cure, jesu li vam ginekolozi preporučili kombinirani probir i što ste odlučile tj što ste napravile (ako ste prošle 12-ti tjedan)?
Meni je Gin odmah preporučio da razmislim o kombiniranom probiru. Pogledala sam u njega ko krava u šarena vrata. Nisam imala pojma što je to i kako i zašto se radi. Znala sam samo da obzirom da spadam u "seniorke" da postoji puno veća šansa za genetskim komplikacijama, Down sindrom i sl.
Lijepo mi je objasnio što je, kako se radi, i kada se radi.
Da, definitivno ću obaviti sve pretrage koje mi preporuči u vrijeme kada mi preporuči. On je moj Gin i zna što treba.
Svakoj mami, bi preporučila da pročita o tome stručno napisane članke, kao što sam i sama prije dva dana o tome čitala.
Meni nisu pitali za kombinirani probir nego samo za triple test u 15. tjednu i da ici cu to napravit..
Ja sam pročitala hrpu članaka i sve se više pitam koliko ima smisla raditi sve te pretrage. Naravno, ako su rezultati dobri - super. No ako nisu, što onda? Čini mi se da treba biti spreman na obje opcije.
U konačnici je amniocetoza jedina siguran pokazatelj (ima još nekih privatnih testova koji su jako skupi), a čak i ako ona pokaže loš rezultat, prilično sam sigurna da ja ne bih radila pobačaj u 20-om tjednu trudnoće.
Tako da razmišljam o tome da odbacim sve te pretrage i ne živciram se oko toga. Bit će kako bude.
I ja sam odlučila preskočiti sve te testove..
Nijedan nije 100% siguran..
Ali jednostavno ne želim o tome razmišljati. Razmišljam pozitivno i da je moja beba sasvim normalna i zdrava. Ali bez obzira na sve, to je moja beba i volim je već sad.
Ja se sama sebi čudim koliko mi se stajalište o tome promijenilo otkako sam trudna. Prije bih zagovarala otkrivanje svih mogućih problema i prekidanje trudnoće. Sad jednostavno ne mogu ni pomisliti na to. Beba ostaje, kakva god bila, a ja znam da će biti savršena, već sad je savršena
ja bas spadan u rizičnu grupu..imam 39 i kusur godina...prvo djete....i savjetovano mi je sve i svasta. Jedino sta bi radila je kakav test koji moze pokazat da sa bebomnesto nije ok i da se to moze nekako preduhitrit i rješit. Pošto takvi testovi ne postoje...moje stajaliste je i dalje da je moje djete-moje djete,sa svim manama i vrlinama,savršeno i nesavršeno...i nikakvi nasilni prekidi trudnoće za mene ne dolaze u obzir. A to svak sebi treba osvjestit na svoj način..naravno. Meni bi bilo puno teže živjet sa spoznajom da sam ubila vlastito djete,nego sa tim da cu bit mama djeteta s posebnim potrebama. Jer i takvo ima razlog zasto je nastalo i doslo na voaj svijet :D
BTW dokazano je da ni jedan test ne moze dokazat dal vam je djete sa deformacijom ili ne. Sto posto..pa sad....ajd ti budi ziher...ma nema šanse
Sortiraj odgovore
Najstariji