Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    05. Travanj 2017. 10:18

I_me

Bruncili jako mi je zao 🙁 ne mogu ni zamislit kako ti je…
    Cure ja sam se sada probudila i nasla ful malog krpelja na nozi i ko za klinac ne mogi naci pincetu da ga iscupam. Sad me vec malo i panika lovi.

Ako imaš kantarijonovo ulje ga namaži :D Navodno da padne sam onda... Nisam sigurna... 

Nina2512
    05. Travanj 2017. 10:21

Cure je li koja od vas vec na komplikacijama?koja je procedura za otvaranje k.?tko mi to mora otvoriti,ginekolog ili dr opce prakse?pitala sam dr koji mi je radio potpomognutu oplodnju za to,on je rekao da idem dr opce prakse..samo ja bih radije ginekologu jer mi je on u istom gradu,dok ovaj drugi nije..inace imam pravo na komplikacije jer mi se trudnoca vodi kao visokorizicna zbog potpo. oplodnje

• Mystique
    05. Travanj 2017. 10:23

Ja sam već dobila 2 kile od početka trudnoće...to mi je čudno jer sam na istoj kilaži već par godina
    Nikad ne pazim na količinu hrane jer mi se dosad nije niš primalo,ali sada je počelo
    Ja sam konstantno gladna,moram jesti svakih 2 sata jer mi je inače mučno..ali nešto konkretno moram staviti u usta
    Trbuh mi je je ko da sam u 5 mj trudnoće,ujutro se probudim bez njega,ali svakim jelom se samo povećava...navečer sam užasno napuhnuta
    Možda već sutra odem kod doktora jer imam zadnja 2 dana tamnožuti iscjedak,ništa me dolje ne peče i svrbi

barbs
    05. Travanj 2017. 10:35

Mystique, znam kako ti je što se trbuha tiče :D ujutro je "normalan" ali naveler kao da sam u 5.-6. mjesecu trudnoće  Na zadnjem pregledu 8.3. (11t+1d) sam bila na +2kg... Vidjet ćemo što vaga kaže 12.4.  Ja sam na početku jela ujutro jogurt za zobenim pahuljicama. Kad sam shvatila da me to ne drži sitom više od 15 min sam počela ujutro jesti nešto konkretnije, a navečer voće ili jogurt. 

Dragy
    05. Travanj 2017. 11:07

I ja sam skoro 2kg vec dobila 
    Aplikacija mi kaze da sam u ovom tjednu vjerojatno dobila bar 900g. Tako da dobro je to sve hahahah Tjesim se hahaha
    Trbuh je i kod mene napuhan strasnoooo
    Sto se tice mucnina i trudnoce, ne znam koliko je to povezano sa uspjesnom trudnocom ali znam da je moja mama rodila 4 djece i niti sa jednim nije imala mucnine niti je povracala. Mozda sam to i ka naslijedila od nje pa ne povracam i nemam mucnine

Dragy
    05. Travanj 2017. 11:11

Mystique

Ja sam već dobila 2 kile od početka trudnoće…to mi je čudno jer sam na istoj kilaži već par godina
    Nikad ne pazim na količinu hrane jer mi se dosad nije niš primalo,ali sada je počelo
    Ja sam konstantno gladna,moram jesti svakih 2 sata jer mi je inače mučno..ali nešto konkretno moram staviti u usta
    Trbuh mi je je ko da sam u 5 mj trudnoće,ujutro se probudim bez njega,ali svakim jelom se samo povećava…navečer sam užasno napuhnuta
    Možda već sutra odem kod doktora jer imam zadnja 2 dana tamnožuti iscjedak,ništa me dolje ne peče i svrbi

