Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Srpanj 2017. 08:36

Sretna, znaci digitalni je ok? J ga imam doma i kad god bi si mjerila temp s njime nikad mi ne pokaze tocno?? 😕 
    Ovaj za uho mi nije ni pao na pamet, al zvuci mi jos kao najbolja opcija...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Natasha555
    21. Srpanj 2017. 08:36

Jutro i od mene! Ja još danas gustamo uz kavu na morskoj terasi, sutra povratak u stvarnost i radove u kuci 
    Mene moja Megi od jucer bas udara jako, valjda je ojačala, do sad to nisam osjećala.  Pa neznam ni sama jel se to trbuh steže ili ona tak lupa jako 
    Ja sam kupila jednu vreću za spavanje i kupit ću onaj jastuk za nosenje pa će prvo vrijeme u tome spavati.
    Cure, sretno na pregledima i ogtt-u!

21. Srpanj 2017. 08:44

Suncokretica, kazu da je uvijek obratno od onog sta sanjas! Al, drzin fige da bude ono sto vis prizeljkujes, ako postoji takvo sto. Na kraju, bitno da je zivo i zdravo...
    Yel, jasno mi je, jer mi isto zivimo skupa al s mojima i na pocetku je uvijek teze dok se ne priviknete, mora biti dosta razgovora i kompromisa. Bitno da ste vi sretni, onda ce i beba biti :)) Ljubav je zrtva nekad, ali se isplati :*
    Hvala svima na podrsci, ja sam 10 min prije drugog vadenja ispovracala svu vodu tak da mi nisu vadili dalje jer je test propao. Dobit cu nalaze na taste pa cemo vidjeti sta dalje ginekolog kaze... Jer potrebno ponoviti ili ne...Ali, stvarno je preodvratna ta glukoza za piti, nije za svaciji zeludac.. 
    Sta se tice pokrivanja male bebe u kreveticu... Ja nisam ekspert, kao sto sam rekla, prvo dijete ce mi biti, dobila sam 3 vrece i mislim ga u tome drzati dok spava u kinderbetu jer sam cula da je opasno malu bebu pokrivati dekicama... Ja imam dvije dekice al za kasnije. Sad samo navlaka za krevetic i ogradica i vreca za spavanje, to sam sve dobila... A sad sto djece, sto cudi, neka koliko sam cula od poznanika ne podnose vrece... Svako dijete je na svoju, svatko sebi prilagodava, pretpostavljam.   

21. Srpanj 2017. 08:45

Natasha gustaj jos danas!! 😊
    E mame...jel novorodencad nosi strample? Ili tek poslije nekad s par mjeseci? 

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Mamuka
    21. Srpanj 2017. 08:54

Bog Cure!
    Super s vam stvarčice iz lidla. Baš su fora. Mi nismo ništa jer nisam bila baš nešto zadovoljna sa njihovom robicom za bebače, a ni sa pidžamicama. Inače stvarno volim lidl, ali te baby stvari nisu baš naj. Što je rekla trca_sreca next je imao sad na 50% 3 pidžamice za 100kn, a 3x su bolje od lidla. Dvodjelne pidžamice za malce su super, stvarno su kvalitetne I robica isto, al baby program.... Mogu oni to I bolje.
    Što se tiče tetrica običnih meni su najbolje iz muellera. Iskreno ne sićan se baš imena proizvođača, neke njemačke jesu. Dodju 3 u pakiranju I tipa 40ak kn su. Veće su od lola ribar, a I gušće, deblje, čvršće. Imam I neke koje sam na komade kupovala I lola ribar krpice I OK su, ali te iz muellera su definitvno naj. Sad čekam da neko kupi ethereal tetrice sa uzrokom pa da javi koliko su mekane. Ako ne budu dobre kupujem u muelleru jer one nisu baš klasično print nego vise ko da su tkane, mekane su I nisu grube od tih zvjezdica I točkica po sebi. Na ethereal su mi super one sa kišnim kapima I oblacima. Preslatke su mi.
    Što se tiče toplomjera najbolji je živin kojeg kod nas vise nema niti kupit. EU restrikcije.
    Od ostalih su Omron I braun među boljima kao. Ja imam braun za uho I dobar je. Samo moraš znat namjestit, al nakon par pokušaja shvatit ćeš u čemu je caka.
    Ima I nekih za mjerenje temp sa čela I nisu dobri. Zaova dobila neki skupi I nakon god dana već ozbiljno šteka. Ispočetka ga je hvalila al ja kad sam se raspitivala svi su rekli da je to novost ali da s vrimenom se kvari. I odustala sam.
    OK su I oni digitalni za ispod ruke samo bebe su nemirne I teško je to dobro izmjerit.
    Ja ne planiram odmah kupovat vreću jer ionako prva 2 mjeseca će spavat u onom jastuku za nošenje I ne može mu nikako bit hladno. eventualno još malo pokrit nekom dekicom, ali čisto sumnjam jer mi ionako grijemo cijeli stan pa ne može bit toliko hladno. Imamo centralno grijanje na drva I svekrva naloži tako da se kod nas u kratkim rukavima u sri zime može sidit. A muž je najčešće u kratkim gaćama I kratkih rukava priko cile zime.

