Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    27. Listopad 2016. 21:27

Koliko ih hranite?
    Ja i dalje nekako "inzistiram" na svaka 2 sata. Osim kad je podoj prije bio slabiji...kako znati da ne pretjerujemo sa klopicom? 
    Nikako jel da? 😯
    I ja sam cula za fen. Dobro da si me sjetila. Mogla bi probati da da
    A najjace mi je to kako mustre male cuju sve. I tako mali skuze da su u kindacu ili da je fen upaljen??
    E i kad ih presvlacite? Prije ili poslije podoja? Moja uredno kaka za vrijeme. Sto znaci da ju presvlacim poslije podoja sto ju razbudi i onda nekad nit ne ode spavati vise 🤕

tatjana_zg
    27. Listopad 2016. 22:30

Imate aplikaciju fen za mobitel i na youtube-u zvuk fena za uspavljivanje. moja kuma je to pustala svom klincu prije spavanja i kad je grceve imao. mi jos nismo dosli do tog stadija.

Frabe
    27. Listopad 2016. 22:36

TiZmajac ja mog hranim kako trazi.Jutro je bia aktivniji a popdne od iza sest je spavanac i sad je ima po ure jea i nastavia.S tin da san ga ja isla minjat pa se razbudia i jea.To oko sest je pojea 100 ml mlika i ja 😨 a on sritno se rastega i zaspa.Sinoc san van pisala da cu navit alarm al je covik trazia vec oko jedan i prsi i bocu pa smo se tako hranili do tri pa se u sest probudia i onda oko devet.Od devet do popodne nije ima neki duzi san nego sve pomalo.I tako danima primjetin ko da ima ritam;ujutro napunit zalihe pa popodne samo pociri za najest se a noc koliko dobia ad da dobia mora se malo s prijama podruzit (a mami dusa spava dok se on svadja pa mazi s njima dvima). 
    Uglavnom nemamo reda i zasad nam to nije neki problem,prilagodjavan se njemu i pustan da uvati ritam po kojem cu se moc ravnat al sad je jos rano za to pa nisan opterecena. 

I inace moj se isto uzvrti i buni kad se cuje probava pa se grci dok prducka i mislin da je to skroz normalno,mali drobcici rastu i criva se uce lipo radit.Dok kaki i dok su pelene mokre znaci da je sit i zadovoljan.😍

Cvitina majko ima li neuroze?

minnie25
    27. Listopad 2016. 22:40

Crna191, jel tako da je Medelina izdajalica mrak? Od svih poklona ona mi je vrh  Ne bi ju dala za nista haha 

JaZmajac, eto imamo isti problem. Desna cika prepunjena, lijeva omeksana i nema mi ni upola mlijeka kao desna. Cim sam vidjela razliku u velicini i popunjenosti isla sam se izdojiti. Iz lijeve sam izvukla jedva 20 ml, a desna ima preko 60 ml. A jutros kad smo isli na maticni ured, izdojila sam svega 10 ml iz nje. Frka me da gubim mlijeko... Sad se oblokavam s vodom i cajem i izdajam na "suho" u nadi da ce mlijeko opet nadoci. 

A o ovom budenju cim nije uz ciku da ni ne pricam. Danas kad smo isli u maticni ured da ga prijavimo, cuvala ga je sveki i bio je savrsen. Cim sam ja usla kroz vrata stana i cim je cuo moj glas ko da je poludio. Toliko je ubrzano disao da nije ni mogao uhvatit cicu. A nije bio gladan jer sam se izdojila i pojeo je skoro punu bocicu mlijeka. Pa brizan jos nekako i zaspi na cici. A nakon nekog vremena se strese i sve jednim okom gleda jesam li nestala. Evo i sad spava pored mene. Ovisno dijete o mami...  

Presvlacenje je po preporuci patronazne prije podoja, ali i moj cesto puta to obavi za vrijeme samog podoja. Presvucem ga ponovno i dam mu jos malo cike samo da ga uspavam ili mu pokusam uvalit dudu (ali to bas kod nas i ne prolazi). 

Sunnyday, sta si onda ovu puniju dojku izdajala samo do olaksanja, a forsirala kod maloga prazniju? Koliko je trebalo vremena da ti navuce mlijeka? Jesi mu je nudila pri svakom podoju? Uf, puna sam pitanja... 

