Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    croatina
    04. Kolovoz 2016. 16:07

i onda još kad mi na to odgovore da zašto dijete držim pod staklenim zvonom...ne držim, imam i psa u kući koji spava s nama na krevetu i kojeg sigurno neću izbacit van kad se mali rodi niti ga odvajat, i nisam sad zaluđena da mora sve bit sterilno, ali ljudi na sebi najviše gadosti donesu..ma!!!!!!!! to se bojim da neću moć iskontrolirat takve što misle da dijete držim pod staklenim zvonom!!

mimica24
    04. Kolovoz 2016. 16:41

Ja baš nisam pretjerano opsjednuta,ali neke osnovne stvari se znaju, pa ne možeš mi doć iz trgovine, bolnice,kafića pa brljat po djetetu.. i ne mislim ga držati pod staklenim zvonom, i sama sam odrasla igrajući se u blatu i trčeći po dvorištu,ali smo znali da se prljavim rukama ne jede i da prvo kad uđeš u kuću ideš oprat ruke. Kaže svekrva "Dijete se treba "čeličiti" ". Pa ne mogu bebeu bez imuniteta tako malenu čeličiti,imat će prilike za to kad prohoda. A kad se sjetim sezone gripa i prehlada.. joooj, a ajd ti ljudima na lijep način nešto reci

Ivcy1306
    04. Kolovoz 2016. 17:01

Pozz curke, mi smo danas usli u 27.tt :) kako vrijeme leti! 
    Vidim vecina kupuje stvarcice i zavrsava sobice a mi jos niti poceli. MM radi svaki dan od 14-23h, s obzirom da je sezona nekada ide ranije i sl.pa nista ne stignemo! Nadam se da cemo i mi ubrzo poceti sa opremom! 
    Moj pregled je tek 18.8.i jedva cekam jer me zanima kako maleni napreduje s obzirom da je prije punih mj.dana imao 460grama.. 
    Sto se tice hrane, ja sam danas malo mahuna prodinstala i skuhala cijelih krumpirica pa u to ubacila i ispekla pile manje, uz to smo jeli krastavce za salatu i eto rucak odlican.sutra za dan oluje pece svekar janje pa cemo se ugurati njima i tako. :)

Frabe
    04. Kolovoz 2016. 17:21

Ma to da mi sestra pomazi ili ko od mojih pa aj,normalno je al nemamo tu naviku al ovo da mi po putu plaze po stomaku ili kvartovske tete?! Neka hvala,al ja to ne bi! 
    Nisan bas bas frknuta za izolaciju al znaju nekako vise da bebi ulaze nakon sta posjete kupatilo! 😂 Isto tako sami pocetak uz svu ljubav i povezanost ne zelin kafenisanja i posjete onih koji nisu toliko domaci da skuvaju tu kavu sami.
    Inace ni ja ne iden na babine svakome bas odma,a i necu svakome dirat dite niti cmakat.
    Ne sican se da san to naglasavala al eto stvarno malo ko oko nas da je bia nekako van tih mojih normi.
    Izuzev jednih koji inace kad dodju to traje satima i satima al njima je isto jesu babine ili eto da popiju kavu i vide nas.Jako dragi i muz i zena al stvarno pretjeraju svakim posjetom pa se uvik smijem s muzom kad dodju sljedeci put nek pricuvaju dicu dvi ure a mi idemo u djir,ionako tu budu na visesatnom boravku. 😛

Chippica
    04. Kolovoz 2016. 17:26

hellou curke!

citam vas i kad dodjem do kraja vise ne znam koja je sto napisala, morat cu pocet radit natuknice kako citam xD

Mene diranje trbuha smeta i ne smeta. Ovisi tko i kada ga dira. Od bliskih ljudi mi je ok, ali dodir od ostalih me zna zivcirati. dosta ovisi i kakve sam volje u tom trenutku.

Bili smo jucer u Zg i malo sam se preforsirala, bole me noga i ledja danas. jos sam ludara i cijeli stan isla cistit i izgubila cijelo jutro. 

Pale, krevetic je presladak :)

ivek2207
    04. Kolovoz 2016. 17:37

Mimica slažem se s tobom u svemu,tako i mi znamo da neke osnovne stvari se moraju poštovati, al kad imaš ljude oko sebe koji i taj minimum,da se tak izrazim, ni kod sebe doma ne održavaju onda ni u tuđoj kući ih nije briga za to, pa ajd ti sad reci nekome a da se ne uvrijedi.
    Mene nije briga kako tko doma u svojem ima,jel čisti sto na sat,jel uopće ne čisti,jel pere ruke kad dođe doma, al me briga kad se radi o meni i mojem djetetu,mužu,stanu, ono što na mene direktno utječe. Tvoja kaže o čeličnjeu, moja pak misli da nije niš zmazano i da recimo je dovoljno jednom u mjesec-dva promijeniti posteljinu,pa eto,mislim da dalje onda ne moram pričati,tako da za sada smo živjele u miru al sad kad će mi dijete biti centar onda ću vjerojatno imati onaj tipičan odnos svekrva-snaha, i to me najviše brine,al dobro barem ne živimo zajedno.
    Drugi dođu i odu,to žu striktno tražiti neke stvari pa nek se fure ako hoće.