treca_sreca
    21. Srpanj 2017. 08:59

sretna

Jucer je mm kolega zvao mm da mu posalje adresu, dobit cemo pozivnicu za svadbu u 9 mjesecu, ne znam tocan datum, uglavnom svadba je u Splitu. 😄 ja bi bas isla, ali ne znam kakvo ce stanje biti dolje 😏
    Treca srecakaj kazes? 😄

jesi ispaljena pa idi ženo i guštaj ako se osjećaš da možeš. Ne znam jedino koliko se brzo otvaraš (koliko sati ti je prvi porod trajao?*).....ja znam da bi meni šansa da rodim na autocesti ZG/ST u takvom scenariju bila pooooprilična, a to mi nije nekako hit

*a znaš da drugi ide brže. U 90% žena

toplomjer - tu treba investirati. Ja kao sretna ne volim u guzu mjerit, možda sam mu 3 put u životu tako mjerila. Nego smo lijepo odmah s prvim kupili kvalitetan i skup BRAUN toplomjer (bar je tad bio medju skupljima) malo preko 400 kuna, koji je odradio i njega i mladjeg mu brata nakon njega (da ne pričam da ga eno, još je živ i radi, mada nekako se ne pouzdam više 100% u njeg jer mi se čini da je 10 godina predug period da bi komad elektronike ostao pouzdan ) znači ipslatio se svake lipe što je plaćen....a sveki je jednom kupila neki digitalni jeftini od ispod 100kn, e to je smeće....onda bolje živinim mjerit ako već ne namjeravate uložit u "doobar" digitalni. Ali moja preporuka je da se tu isprsite, to će vam služit godinamaaa

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    21. Srpanj 2017. 09:01

to je identičan kao naš....ušni digitalni......evo deseta mu godina. Vrhunska stvar

treca_sreca
    21. Srpanj 2017. 09:05

Mamuka

Što se tiče tetrica običnih meni su najbolje iz muellera. Iskreno ne sićan se baš imena proizvođača, neke njemačke jesu. Dodju 3 u pakiranju I tipa 40ak kn su. Veće su od lola ribar, a I gušće, deblje,čvršće. Imam I neke koje sam na komade kupovala I lola ribar krpiceI OK su, ali te iz muellera su definitvno naj. Sad čekam da neko kupi ethereal tetrice sa uzrokom pa da javi koliko su mekane.

vidiš, te nikad nisam probala, uostalom u mullera mi nije povoljno niš za bebe (ručnici, jesu kvaaalitetni ali brate 120 do 160 kuna komaaad?? to mi je pre....i pribor za jelo, i sve šta sam gledala - kvalitetno ali SKUPO) pa mi nije palo napamet da bi tetre mogle bit povoljne
    A kad smo već kod tetri, evo ja jučer otovrila napokon one pakete NKD tetra peleni s dezenom koje sam kupila pred 2 mj cca. Jaaako su kvalitetne, tako kao lola ribar podatne, nimalo krute, a dezen je tu:) Tako da, eto da imate i tu info tko još nije kupio i gleda di bi, šta bi

• sretna
    21. Srpanj 2017. 09:07

treca_sreca

sretna

Jucer je mm kolega zvao mm da mu posalje adresu, dobit cemo pozivnicu za svadbu u 9 mjesecu, ne znam tocan datum, uglavnom svadba je u Splitu. 😄 ja bi bas isla, ali ne znam kakvo ce stanje biti dolje 😏
    Treca srecakaj kazes? 😄

jesi ispaljena pa idi ženo i guštaj ako se osjećaš da možeš. Ne znam jedino koliko se brzo otvaraš (koliko sati ti je prvi porod trajao?*)…..ja znam da bi meni šansa da rodim na autocesti ZG/ST u takvom scenariju bila pooooprilična, a to mi nije nekako hit

*a znaš da drugi ide brže. U 90% žena

toplomjer - tu treba investirati. Ja kao sretna ne volim u guzu mjerit, možda sam mu 3 put u životu tako mjerila. Nego smo lijepo odmah s prvim kupili kvalitetan i skup BRAUN toplomjer (bar je tad bio medju skupljima) malo preko 400 kuna, koji je odradio i njega i mladjeg mu brata nakon njega (da ne pričam da ga eno, još je živ i radi, mada nekako se ne pouzdam više 100% u njeg jer mi se čini da je 10 godina predug period da bi komad elektronike ostao pouzdan ) znači ipslatio se svake lipe što je plaćen….a sveki je jednom kupila neki digitalni jeftini od ispod 100kn, e to je smeće….onda bolje živinim mjerit ako već ne namjeravate uložit u "doobar" digitalni. Ali moja preporuka je da se tu isprsite, to će vam služit godinamaaa

Hahahhaa 😂 pa ovak, od kad su.me stavili u box, rodila sam u roku 5 h, s tim da sam bila na dripu.

A svemmi ovisi kakvo ce stanje biti dolje, a to cu znat na iducem pregledu

treca_sreca
    21. Srpanj 2017. 09:09

sanjchi255

E mame…jel novorodencad nosi strample? Ili tek poslije nekad s par mjeseci?

Moji su nosili od početka, jer su rođeni usred zime.....a oni su mali, leže i ne muvaju se baš, pa uz još nezrelu cirkulaciju bude im zima.....bar ovako kod nas koji nemamo centralno.....u rodilištu je bilo toliko ugrijano (ja sam hodala u donjem vešu, valjda je 28c bilo, iako u zimu) da naravno tamo nije nosio nijedan od njih...nego 1 pamučni sloj dugi rukav i to im je bebama bilo dosta.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.