Jesam li trudna?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Dambo

Broj poruka: 83

Prijavi adminu

Ja sam se sad smorila. Uradih maloprije isti test kao juce i svjetlija je linija nego juce😭da li je moguce da opet bude biohemijska uzastopno drugi put? Ili da je talo vec brzo opala da test pokazuje. Ujutru cu uraditi betu al se ne nadam vise. I stomak boli cijeli dan kao da ce da krene.

• Mašnica_22

Broj poruka: 132

Prijavi adminu

Dambo

Ja sam se sad smorila. Uradih maloprije isti test kao juce i svjetlija je linija nego juce😭da li je moguce da opet bude biohemijska uzastopno drugi put? Ili da je talo vec brzo opala da test pokazuje. Ujutru cu uraditi betu al se ne nadam vise. I stomak boli cijeli dan kao da ce da krene.

Ja bih ti preporučila da ne radiš više testove jer oni samo mogu dodatan stres nabiti. Najbolje uradi betu i obavezno je ponovi za dva dana da vidiš da li se pravilno dupla. Što se stomaka tiče mene je danima bolio kao da će svaki čas, uradih test i eto mi plusa 🙂. Javi sutra kolika je beta 🤞

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣

Dambo

Prijavi adminu

U pravu si, ovo je mucenje.
    Javljam mada nema sig nista od T, al bar da dobijem na papiru i smirim se.

Dambo

Prijavi adminu

Negativna beta skroz, pored onako pozotivnog testa. Ja ne znam, bas me umara ovo, imam osjecaj da nikad necu uspjeti.

• Mašnica_22

Prijavi adminu

Dambo

Negativna beta skroz, pored onako pozotivnog testa. Ja ne znam, bas me umara ovo, imam osjecaj da nikad necu uspjeti.

Ne mogu da vjerujem, pored onakvih testova. Izgleda je opet biohemijska u pitanju. Jesi razmišljala kakve pretrage da uradiš? Ako smijem pitati koliko dugo već radite na bebi, i jeste li šta od nalaza radili? 

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣

Dambo

Prijavi adminu

Al ja prije mislim da sa testovima nesto nije ok, jer i da je biohemijska ne bi se toliko srozala da bude 0,2. Bila bi bar 6 npr. Jer onaj test detektuje 25 betu. U februaru sam radila komplet gin pregled, papu briseve, kolp, uz i sve je bilo ok. Hormoni isto solidni, nego ja radim stresan posao i mislim da me to dosta remeti a i ovo cekanje stvara presiju. Ja sam inace preosetljiva i kontrol frik🫨 oko godinu ipo imamo nezasticene odnose.

• Mašnica_22

Prijavi adminu

Dambo

Al ja prije mislim da sa testovima nesto nije ok, jer i da je biohemijska ne bi se toliko srozala da bude 0,2. Bila bi bar 6 npr. Jer onaj test detektuje 25 betu. U februaru sam radila komplet gin pregled, papu briseve, kolp, uz i sve je bilo ok. Hormoni isto solidni, nego ja radim stresan posao i mislim da me to dosta remeti a i ovo cekanje stvara presiju. Ja sam inace preosetljiva i kontrol frik🫨 oko godinu ipo imamo nezasticene odnose

Znam da žene hvale miler testove i osobno meni su dobri first sign iz dm-a, pa eto za ubuduće da imaš na umu. Da li ti je partner radio pretrage? Ne znam, dosta ljudi danas i žive stresno i rade stresan posao, pa opet nemaju svi problema što se toga tiče. Mi smo se obratili gin. odmah nakon god. dana nezaštićenih odnosa, dala nam je fore jos 3 mj. uz folnu da se desi prirodno, i potom smo odmah krenuli na MPO. 

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣

Dambo

Prijavi adminu

Nema tih testova kod mene. U svakom sl vise necu raditi nikakve, ne mogu vise ovako ponadam se bzv i nista. Ali i dalje mi nije jasno kako je onako bio pozitivan🧐
    Nije radio spermogram, sve nesto odlazemo, probacu ova dva mjeseca da se opustimo i ne razmisljam o trudnoci, pa posle ljeta da se bacimo na ozbiljne pretrage.
    Hvala ti na odgovorima🍀

• marta2516

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Pozdravi drage mame i buduce mame 😊 i Nova Sam ovdje 
    Ja Sam Mama dvoje djece 😊 
    Nigdje nemogu Naci odgovor, naime Radi se o tome da Sam zadnju M imala 23.07 i trajala je 5 Dana,Po Mom kalendaru plodni dani poceli Su 08.08 Pa do 13.08. Odnos je bio 13.08 Pa i 16.08 sa ejakulacijom U rodnicu. M bi trebala doci 27.08 Po Mom kalendaru.Nikad prije,U prve dvije trudnoce nisam imala Kao sad bolove U stomaku,tocnije na Lijevoj strani ,U dnu Stomaka. Danas Sam primjetila da me bole Bradavice,Imam osjecaj suvoce i bole me i na dodir odjece.Znam da je Rano za Test,molim vas Ima te Li ikakav savjet,sta da radim,da Li da radim Test ili ne? Ima Li vas Jos SA slicnim problemom? Zelim plusice svom.zenicama 😊

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

marta2516

Pozdravi drage mame i buduce mame 😊 i Nova Sam ovdje
    Ja Sam Mama dvoje djece 😊
    Nigdje nemogu Naci odgovor, naime Radi se o tome da Sam zadnju M imala 23.07 i trajala je 5 Dana,Po Mom kalendaru plodni dani poceli Su 08.08 Pa do 13.08. Odnos je bio 13.08 Pa i 16.08 sa ejakulacijom U rodnicu. M bi trebala doci 27.08 Po Mom kalendaru.Nikad prije,U prve dvije trudnoce nisam imala Kao sad bolove U stomaku,tocnije na Lijevoj strani ,U dnu Stomaka. Danas Sam primjetila da me bole Bradavice,Imam osjecaj suvoce i bole me i na dodir odjece.Znam da je Rano za Test,molim vas Ima te Li ikakav savjet,sta da radim,da Li da radim Test ili ne? Ima Li vas Jos SA slicnim problemom? Zelim plusice svom.zenicama 😊

Sa testom bi ipak jos malo pricekala, ali moguce da osjecate prve simptome. Ipak svaka svoje tijelo najbolje poznaje. S drugim djetetom sam tocno znala da se primilo. Tjedan dana nakon ovulacije sam imala pomalo neobicne simptome i bila sam 100% uvjerena da cu ugledati plusic. Dan prije ocekivane M sam radila test i vidio se blagi plusic, a dva dana kasnije plus ko kuca. 
    Isto tako, ako radite na bebi, postoji mogucnost da imate "lazne" simptome jer glava radi cuda. Pricekajte jos koji dan pa napravite test jer ako je trudnoca, nece nikamo pobjeci, a ovako se samo nepotrebno nervirate🙂

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.