Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    15. Travanj 2015. 13:57

Ja radim i moram priznati da se osjećam sretnicom što mogu raditi.
    Mogu otići na bolovanje kad poželim, ali ako nema potrebe, stvarno ne želim.  Ne znam što bih bez posla, bez kolega, bez te dnevne rutine i kontakta s ljudima. A i financijski mi je bolje kad radim.

Super mi je osjećaj što znam da mogu otići ako mi bude dosta svega i što znam da ću imati vremena da pripremim sebe i stan za bebicu. Ali zasad još nemam potrebe biti stalno doma. I nadam se da neću još ni morati.  Kad nastupe one silne ljetne vrućine, a ja ću morati putovati na posao, onda ću razmišljati o ostanku doma.

Idući tjedan idem na uzv i nadam se da će mi doktorica reći da je sve ok pa da mogu nastaviti raditi. Iskreno, malo me brine jer mjesec i pol nisam bila na uzv-u, ne znam kakva mi je posteljica ni ništa, a ja se puno krećem... ali samo da mi je bebica zdrava.

Jer realno, znam kako je lako naviknuti se biti doma. Kad budem doma s bebom skoro godinu dana posao će mi se činiti kao odlazak pred streljački vod.

Kiara5
    15. Travanj 2015. 14:01

Prvo Strucno osposobljavanje 1600kn... 
    Sad cu na Porodiljni od 1600 kn!!! 
    Pa da ga je*es ja iz ove države nemogu izvuc vise od 1600kn misecno!!! 😂😂😂😂😂

Sanjarica
    15. Travanj 2015. 14:02

Ocito sam ja zabrijala da moras ako nisi zaposlen bit prijavljen na birou..zaboravih na status kao kucanica. Izvinjavam se. Tada mozda vrijede neka druga pravila. Al neznam neko je komentirao da se puno njih ne prijavljuje na biro jer im se neda putovat svaki mj do biroa, neznam dal je to svugdje tako al eto ovdje kod nas mozes poslat mail ili nazvat jednom mjesecno i to je to.
    Ipak Didi idi se raspitat i sretno,bilo bi ipak lijepo da dobivas barem 1600...drzim fige...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Fluffy2
    15. Travanj 2015. 14:09

Sta da ja radim, ne zanima me kuhanje, sivanje ili bilo koja "zenska" aktivnost. Moji dani su inace ispunjeni samo sportom i jedino u tome uzivam. Naravno sad nista od toga ne smijem i to je za poludit 
    Sve je u redu s trudnocom ali prmjetim cim malo vise radim po kuci ili duze setam pocme bolit i probadat i onda se zabijem na kauc dok ne prođe. Treba slusat samo svoje tijelo i to je to.
    A nista, ipak cu morat pilat mamu da me nesto nauci ionako uvijek prigovara da sam trebala bit musko hahahah
    Uvijek sam mislila da cu u trudnoci letit ka pticica al se to ocito odnosi na trudnice mlađe od 25 godina haha  (tjesim se)

Fluffy

lollipop
    15. Travanj 2015. 14:14

a uvijek ostaje čitanje, križaljke, skandi i sl stvari...
    ja se sad nabrijavam na šivaću mašinu samo moram do mame na instrukcije a i heklanje me privlači...inaće me to nikad nije interesiralo...heklanje, pletenje, gobleni...samo mi je šivanje bilo super jer si možeš napraviti šta god zamisliš 

Sanjarica
    15. Travanj 2015. 14:18

Ja uglavnom citam knjige, nadoknadujem ono sta ih nisam godinama citala..haha.. Setam sa psom, prijateljicama... I da ,kuham...zapravo ucim kuhat...nikad mi to nije islo.. vecinom bi rucak bio zagoren ili previse zacinjen..hehe.. Pa eto sad svaki dan odem na coolinariku po neki recept i malo po malo  se napredak.. Haha...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

kneginja
    15. Travanj 2015. 14:23

didi u istoj sam ja situaciji bila sa proslom trudnoćom...odmah se raspitala kakva cu prava imat...isla na hzzo..čak i u ZG...i odgovor koji sam dobila je bio onako..ne skroz obeshrabrujući.
    Žena u Zg (ovaj put teta na telefonu na koji su me uputili) rekla je da nemam pravo na porodiljnu naknadu jer nisam na birou (a nisam bila jer mi je bilo tlaka ić prijavit se nakon povratka iz njemačke)...ali da odem na hzzo u svom gradu i da se odmah prijavim na biro..pa da ipak postoje nekakvi putevi kojim se naknada ostvari.

Dalje ne znam kako te savjevotav jer se meni u samom početku rješavanja tog problema desio spontani...pa nisam nista dalje pitala...samo se odmah prijavila na biro..i kao i fluffy mjesecne prijave idu mailom..nikakvo hodanje po uredima i te cake

Mislim da ti nije bas bas beznadezno, pitaj...kad dodješ u Hr...obiđi malo ustanove :D

A za ovu naknadu sa hzzo-a nisam imala pojma...znala sam da postoji ona koji grad daje..kao neka jednokratna pomoć...to je kod nas nekih 1000 kn..

ajde ako tko zna više o tome..nek se slobodno raspiše il da link :D

lollipop
    15. Travanj 2015. 14:28

pa sve ono šta piše na linku je to od informacija...ja sam to pročitala u brošuri od Roda koju smao dobila u nedjelju i baš sam se iznenadila jer nisam imala pojma za to...pa da to nam namjerno nigdje ne kažu da čim manje love daju...
    a ovo od općine/grada svatko ima svoje...kod nas je 1000 kn i to u poklon bonu u ljekarni...debilana totalna...

ivek 30
    15. Travanj 2015. 15:35

Drage moje, evo nas sa pregleda! Sve je super, bebica odlicno napreduje, veliki smo skoro 11 cm, i saznali smo da je curica!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.