jutro svima!
sto se radi?
mene jucer na vecer i jutros uhvatila nesanica. bas sam lose spavala, ali ocekujem da cu to nadoknaditi popodne : )))
prvi sam put narucila stvarcice iz zare. dostavit ce ih besplatno u meni najblizu poslovnicu. uzela sam dvoje hlacica za bebicu, pa ako sve prođe ok, uzet cu joj jos robice da ne gnjavim mm da ide po ducanima kad ja ne mogu.
starija mi curka danas otisla u posjet saboru sa skolom, pa je rekla da ce pitati kad krece to s 1000 eura, hahahaha.
nadam se da ste svi dobro!!!! : *
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sunnyday Evo link da docaram sta sam si ja otprilike "zacrtala" u glavi...
http://www.amazon.com/Baby-Relax-Changing-Table-Combo/dp/B00PH1HY4M
Ovaj dio na slici di je komoda bi dala izraditi da je moguce odvajati, a ne da ovisi o samom kreveticu.
Sama po sebi komoda mi je nepotrebna jer imamo dva ormara u sobi po mjeri napravljena i kad bi jos to nadodala imam osjecaj da bi mi djelovalo previse "zatvoreno".
Tala da, isti dan smo 😀 Ali sad sam skroz obeshrabrena u vezi narucivanja robice u boji jer ocito i danas pored silne tehnike mogu fulati...
Sto se tice webshopa- Zarin mi ima sve prikazano u kunama, Next takoder. Jedino H&M ima cijene u eurima.
Chippica razumijemo se onda u potpunosti Najvise me zivciraju predrasude da imamo opasnu pasminu pa tisucu i jedno pitanje- kako mi to mislimo kada dode beba. A nitko ne kuzi da je i ona nasa beba. Maza kakvu svijet nije vidio. I znam da ce nasu bebu obozavati vise nego ista na cijelome svijetu. Znam da se ljudi (i to mislim na one koji nemaju kucne ljubimce) cesto cude nasem ponasanju prema njoj, ali ona je dio nase obitelji. Samo zato sto izgleda opasno, to ne znaci da ona to i je. Sve je stvar odgoja...
Tala-hlacice su super cute :) inace, isplata krece od 1.9. vjerojatno, a kako je nas premijer rekao dobit ce samo oni koji su zasluzili, a ne oni kojima je potrebito hahhahah, ma joj meni je ova nasa drzava i vladajuci pre smijesni, kao da cirkus vode :) ugl, ja uopce na te novce ne racunam.
Minnie- ljudi su takvi, ne znam sta bi rekla. Mi doma imamo i africku tvoricu-ista stvar. Pa joj kako cete, pa ovo pa ono...a ona divna i krasna, naravno da cemo pripaziti, covjek nikad ne zna, ali vjerujem da ce sve biti super i beba ce od rodjenja medju zivotinjicama odrastat, bolje od toga ne ide :)))
Hej cure evo nam sunca opet😊. Da vas pitam, ne sjecam se da smo raspravljale o ovome, ako jesmo onda nis. Jel planirate vi bebu drzati u jastuku doma? Iz rodilista ce u autosjedalici al svi mi sugeriraju da mora doma biti u tome non stop. Meni se ideja nekak ne svida, ja bi svoju bebicu uz sebe " stiskala", kod nas je u stanu uvijek vruce tak da mu nece bit zima ak nije u tome,znam da je mozda lakse sam ga izvadis u jednom komadu iz kindaca al svejedno ,vec su mi u familiji pronasli jedno 5 kom tih jastuka a meni se kosa na glavi dize kad to vidim, mozda sam u krivu pa pitam hocete li vi drzati bebicu u tome?
Ivek ja nisam mislila u tom jastuku. I provjeri si da li moze iz rodilista u autosjedalici jer sam negdje procitala da neke bolnice ne daju tako nego iskljucivo u kosari. Znam da su se neke cure zalile da do auta moraju u kosari a onda u autu premjestat u autosjedalicu zbog policije. A sad.....treba provjeriti ocito svaka bolnica ima svoju politiku
Ja sam vidjela te jastuke i super su mi. Beba je u trbuhu naucena na skuceni prostor pa mi se cini da bi ju to moglo umiriti. Na kraju krajeva, sugerira se bebu staviti prvo u neku manju kolijevku jer joj veliki krevet zna napraviti sok. Naravno ne mislim stalno bebu s tim jastucima okruzivat, ali povremeno mi se ne cini uopce kao losa ideja.
Meni ce isto beba u jajetu van iz rodilista, ali sto kazu kako nije dobro duze vrijeme u tome furat bebu jer nije ravna, pa zbog kicme. Ali na krace relacije je ok.
Cete vi kupovat kosaru?
ne : )
iako kazu da su dobre strane tih jastuka, sigurnost bebice dok je malena, a mama jos nesigurna, toplina i da se dijete smiri u tome ( to je opce poznato i za toplu, mekanu dekicu u kojoj dijete voli biti umotano).
s druge strane, vaznije mi je mlataranje nogicama, razvoj motorike i da dijete moze nesmetano lezati na meni.
nama je isto jako toplo u stanu jer sam ja zimogrozna, tako da sigurno nece biti hladno.
ja nikad nisam cula da bebe ne smiju iz bolnice u as, vec suprotno, da ne smiju u kosari.
iako, budimo realni, ne moze vama nitko zabraniti da uzmete svoje dijete u cemu zelite, ali sto se prijevoza tice, zakon je jasan i to podrzavam.
mi cemo uzeti kolica s kosarom jer smo ipak pred zimu, a ne prakticiram ono neizlazenje s bebom vani 40 dana nakon poroda ili do krstenja (!??!). nadam se da cu biti dobro i da cemo vec 10-ak dana nakon dolaska kuci u malu, kratku setnjicu i mi cemo se cak i po kisici setati-navlaka na kolica i uzivancija...
Tala i ja imam takvo misljenje a svi su oko mene kao moras moras, dijete ce ti ispast, bit ce mu hladno itd, traume vec sad prozivljavam. Mm i ja smo rekli da nema sanse a to kaj bumo mi doma s dijetetom to je nasa stvar, sam kaj nemrem pobjec starijim clanovima obitelji pa me udave. Ja bi da je bebica slobodna, da sa nogicama mlatara i da kad ga uzmem k sebi da osjeti ljubav i moju toplinu i supruga,naravno,hehe, a nekak cu se snac sa dizanjem i spustanjem, necemo komplicirati. Mi cemo isto odmah u kratke setnje, nadam se da ce bit sve ok, necu se zatvoriti doma, ako necu moci onda na balkon.
Ma pitam samo kak drugi disu po tom pitanju da nebi ispalo da sam tvrdoglava😃. Al svako radi kako mu pase.
Ja cu na sv.duhu roditi, gore koliko znam treba u autosjedalicu pa cemo ga u dekicu zamotati i u auto. Pitat cu jos na trudnickom kad cu ic da se nije nesto promijenilo.
ja cu isto na sv. duhu roditi. mislila sam iznijeti dijete u kosari, a da nas as ceka u autu. nisam jos sigurna u taj plan : )))
imamo do stana 15 minuta, osim ako ne bude neki kaos. dijete moze do 45 minuta u as (tako sam procitala).
ja bih te molila biljeske s trudnickog ako budes isla. ja sam u petak pitala dr. na sv. duhu za trudnicki, a kako sam na mirovanju uopce ne mogu ici, rekao je da cemo svejedno dobiti potvrdu da mm moze biti samom na porodu.
Sortiraj odgovore
Najstariji