Tala, pa Cvita je zbilja odlucila da te iznenadi  Ti se lijepo odmori, naspavaj i sretno sutra! Neka ti porod bude brz i cim bezbolniji! 
    A sto se tice mlijeka, samo neka oni nju tebi daju odmah na prsa i neka vuce u prazno. Meni je zahvaljujuci tome kolostrum potekao cim su me u sobu dopeljali.

Jado
    27. Listopad 2016. 23:11

Minnie ja se ne izdajam jos. Stavljam ju na ciku pa neka izvuce
    Ali sad eto je bila luda i vristala i dam joj jesti. Tak i tak joj vrijeme i zaspi za keks... i ne mogu ju probuditi da nastavi nema sanse
    Premori se kad je dugo budna i onda nema snage naravno cicati.

A kako znate da su bebe bas gladne? Da ne place eto radi probave ili sl? Oprostite i ja imam tonu pitanja. Ali ne zelim gledati kako mi se uzrujava buhtla 🤕
    Frabe ja sam mislila da mi ide dobro ali eto sad ne znam kad je gladna a kad je utjeha samo

tala
    27. Listopad 2016. 23:14

uh, koja nervoza : ))) 
    do sad sam pretipkavala starijoj neki sastavak. nadam se pogledati "zive mrtvace" da mi ta strasila totalno zaokupe mozak, otusirati se i mozda odspavati koji sat ako budem mogla. 

javim vam se sutra sa svojom bebicom u narucju : ****

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

watermelon
    27. Listopad 2016. 23:33

Nisam stigla bas citat cijeli dan pa cu sad samo brzinski zazeliti tali srecu sutra!!! Drz se i javi cim budes mogla :) 
    Kod nas i dalje nikakvih promjena, sutra opet kontrola pa cemo mozda biti pametniji :) 
    Gibam sad na spavanje, a sutra malo detaljnije tipkam :)
    Pozdrav svim mamama i bebama

Tina220210
    27. Listopad 2016. 23:53

Tala sretno sutra... ljepo se naspavaj i samo ti lagano nešto doručkuj da prikupiš snage... ja sam si to dodala na onaj popis stvari koje moram uraditi prije nego krenem ubolnicu😆
    Ja bila danas na kontroli... otvorena prst... 
    Kupila sam danas avent el.izdajalicu, nadam se da je i ta dobra...

Sunnyday
    28. Listopad 2016. 00:07

Tala sretno sutra!
    Minnie da pri svakom podoju mu nudim prazniju, ali prvo mu dam puniju da mi olaksa i onda mu dam ovu prazniju da navlaci mlijeko. A sta znam, nekih par dana sam mu tako davala da duze sisa tu prazniju i onda mi je samo od jednom sinoc sve bilo puno mlijeka. Danas su mi malo bolne grudi na dodir i mlijeka ima na izvoz al neka, moj malisa bar ima sta da papa.

minnie25
    28. Listopad 2016. 07:22

JaZmajac, znakovi gladi su ti: ako neutjesno place i bas ne moze zaspati nikako, gura rukice u usta i trazi stalno cicu s ustima, ne dobiva na kilazi... 

Sunnyday, hvala ti puno, svakako cu isprobati. Evo od nocas mi je i desna cica manje napeta. Pa sve gledam po internetu, pise da se mozda ustabilila ponuda i potraznja, a da nije u igri gubitak mlijeka. Ne preostaje mi puno nego sacekati i vidjeti sta se desava. Dok ne pokazuje znakove gladi necu dizati paniku, ali cu unatoc svemu nazvati malo patronaznu samo da mi kaze svoje misljenje. Kad se izdajam iz lijeve samo jedan mlaz mlijeka curi, a probala sam i iza njega ju stisnut, tada barem 4-5 kanalica "radi" i curi mlijeko. Ko da se zastropaju... Ne znam ni sama kako drugacije objasniti. 
    Jer je decko u tri dana dobio 150 g i spava ko veliki, tako da vjerujem da mu nista ne fali. A ona dolazi tek u srijedu ponovno... 
    Najgore je sto nas je zadesilo nekoliko ruznih vijesti zadnjih par dana, pa me frka da nije mozda stres utjecao na mene ovako. Nadam se da nije i da ce sve proci ok... 

Tala nam je sad u radaoni... Cvita stize  Ima li jos koja da joj se pridruzila  Cure di ste?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.