Mame jeste razmisljale o gnijezdu za bebe, nisam sigurna jeste vec pisale o njemu ali meni izgleda full prakticno jer se bebica moze ostaviti na kaucu ili krevetu bez straha…na moje krpice sam nasla preslatke za 200 kn dok san nasla cijene i po 600 kn
Citala sam negdi o tome i rekli su da je to jako nezdravo jer je onaj donji dio na kojem beba lezi mekan i punjen a bebe bi tribale lezat na tvrdom.
Ukoliko ih ima bez tog mekanog dna mozda nije lose ali ja planiram da bude u kolicima u kosari i u ljuljacki tako da mislim da mi je to nepotrebno. Plus imam malu curicu pa uz nju to i nije toliko sigurno jer ona bebu moze lako dograbit 😂
Mame jeste razmisljale o gnijezdu za bebe, nisam sigurna jeste vec pisale o njemu ali meni izgleda full prakticno jer se bebica moze ostaviti na kaucu ili krevetu bez straha…na moje krpice sam nasla preslatke za 200 kn dok san nasla cijene i po 600 kn
nisam o tome razmisljala... nekako mi se cini da to bebe brzo prerastu
nisam o tome razmisljala… nekako mi se cini da to bebe brzo prerastu
ode mi pola poruke , i nekako mi se cini premekana podloga,a bebe bi trebale biti na tvrdjem.. mozda kad malo naraste pa to sto kazes ju mozes stavit na kauc ili krevet..
Pise da se koristi od bebina rodenja do 8 mj jedna moja frendica je koristila i bila je zadovoljna al kad tako kazete istrazit cu jos malo, hvala na savjetima :*
Cure koje su vec rodile, jel mozete opisati tu bol kod poroda? Kako se blizi taj trenutak sve vise o njemu razmisljam, postoji li neka bol s kojom bi to mogli usporediti, cisto da znam sta me otprilike ceka. 😉
Cure koje su vec rodile, jel mozete opisati tu bol kod poroda? Kako se blizi taj trenutak sve vise o njemu razmisljam, postoji li neka bol s kojom bi to mogli usporediti, cisto da znam sta me otprilike ceka. 😉
ja sam pricala sa dosta mama i sve kazu neugodno sa malo boli, nesto tipa kao da moras kakat
trudovi su ti koji bole.
a sad jos malo cemo i mi znati jesu bile u pravu ili ne
Ja sam imala epi pa me izgin samo bolio, al onako, kao da to netko trga utrobu, tako boli, ali jos sam ja to ok podnjela jer mislim da je jos uvijek epi malo djelovala. Kaze mi kuma da to sigurno nije bila bol kakva je inace jer ne bi tako pricala 😂 uglavnom, boli jako, necemo se lagat
Odnosno da nisam osjecala bol u punom "sjaju" jer ne bi pricala da tako lako da boli, ali kao izdrzljivo 😄
Bok cure,
evo mene nakon jednog lagodnog i ležernog dana....dugo nisam ovako uživala i opuštala se.
Klinci na izletu a muž i ja sami, ujutro na more (ne pamtim kad sam zadnji put bila SAMA s mužem na plaži, bez djece! možda prije xy godina...) pa laganini ručak, pa odmorili, pa shopping...obavila 100 stvari što ne stignem kad su mi oni doma, a opet sam manje umorna 10x nego kad smo svi kući. Nevjerojatno!
moj tata je cesto u Bosni…i kupovao je puno puta tamo stolariju, kaze jeftinija nego kod nas a kvaliteta dobra, bolja nego po centrima ovako. Sad bi bas trebao otic ovih dana da nam uzme vrata za ljetnz kuhinju (iz kuce sto vode van u ljetnu). Ako se ne varam, mozes dobit povrat PDV-a? Nisam sigurna za to
mi smo lani kad smo preuređivali stan, komplet oba wc-a tamo opremili....povrat se dobije tako šta popuniš formular na izlasku iz BIH, acrinik ti ga potpiše, i idući put kad ideš u BIH odeš u taj dućan i na kasi preuzmeš svoj "povrat" (novac)
Mi smo uvijek išli udvoje jer je cifra ograničena po osobi, zaboravila sma točno, oko 2 itisuće kuna...
Na špinama smo najviše uštedili (Grohe kakva ovde dodje preko 1000 mi smo za 600tinjak iskemijali uu povrat...)
ali rodica mi je npr kupovala namještaj: stol, stolice, kauč...
Belle od suplemenata ne uzimam nikakve vitamine jer jedem tonu voća i povrća, samo Mg uzimam (onaj što se uspe u usta) svaki dan jednu tu malu....jer su me bile noge počele zezat/bolit povremeno pa eto sad svaki dan uzmem za svaki slučaj
strije - imam staru jednu ogromnu i z preth trudnoće ispod pupka, iz aviona se vidi....i na bedrima iz prve trudnoće jer sam se tad prvi put "raširila"....one se sad lijepo rastežu (pogotovo ova na trbuhu) pa se još bolje vidi nego kad nisam trudna. A nove (još) nisam dobila
ali dosta mi je i ovo
Mamuka lijepaaa i ne bih rekla da ti je nisko! Kakav je meni bio u preth T, tvoj je još i visok:)
Tea i u mene je "trbuh pa ja", s tim da je meni prvo pupak-trbuh-ja.....di ej tvoj, ne vidim ga??
misliš da mi je dovoljna ta jedna tanja vreća uz topli kombinezon i dugi bodić? Vidim ti si dvije uzimala pa si razmišljam dal će mi jedna biti dosta… Ovisi koliko se to zamaže
žena-majka-carica:)
ja sam pricala sa dosta mama i sve kazu neugodno sa malo boli, nesto tipa kao da moras kakat
trudovi su ti koji bole.
a sad jos malo cemo i mi znati jesu bile u pravu ili ne
s ničim ne možeš usporedit. Možda eventualno da te netko bode nožem u utrobu...to je najpribližnije.
I ne bole samo trudovi (koje sam ja bez epiduralne osjetila u punom sjaju) nego meni je možda najgori izgon...doduše ovisi kolika je beba. Moji su bili 4 i 4ipol kile i mislila sam da ću umrit - pogotovo s drugim. Jednostavno kao da je fizički NEizvedivo da to odradiš, sam imala osjećaj u tom trenu, kad je izašlo samo sam promislila "Bože hvala šta je gotovo"
E i najgore mi je dok idu finalni trudovi šta ne daju da se okreneš na bok npr, sjećam se da sam ja instiktivno na stolu u rađaoni dok bih se previjala u trudu - hrlila na bok da si olakšam....a oni se derali na mene da se vratim - u položaj na čeđa, onaj klasični položaj za porod jelte....koma. Traume imam od tog
Na kraju tog svega boli i šivanje rane (mada neke sretnice koje imaju malu bebu nit popucaju nit ih režu, pa taj dio "veselja"preskoče....ja nisam propustila ni to )
etto, to ti je bez laganja
ukratko boli ko sto vragova....ali kad ti kažu da je dijete zdravo, koga se j*** poslije za sve to. Glavno da porod završi sa sretnim ishodom
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji