Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mimica24
    22. Ožujak 2016. 13:00

Kod mene nema buše..osim ovo sala što stoji još od jeseni

• LadyDi19
    22. Ožujak 2016. 13:06

ja vidim malu lopticu skroz dolje..al s obzirom da imam trbuha..drugi to bas ne vide i vjerojatno nece vidit jos koji tjedan...

tala
    22. Ožujak 2016. 13:28

joj, curke, vidite ova s**** koja se događaju u europi? trnci me prolaze. jadni ljudi. sveki mi treba nakon uskrsa ici u amsterdam i bas me uhvatila panika. 
    mi smo kao zemlja jos sigurni, ali do kada. 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• Sony23
    22. Ožujak 2016. 13:43

Pozdrav cure, kada se radi kombinirani? I koliko košta u HR?

src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

mimica24
    22. Ožujak 2016. 14:03

tala užas jedan! Nisam mogla do kraja ni odgledati vijesti koliko sam se uznemirila. Ma kad-tad ćemo i mi doći na red, nažalost

sony23 mislim da se radi u 12 tjednu trudnoće,ali cijene ne znam,meni nisu ni spominjali

Jado
    22. Ožujak 2016. 14:13

sony23 mislim između 11. i 13.tj tako nekako, prvo UZV a onda u roku par dana i pretraga krvi

Srecica25 a UZV je OK sve? Mjere nešto dodatno (nahalni nabor?).
    To nas čeka, pa me malo detalji zanimaju  jedva čekam obaviti pregled sa 12 tj da se riješim toga! Još oko 3 tj do toga tko će izdržati 

Jado
    22. Ožujak 2016. 14:18

Koliko sam surfala za cijene UZV je ista cijena kao inače kod vašeg ginekologa i nešto krv oko 350kn. Privatno naravno, mislim da se ništa ne plaća preko HZZO
    Dakle to treba uzeti sa rezervom jer nisam našla neke friške informacije oko ovoga....ovo sam polovila malo kad sam baš cijene gledala jer sam se nadala da nije preskupo tako da mogu obaviti taj pregled čim prije i da su mi rezutati brzo, a ako ideš sve privatno da se za 1-2 dana sve obaviti i dobiti nalazi

• Hanić
    22. Ožujak 2016. 14:27

helouu its me hahah
    Ja danas išla vadit krv i dat pišaku, dala sam 3-ću jutarnju haha, koza nisam imala pojma da mora bit prva a nitko niš nije reko, pito, komentiro , pa sam eto sve zeznula ... a sad bumo vidli kaj bu s tim nalazom...
    Za kombinirani se i u bolnici plaća vađenje krvi ako žemska ima manje od 35 godina...tako meni reko ginić, veli da možda je nekih 20-30 kn jeftinije al nek si rađe odem privatno da će se bar prema meni odnosit ko prema čovjeku haha...
    danas za ručak jaja, kome ne paše ne mora jest haha
    P.S. niš ne čistim i ne radim generalke, prozore ne gledam...

tala
    22. Ožujak 2016. 14:34

pricale smo prije par dana o tome. kombinirani je:

1. ultrazvuk- mjerenje nosnih kostiju, nuhalnog nabora, dopplerski protok i jos neke stvari
    (moja dr. mjeri dva puta, prvo rucno, pa onda kompjuterski, pa se onda uspoređuje)
    2. statisticka obrada kod svog ginekologa (dob- imate tablice u stilu 1 naprama xxx, obiteljska anamneza...) i to kosta koliko i obican pregled. kod mene 500 kuna.

3. testiranje krvi na neke hormone. to je dodatno 350 kuna.

kazu da rani kombinirani detektira 90% trudnoca s kromosomskim anomalijama, da ovi kasniji testovi (double, triple) nisu ni priblizno tocni. kod ploda s downom, povecan je sadrzaj tekucine u podrucju vrata i vece su vrijednosti hormona. 
    najbolje ga je raditi oko 12.og tjedna.

tala
    22. Ožujak 2016. 14:37

kad se kombinirani obavlja privatno, krv se vadi isti dan kad se radi ultrazvuk. 

kod mpo trudnoca, u slucaju donirane jajne stanice ili zamrznute, gleda se dob majke u to vrijeme, a ne koliko je majka trenutno stara : )

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.