ivek meni frendica rekla da je lanolinsko ulje uzela u apoteci. Ja još nisam bila uzeti, ali valjda je info točna...
Pričate o trudničkoj odjeći i mogu vam reći da sam presretna što sam ljetna trudnica jer nisam kupila niti jedan trudnički komad robe! Srećom imam dosta dugih majica koje fino prekriju trbuh, a sad ovih mjesec dana hladnoće ću preživjeti u trenirkama i muževim duksicama izgledam si kao neka reperica, ali mi baš dobro stoje i fino prekriju trbuh. A najvažnije od svega tople su! A od jakni imam jednu od prošle godine koja mi je izgledom bila fora, ali sam tek nakon par dana nošenja shvatila da mi ide na živce jer je jako široka oko struka, nije strukirana ni najmanje, a sad će biti savršena!
ivek sad sam išla čačkati po netu o tom lanolinskom ulju i koliko shvaćam lanolin je određena
masnoća koju nalazimo u lanenom ulju npr. (tog imaš za kupit u trgovinama zdrave prehrane tipa bio&bio, alternativazavas isl), a čisti lanolin je glavni sastojak velikog broja krema tako da je najjednostavnije otići u neku ljekarnu koja miješa svoje kreme i tražiti lanolin. S tim da neće svaka prodati pa treba možda obići par ljekarni..
Koala moj mali je do prije dva tjedna spavao cijele dane. Budio se samo kad je bio gladan. Sad mi spava svakih sat vremena po pola sata osim kad odemo u setnju onda produzi po 3 sata zna odspavat. Ali to ti je sve individualno od bebe do bebe.
Mi imamo dr.Browns bocice i na pocetku smo bili na Bebimilu a sad smo po preporuci pedijatra presli na Nan klopicu i za sad smo izbjegli grceve.
Vezano uz taj lanolin, jel nema neka lanolinska krema za bradavice?? Da navodno ni bebi ne smeta kod sisanja.
Muz mi nudi svoje jakne da ih nosim. Ako u njima budem isla u trgovinu pa na svakom izlazu ce me pretresat ahahaah.
Pozdrav i od mene, umorna sam kao mali peso... iscrpljena od nespavanja, cekanja na uzv...jos k tome imam probavnih problema, zeludac me boli...
Uglavnom sto se tice odjece, necu nista kupovati dok ne rodim, a onda cu vidjeti da li stanem u koju jaknu pa cu onda nesto kupiti...do kraja 10 mj je jos 3 tj pa cu izdrzati...
Sto se tice uzv, dr kaze da je ok, oko 3 kg...pa cemo vidjeti da li je tako, koliko su tocni.
http://theinnozablog.blogspot.hr/2008/07/natural-childbirth.html
evo jedan blog (ja imam knjigu gdje je članak na hrvatskom) gdje žena spominje da je imala kremasto mlijeko jer je pila svaki dan svježi sok od mrkve i jela je orahe. Mislim da je samo sok od mrkve dovoljno zdrav da ga dojilja pije.
Ma i nek grijesi uzv na tezinu al na manje da se ne stisnem sva od muke 😂😂
Iako mojim poznanicama su skoro sve priblizno tocno rekli. Nisu fulali bas po pol kile....
Cure, ja takoder necu nista kupovati jos od jakni ili hlaca i sl.jer u svoje stare hlace sve stanem jedini problem je sto nwmogu zakopcati, pa mislim da kad rodim i trbuh se smanji da ce se i taj problem smanjiti! Hehe
Sto se tice jakne, svoju zimsku cu nositi ali bez zakopcavanja, zato imam neke deblje tunike pa njih prije jakne planiram obuci!
Luckyme u kojem si ti tjednu sad?
Ivcy1306, ovaj vikend punim 37. tj. Valjda je to ok kilaza. Ma ne brine me to,samo neka on bude zdrav. Vec sam umorna od svega,neprospavanih noci, probavnih problema,zeluca...straha i nerovoze oko poroda, brige oko djeteta...bas iscrpljeno se osjecam...
Minnie25 e bas Medela Swing je ta sta sam je posudila i mogu ti reci da je fenomenalna!
Moj Roko jede Novalac, prvo smo uzeli jedinicu, a prekjucer presli na Novalac AR koji smanjuje grceve.
On je dok je bio samo na sisi urlao po cijeli dan i gubio na tezini, sad kad je i na dohrani odspava oko 3 sata ako ga ne muce grcevi.
Lanolinska krema za bradavice je Purelan, mozda postoji i jos neka drugog proizvodjaca.
Ja sam dan prije nego sto sam rodila dobila slom zivaca jer nisam stala vise u niti jednu majicu koliki mi je trbuh bio i otisla u HM, dugo sam se dvoumila jer sam htjela najprije uzeti dvije kratke i dvije duge majice, na kraju uzela samo te dvije kratke, dosla doma, oprala ih i krenuli trudovi 😂😀😂😀
Sortiraj odgovore
Najstariji