Izgleda da nas dvije imamo istu trudnocu. Nije samo tjedan isti 

treca_sreca
    05. Travanj 2017. 11:13

Ana2711

Cure je li koja od vas vec na komplikacijama?koja je procedura za otvaranje k.?tko mi to mora otvoriti,ginekolog ili dr opce prakse?pitala sam dr koji mi je radio potpomognutu oplodnju za to,on je rekao da idem dr opce prakse..samo ja bih radije ginekologu jer mi je on u istom gradu,dok ovaj drugi nije..inace imam pravo na komplikacije jer mi se trudnoca vodi kao visokorizicna zbog potpo. oplodnje

doktor opće prakse nema veze s komplikacijama u trudnoći po "novom" (tj već odavno, to što ti je dr rekao je zastarjela info)
    Uglavnom tvoj socijalni ginekolog je jedini koji ti može otvoriti bolovanje/komplikacije u trudnoći.
    Ako ideš privatnom ginekologu, onda ti on upiše u trudničku pismeno da se traži mirovanje, i onda to nosiš soc ginekologu i on ti otvori.....dade ti prvo nekakvu potvrdu koju nosiš poslodavcu odmah (kad god otvoriš)
    A onda na kraju (svakog) mjeseca ideš po doznake i nosiš to na HZZO.
    Ja sam krenula 6.3. na komplikacije, prvo sam tu potvrdu odnijela u firmu i onda 31.3 doznake i sve ostale papire na HZZO a to ti je u cilju da ti oni isplate novčanu naknadu (jer ti firma ne plaća ništa dok si na komplikacijama)

žena-majka-carica:)

barbs
    05. Travanj 2017. 11:15

Dragy

I ja sam skoro 2kg vec dobila
    Aplikacija mi kaze da sam u ovom tjednu vjerojatno dobila bar 900g. Tako da dobro je to sve hahahah Tjesim se hahaha
    Trbuh je i kod mene napuhan strasnoooo
    Sto se tice mucnina i trudnoce, ne znam koliko je to povezano sa uspjesnom trudnocom ali znam da je moja mama rodila 4 djece i niti sa jednim nije imala mucnine niti je povracala. Mozda sam to i ka naslijedila od nje pa ne povracam i nemam mucnine

Slažem se s tobom što se tiče mučnina u trudnoći i o uspješnoj trudnoći. Ja zapravo nemam niti jednu prijateljicu koja je imala mučnine koje su trajale dosta dugo. Znam da su imale mučnine kao npr i ja, tako da mislim da je sve od osobe do osobe i svaka je trudnoća drugačija. 

treca_sreca
    05. Travanj 2017. 11:17

I da bed je što lova sjeda tek 20og u mjesecu, a ja navikla da mi sjeda 5og plaća.....sad sam na čudu totalno. Em smanjen iznos, em 2tjedna "rupa" na koju nisam računala.....a šta ćeš, ne može se bit doma i primat plaću ko prije nažalost.

žena-majka-carica:)

Nina2512
    05. Travanj 2017. 11:24

treca_sreca

Ana2711

doktor opće prakse nema veze s komplikacijama u trudnoći po "novom" (tj već odavno, to što ti je dr rekao je zastarjela info)
    Uglavnom tvoj socijalni ginekolog je jedini koji ti može otvoriti bolovanje/komplikacije u trudnoći.
    Ako ideš privatnom ginekologu, onda ti on upiše u trudničku pismeno da se traži mirovanje, i onda to nosiš soc ginekologu i on ti otvori…..dade ti prvo nekakvu potvrdu koju nosiš poslodavcu odmah (kad god otvoriš)
    A onda na kraju (svakog) mjeseca ideš po doznake i nosiš to na HZZO.
    Ja sam krenula 6.3. na komplikacije, prvo sam tu potvrdu odnijela u firmu i onda 31.3 doznake i sve ostale papire na HZZO a to ti je u cilju da ti oni isplate novčanu naknadu (jer ti firma ne plaća ništa dok si na komplikacijama)

Super hvala puno..jer ionak mi je dr opce prakse bas bezobrazna,a soc gink mi je odlican..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.