Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kosee
    12. Svibanj 2015. 09:25

ja već dva mjeseca ne stanem u niti jedne svoje hlače niti suknju  Nosim trudničke ili pak tajice. 

Sad sam skužila da sam točno na polovini trudnoće, baš lijepo 

Branchi
    12. Svibanj 2015. 11:23

booook :D

bila sam na moru prosli tjedan pa mi nije htjelo slat odgovore na forum pa se tek sad javljam.
    ja sam sad usla u 21 tjedan i prosli tjedan sam pocela osjecat bebicu sve vise i vise. 
    isto tako lupa kad sjedim ili lezim, a to sam i citala da bebi pase kad hodamo jer ju to ljulja i onda najcesce spava :D dragi me zeza da sam vec razmazila sina jer ce se naviknut na ljuljuskanje i nunanje zbog previse hodanja heheh

vjerojatno znate, ali sad se mazite s visokim faktorom jer u trudnoci primamo sunce ko lude. ja sam se drzala hlada i mazala, a izgledam ko crnac nakon samo tjedan dana mora.

ako netko trazi badic, u nkd imauju fenomenalne tankinije - znate ono kao jednodjelni, ali dvodjelni pa se moze podignut gornji dio? i jako su povoljni. tamo ima i sesira...jucer sam isprobala, no treba mi veci broj za cice pa idem sad jedan drugi dan u drugi nkd :)

bila kod ginica na kontroli danas, zatvorena, sve super, za 2 tjedna idem opet na senzibilizaciju (jer sam A-), a za 3 opet kontrola, UZV, urinokultura i uputnica za ogtt (opet).
    dobila sam 5-6 kila, cini mi se puno za 21 tjedan, ali vidjet cemo - imam osjecaj da sam dobila samo cice i trbuh (koji je poprilicno velik, kuzi se da sam trudna, nema vise zabune).

ako netko ima info sta sve moramo nosit u firmu od papira za otvaranje porodiljnog, javite...muci me sto mi onih 45 dana pada na 8.8.kad su svi na godisnjima, ali valjda se to ne mora predat sve u roku par dana?
    ako netko ima neku infu, hvala puno :)

pozdravi svima....uzasno mi se ne da radit i sjedit na poslu, na moru mi je bilo punoooo ljepse :)

Sanjarica
    12. Svibanj 2015. 11:42

Jutrooo...skoro vec podne ali ok...

Meni takoder noge pogotovo navecer nateknu posto sam tokom dana dosta na nogama i u pokretu..a sise- e pa ja neznam gdje im je kraj jer grudnjak koji sam kupila pred nekih mjesec dana vise mi nikako nije dobar..ako nastave tako rast do kraja mila majko na sta ce to licit?! 
    Nego Branchy vidim spominjes neku senzibilizaciju za 2 tj posto si A-... (Ja sam isto) 
    Pa me zanima sta je to? I vidim da smo skoro na dan isto trudne pa da ocekujem da ce i mene poslat na to? U pon idem kod gin pa... Tnx...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Branchi
    12. Svibanj 2015. 12:03

dobro, pa tu smo negdje :)
    meni su u 12 tjednu vadili krv i to i test prvi senzibilizacije jer sam ''-'' i to je sve bilo ok.
    i onda su mi na nalazu jos napisali da dodjem opet u 6 mjesecu trudnoce jer se onda ponavlja to da se vidi jel sve ok.

tebi su onda sigurno isto napisali na nalazu da trebas doci u 6 mj, zar ne?

ovo za oticanje nogu samo uredno provjeravajte tlak. meni je nizak tlak i ne oticem, ali ako je jace oticanje trreba cesce kontrolirat tlak i ukazat na to ginekologu pogotovo iza 20-og tjedna da se malo sve prati. nista strasno, samo morate kontrolirat :)
    ja jos ne naticem, ali imam uredski posao pa sjedim dosta, no pokusavam hodat svaki dan bar 2-3 sata

lollipop
    12. Svibanj 2015. 13:49

evo mi obavili pregled...KKS je ok, glukoza 4,2, željezo 27 (a kao u 2.tromjesečju dolazi do anemije...a kod mene ga ima sve više), kolestrerol povišen ali to je u trudnoći normalno, brisevi svi ok
    ušće zatvoreno i kaže dr.mogu do zg i natrag ali da po putu stajem, mogu na pilates za trudnice...
    bebeka je pogledala i pokazala ga...veliki je  danas joj je bilo najvažnije da je dosta vode i da srce kuca a idući pregled onda mjerenja imamo i malo detaljnije gledanje...noge je skupio pa se nadamo da je još uvijek dečko iako citiram dr.zna to nekad i otpast 
    tlak mi je malo niži, za oticanje je rekla da to nije ništa jer je ful, ful malo...a za kg kaže ginekologica moramo raditi ogtt...jer jbg početna kilaža je veća pa je onda sad tih +7 puno po kilama...
    ali ja osobno zadovoljna...neka do kraja bude još toliko i ja sretna

kneginja
    12. Svibanj 2015. 13:49

dobar vam ovaj vrući dan žene :)

ja se bas dobro osjećam...nikakvih tegoba...čak mi ni sise nisu tako buknile (a i ne mogu vise...inače su ogromne ahhaha)

jedino jos uvijek ne osjecam bas bebu...moooozda nekad kao neko laaagano škakljanje iznutra...al jako rijetko....a danas sam tocno 20 t t

i sto vise sama sebi govorim da je to normalno...da ima vrimena...sve me vise opterecuje :/

a nema veze...ujutro idem na put...malo odmora...4-5 dana sarajeva...mozda beba bude reagirala na cevape s kajmakom hahahha :D

uzivajte..i klonite se sunca totalno!!! od sada pa do kraja nase je da budemo u hladovini :D sa nogama povišenim na nesto :D

Branchi
    12. Svibanj 2015. 13:54

sad kad si spomenula zeljezo, meni je na full donjoj granici i rekao mi je da krenem za pocetak sa sumecim pa cemo vidjeti...i inace mi zeljezo nisko, ali sad jos i beba krade hehehe

da, vec imam plan za ljeto - kupanje do 9 ujutro i od 19 nadalje, sve izmedju u kuci :)

Ashley
    12. Svibanj 2015. 14:03

kneginja, lijepo se odmori....tako mi je žao što sam se vratila i samo gledam slikice plaže, mora, zalazaka sunca....nadam se da ću početkom 6og mjeseca ponovno na par dana na odmor

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.