Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    21. Travanj 2015. 14:03

Cure, da li vi uz prenatalne vitamine uzimate i dodatni kalcij?

Jer moji vitamini imaju svega 19% RDA kalcija, a ja inače ne volim mlječne proizvode.

Znam da ga i ima i u zelenom lisnatom povrću, ali ja ga ne jedem ni približno dovoljno ni da bih došla do 50% dnevnih potreba. A ne jedem ga svaki dan.

Tako da me zanima da li bih trebala još uzimati ekstra kalcij?

Branchi
    21. Travanj 2015. 14:11

ja pijem od centravita prenatal i rekao mi je da sad krenem jos magnezij. na iducoj kontroli cemo vidjeti da li jos nesto ubaciti.
    moji vitamini kao nemaju isto puno kalcija, ali pijem svaki dan mlijeko ili jogurt i jedem svasta pa mislim da sam zasad ok. 
    mislim da ga ima i u sardinama, bademima pa mozes i to klopat ako se neces jos kljukat vitaminima?

Ryanne
    21. Travanj 2015. 14:17

Gledala sam baš.. 100g badema ima 264 mg kalcija. A mi bi kao trebale unositi 1000 mg. 

Toliko badema baš ne jedem. Dnevno pojedem možda 5-6 komada kad posegnem u torbu.

Probat ću nekako nadoknaditi ili makar kupiti dodatak prehrani pa ga ne piti svaki dan nego one dane kad mi je jelovnik stvarno slab kalcijem.

dudecka
    21. Travanj 2015. 15:41

Evo i mene nakon dugo vremena. Čitam sve postove, ali ne pišem.
    Bebica je ok, još ne osjetim pokrete, al se nadam da ću uskoro.

Fluffy2
    21. Travanj 2015. 16:23

Slazem se s kneginjom za ureaplasmu. Inace se tesko otkriva jer zapravo nema simptoma. Ja sam je imala prije 3 godine i isto se rjesila jednom turom antibiotika. I sad kad sam zatrudnila i rekla ginekologu da sam je imala on je poludio na mene zasto se nisam testirala prije zaceca i odmah mi je napravio bris i sve je ok.
    Miruj sada malo brzo ce proletit vrijeme. ;)
    Zenske kako uopce izgleda porod na stolcicu??? Nisam od nijedne zene cula da se tako porodila.
    I jel znate mozda jel se porod u kadi dodatno placa??
    Ja cu poludit s ovim probadanjem, sad sam prosetala 3 km i ne prestaje, bas je ruzan osjecaj! Neda mi se stalno lezat iako mi doktor govori da je sve super i u redu da mogi sto hocu al se ja ne osjecam kao da je sve super... :/

Fluffy

kneginja
    21. Travanj 2015. 16:53

ja sam mislila ic na stolčić...al vidit cemo..u principu..ti si na krevetu do samog kraja...samo ored sam kraj ide zena na stolčić..a onda vise nema natezanja i pritiskanja..nego an njemu dite silom teže tj prirodnim tokom samo sklizne vanka. navodno je manje bolnno...nemam pojma..morat cu popričar sa babicom koja ce mi bit na porodu (već asm je izabrala hehehe)  pa nek me ona uputi u sve

inače mi izgleda masu nizak taj stolčić hahha..sve me stra da cu se ja izvrnit pa ću jos i glavu razbit

lollipop
    21. Travanj 2015. 16:58

koliko ja znam kada se plaća a stolčić ne...

nego eto mene sa pregleda...bebili je super, napokon se vratila moja doktorica pa mi je uzela i bris za bakteriološki koji sam trebala do 16.tt napraviti ali eto...nadam se da je sve ok...dala mi da radim KKS...a OGTT i Rh ću idući put...
    beba je savršena...sve mi je pokazala na UTZ, kičmu, glavicu, nogice, ruke...pokazao nam je like  a kad je MM ušao vidjeti se pokrivao po glavi 
    i da imamo dva jajčeka i pišu...stiže nam mali Sven 

lollipop
    21. Travanj 2015. 16:58

e da dodam...posteljica se podignula gdje treba biti, cervix je super...i mogu normalno živjeti dalje 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.