
Bila sam na prvom pregledu sa 6+2 i sve je bilo ok, srceko je kucalo, beba je bila 5,2mm
Blago ti. Ja cekam 13.4.i to mi je prvi pregled a bit cu 9+3
Zasto tek tad? Ja sam sad 7+2 i upravo krecem na drugi pregled...
url=https://daisypath.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji