Cure koje dojite, koliko cesto dojite preko dana?! curka mi je sinic npr spavala od 9 do 2 i od 3 do 6 ali preko dana trazi siku stalno, svako sat vremena ili sat i po ali gledano od pocetka proslog podoja. pojede i onda je hoce koristit ko dudu dok zadrijema a dudu mi uglavnpm nece.
Ne znam sta da radim da rijesim ovaj 'dnevni' problem. stalno je na meni i ne miruje ni u njihalici ni kolicima pa ja ne stignem doslovno nista. jedva pojeden nesto.
Koala mi preko dana dojimo svakako..nekad zaspi pa se probudi za 2-3h a nekad nam prođe pola sata..mislim da nam je krenuo onaj skok u razvoju jucer..3H s prekidima malim mi je sinoć bio na sisi i tek kad sam mu dala jos 40ml izdojenog se smirio i zaspao..
Minnie je,izdajalica je vrh..ne znam kakva je avent električna al ova ručna me ubila u pojam..i NEK te ne brine ovo sa mlazovima..uvijek ručno mozes bolje izdojit nego sa Izdajalicom..meni je patronažna rekla da kad završim izdajanje da jos malo ručno stišćem..i recimo,na izdajalicu mi kad on pocika ne ide jedva 10ml,i opet me trazi ciku i čujem da guta..
Minnie hvala! To sam i ja ovako protumacila laicki i drago mi je da nisam bzvz ciku gurala
I meni su tako sad. Lijeva mekanija a desna tvrdja no ja sam imala ako se sjecas probleme sa desnom u bolnici pa sam iskljucivo 2 dana rucno izdajala a to nije isto kao kad beba povuce.
Koala mi smo na vremenskim intervalima od 2.5-3h tocno. I tako se i budi. Sad nekad je to od pocetka podoja nekad od kraja. Ovisi vjerojatno i koliko ona snage ima za povuci. Recimo jucer je bila skoro 2h popodne budna i onda naravno nije mogla papati kako spada jer je zaspala. Pa sam se borila s njom da ostane budna i sa bolovima 😊
Po noci max odspava 4h. Ali se budi svaka 3 na papicu. Naravno tako je zasada. Tko zna kako cemo kasnije.
E sad kako kod tako male bebe novi raspored raditi? Uf ne znam
Koala988 ja ti dudu uspijevam uvaliti samo kad je blizu moje cike. Tek se ucimo na nju.
Super ti je sto makar vidis da kuzi razliku izmedu dana i noci. Cim vidis da je beba sita, kod nas je to u prosjeku nakon 15-30 minuta, makni cicu da shvati da to nije za mazenje i utjehu. I mozda cu zvucat grozno, ali ja vidim da je on premoren i pustim ga koju minutu da place u kreveticu jer on zbilja zaspi sam od sebe. Svako toliko ko fol zaplace, ali brzo utihne. To oni malo koriste guzvu
Crna191 hvala na savjetu! Znaci dobivate na kilazi neovisno o kolicini mlijeka u cikama? Ja sam zvala jutros patronaznu jer mi nije bas bilo svejedno. Rekla mi je samo neka pijem puno puno tekucine i da dok mi dobiva na kilazi neka se ne sekiram jer da cice moraju s vremenom prestat biti teske i otecene.
Koala, jako slicno je i kod nas, preko dana stalno hoce bit na meni i jest i spavat i sve, samo na meni pa nista ne stignem...po danu zna cesto bit po 5 h budan...
Jucer sam probala popodne ga stavit u kukuljicu pri kraju podoja i tako je spavao 3 h, a navecer je tako spavao od 21.30 do 2.30 i jos bi da ga nisam probudila jer su mi cice bile prepune. Nakon toga je jos odspavao od 3 do 6. Probaj s kukuljicom...
Jutro curke!
Tala nadam se da se vec mazis sa malenom!
Mene evo frce, samo ne znam jesu laznjaci ili pravi.. boli u donjem dijelu trbuha i popusti.. vidjet cemo iako mi se cini da su to moji frendovi laznjaci!!
Pozdrav svima. Svratila sam malo iz dosade procitat vas par str i vidim da svi imate nekih nedoumica oko dojenja. Evo ja uspjesno dojim skoro 2godine. U pocetku je jako tesko, bebe nekad po cijeli dan zele biti na dojci. To je normalno i iako je jako iscrpljujuce nemojte im to uskracivati. Sigurno se svi pitate jel gladna, zasto je toliko na sisi, mozda nemam mlijeka itd.. najbolji pokazatelj je prirast na tezini. Ako ce vam biti lakse mozete na kucnoj vagi (stavite pladanj na nju) izvagat bebu prije i poslije podoja pa znaci tezins koja se pokaze nakon podoja= broj mililitara koje je beba popila. A tako mozete i pratiti kako napreduje beba. Prva tri mjeseca su teska, beba jako dugo doji. Poslije se to svede na par minuta sisanja i to je to. Ja sam davala svaki podoj drugi sisu bez obzira na vremenski razmak. Dobivao je i previse na tezini. To sto sise djeluju mlohavo i prazno znaci da se uspostavila ravnoteza ponude i potraznje. Nece vam sise uvijek biti tvrde, osim u slucaju kad jako dugo beba ne doji. Nadamse da sam vam bar malo pomogla. Ako vas nesto zanima pitajte.
Ivcy jel se sta pokrenulo?
Luckyme nema te dugo,nadam se da je sve ok.
Sunny nije, laznjaci opet. Vec sam luda jer me muce vec 2tjedna! Na kraju ce mi biti kao i tali, prijeteci prijevremeni pa cu prenijeti! 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji