sanjarica nije važna krvna grupa već Rh faktor...ali to oni vide po onim nalazima zato moramo vaditi Rh i antitijela na početku i u 24.tt
ja sam tek neki dan skužila da se vidi da sam trudna jer smo u dućanu pustili preko reda jednog barbu sa dva artikla koji je rekao da mi ipak imamo prednost jer sam ja trudna
jao mi sutra na pregled...nadam se da je sve ok, zatvoreno, beba napreduje i da će dr.odobriti pilates za trudnice i putovanje
da to je to...ako ste oboje isti Rh onda nema opasnosti...šta nisi vadila krv za krvnu grupu i Rh? To spada pod obaveznu pretragu u trudnoći...
Mislim da je stvar ako ti je negativan RH faktor, da ce se ditetu isto kad se rodi Morat vadit RH faktor 2 dana nakon poroda... I onda ako ti je i beba negativna ti dobivaš neku inekciju koja ti je važna za sljedeći porod...
Tako nesto!! Nemoj me držat za ric al nesto oko toga je i nije nista opasno al se mora primit ta inekcija!!
Eto, ako su lagali mene-lažem i ja vas!! 😉
Kad ste kod krvih grupa, vi koje ste vadile te nalaze, da li vas je ginekolog pitao za muževu/dečkovu krvnu grupu? Ja sam vadila u 10 tt, A+, ginekologica mi ništa nije rekla, niti me pitala za muževu krvnu grupu. Doduše, on je AB+ pa mislim da kod nas nema nikakvih problema.
Kiara, nisam sigurna ali mislim da je to u slučaju da majka ima negativan Rh, a otac pozitivan. Jer tada dijete može imati pozitivan Rh na oca, a to se ne slaže s majčinim.
Evo linka s pojašnjenjem. Možda nekome pomogne.
www.roditelji.hr/trudnoca/1021-rh-faktor-i-trudnoca/
curke pozdrav svima… Nisam se javila u petak poslije pregleda, nisam jednostavno imala vremena, ali hvala dragom Bogu sve je super, bebica super napreduje, ima 350 g, ali duzinu nismo uspjeli izmjeriti jer se nikako nije smirila cijelo vrijeme sw istezala, pa cuclala prst pa trljala okice… Predivno iskustvo, gledali smo sve organe, sve je u najboljem redu i mjere su sve kakve trebaju biti! I definitivno imamo curicu! Srerno svima vama sa pregledima… Pusa svima…
E da vidim da dugo vec nema moje terminuse Branci , pa me zanima sta je s njom??
sanjarice naanaa je dobro rekla...znači problem je ukoliko je Rh faktor roditelja različit...npr kod mene je slučaj da sam ja B- a on B+ pa moramo obratiti pozornost na to...
inače dobro vam jutro cure
ja u 10:30 na pregled i mogu vam reći da baš imam tremu...
da vas pitam da li su vam počele oticati noge?
meni čim je vruće i inače znaju malo oteći pa sada ne znam da li je do vrućine ili trudnoće...
Sortiraj odgovore
Najstariji