Ivcy ja sam isto bila sa 27 tj na zadnjem pregledu i tada je imao 1170 g, a na pregledu prije toga samo 360 g(6 tjedana ranije),tako da se pripremi, meni je bio šok, očekivala sam da je naraso i mislila sam da će biti oko 800-900,a kad mi je rekla skoro 1,200 kg oči su mi se razgoračile.

mimica24
    04. Kolovoz 2016. 18:06

Ivek razumijemo se, svekice su nam tu negdje.. moja je dobra ovako,ali sa tim svojim prastarim razmišljanjem me sve češće izbaci iz takta. Mama mi je 40 km dalje, nema auto da mi dolazi pa sam osuđena na sveki i da ga pričuva kad zatreba, i kad krenem raditi, i šta god zatreba pa me pomalo strah. Ja znam da one ne žele zlo svojim unučićima, ali vremena su se promijenila i sad je sve drugačije nego u njihovo vrijeme. Najveća mana mojoj sveki je što je jako tvrdoglava i temperamentna i dobro je samo što ona misli,a do tuđeg mišljenja ili savjeta ne drži niti malo.

Vjeva
    04. Kolovoz 2016. 18:17

bagica i tala, super vijesti 

Ivek, meni se nije dogodilo da me nepoznati diraju po trbuhu, a kada to rade moji poznati, obitelj i/ili prijatelji, to mi uopće ne smeta. Međutim, vjerujem da će mi smetati ako će ga svi kad se rodi htjeti dirati i ljubiti, pogotovo prvih par mjeseci i ne znam uopće kak pristojno nekom dati do znanja da to ne želiš da rade?!

Pale super je krevetić :)

minnie25
    04. Kolovoz 2016. 18:34

Pale super! Onda ću definitivno kad budu popusti uzeti koju sitnicu! Iako kažem, neke stvari što sam propustila su mi se baš sviđale, ali eto, možda budem imala sreće pa ih dobiju opet   I krevetić ti je preslatki! 

Croatina moja šogi je rodila na carski i spavaćice su ju spasile. Curi koja je s njom djelila sobu se sve upalilo, a da ne spominjem krvarenje (kao i kod normalnog poroda) plus rez, pa bol... Teško je uopće ustat se, a kamoli se još borit s donjim dijelom pidžame. 
    A sa kupovinom Chicco uložaka nisi pogriješila niti malo. 

Ivek 2207 piše mi na stranicama Bubamare da postoji dućan i u Ri, pa ću probat malo poslati mamu da proškica di se nalazi. Ako ih locira, da mi uzme nekoliko tetri. Najslađe su mi ove male na oblake - to mi je tema sobice pa sad ko luda grabim sve s tim... Na kraju ću pretjerati sa tim oblacima, već vidim hahahha 

A ovo za diranje trbuha...uh mrzim, mrzim, mrzim! To je dio moga tijela i inače nikad nisam voljela dirati drugim trudnicama trbuh kao što ne volim niti po tuđoj djeci sliniti i ljubakati ih jer znam da bi to i meni samoj smetalo. Čak sam odlučila da ću svakome tko me iziritira sa tim pipkanjem uzvratiti sa diranjem njihovih trbuha. Jer meni je to jednako glupo. Možda tako na indirektan način skuže da je trbuh trbuh neovisno o drugom stanju  
    Kad se bebač rodi, MM i ja smo se definitivno dogovorili da ćemo nakupovati malu hrpu papuča i da će ih svi na ulasku u stan dobiti, mislim naglasit i pranje ruku isto... 
    Slažem se s Croatinom - i s nama pas spava u krevetu, ali ja stalno glancam stan i možda malo jesam luda po pitanju čistoće. Ali neki red se treba znati. I ovo što mimica24 spominje, taman kad mi rodimo kreće sezona gripa i prehlada. Mislim da će mi to dobro doći kao izgovor da ljude pristojnije natjeram na pranje ruku prije ikakvog kontakta. I razmišljam o kupovini onog jastuka samo da kad se mali bude nosao da nije direktno u dodiru sa tuđom odjećom i sličnim. Sva sreća, moj dragi je još i veći bakteriofob od mene, i na moju radost bez dlake na jeziku i puno puta što ja mislim, moja blažena polovica naglas kaže 

mimica24 pa cijene su ultra povoljne! Mislim da si super prošla sa shoppingom u Bosni! Da mi je bliže odmah bi išla! 

bagi_ca svima prigovaraju za kile... Neka nas špotaju, nama će na jedno uho unutra, a na drugo van 

Chippica kako je prošao shopping? Je li bio dobar izbor? Mi ćemo tek početkom 10. mjeseca. Malo naknap, ali dok ne završi sezona ne možemo nigdje.

minnie25
    04. Kolovoz 2016. 18:37

Uf, al sam se raspisala o ovoj temi  ali šta ću kad mene to iskonski živcira. I sve što ja ne bi radila drugima, ne želim da se radi niti meni niti mom malom. U najgorem slučaju, ako ja primjetim da niti na fino niti na grubo neki ljudi ne reagiraju, zabranit ću lijepo posjete uz izgovor da se ne osjećam najbolje pa nek se svi redom čude 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.