Ja sam rodila na Sv. duhu u Zg i tamo u biti kod izlaska moraš stavit bebu u autosjedalicu tak da ju nemreš stavit u jastuku :D Ja sam rodila obje u 6. mjesecu i veća je bila samo prvi dan u jastuku, a mala nije uopće više bila u jastuku. Još neko vrijeme su spavale noću, al ne dugo jer nisam mogla ih lijepo namjestit da sisaju. U glavnom, veća je išla van u tankom kombinezoniću i imala je dugi bodić benkicu ispod i čarapice i tanku kapicu. Manjoj sam stavila dugi bodić i pajac bez rukava i donio mi je muž trenirkicu jer je kiša padala i kapicu. U glavnom, mislim da je dugi bodić i pajac čist ok za to vrijeme, lako se ponese manja dekica ak bi bilo hladnije. Pazite da auto nebude prevruć i sve bude ok :)
Iz rodilišta u autosjedalici a poslije po volji. Nekim mamama (tatama pogotovo ;) ) je jastuk zgodan jer je lakše držat dijete, fiksirano je pa ne treba pazit na glavicu i sl. Zimi je dobar i za bebu jer joj je toplo al u 7 mj. nema straha od hladnoće tako da nećeš pogriješiti kako god odlučila. Savjetujem ti da ga posudiš ako je moguće i isprobaš dal ti je to zgodno, da ne kupuješ nešto što ti možda neće uopće trebati. Sretno mamica!
Ja trebam roditi u 6.mj., mogu očekivati vrućine ali i hladnije vrijjeme...o jastuku ni ne razmišljam jer mislim da će mu biti prevruće, iako sam se u početku dvoumila zbog lakšeg držanja bebe. Ne znam što ću za izlazak, ne znam koliko će biti vruće. Mislila sam bodi kratkih rukava, odjelce i kapu, to mu je najkomotnije. U pripremi će biti tetra, ali i dekica ako bude hladnije da ga umotam ili pokrijem. Neki me opet savjetuju samo kratki bodi, kapicu i čarapice, neki dugi bodi, kapicu i hlačice sa stopalima...imam još vremena pa ću vidjeti šta sve imam od robice i šta moram kupit, i šta mi se najviše svidi ide u torbu za izlazak. Malo me strah iznijeti bebu u AS, radije bih u košari, valda neće biti sudara ni policije do kuće
Ja trebam roditi u 6.mj., mogu očekivati vrućine ali i hladnije vrijjeme…o jastuku ni ne razmišljam jer mislim da će mu biti prevruće, iako sam se u početku dvoumila zbog lakšeg držanja bebe. Ne znam što ću za izlazak, ne znam koliko će biti vruće. Mislila sam bodi kratkih rukava, odjelce i kapu, to mu je najkomotnije. U pripremi će biti tetra, ali i dekica ako bude hladnije da ga umotam ili pokrijem. Neki me opet savjetuju samo kratki bodi, kapicu i čarapice, neki dugi bodi, kapicu i hlačice sa stopalima…imam još vremena pa ću vidjeti šta sve imam od robice i šta moram kupit, i šta mi se najviše svidi ide u torbu za izlazak. Malo me strah iznijeti bebu u AS, radije bih u košari, valda neće biti sudara ni policije do kuće
Neke bolnice ti ne daju odvesti dijete bez autosjedalice, pa se raspitaj vezano za to. Osim toga, kao sto i sama znas u sukobu si sa zanokom ako dijete nije u sjedalici.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Najvjerojatnije nećete imat prometnu do kuće, niti ćete sresti policiju ali ja sam osobno prometnu imala 50 m od kuće!!! Ne s djetetom hvala Bogu. Ali hoću ti reći, stvari su nepredvidljive a sreću sigurno ne želiš iskušavati sa svojim djetetom. Najmanje što ti se može desit je susret s policijom. A auto sjedalicu ionako moraš imati i ubuduće i djetetu nije neudobno u njoj tako da..
Mi smo iznijeli bebu iz bolnice u košari, a tako je i većina koje sam vidjela. Bili smo na pedijatriji i nitko ništa nije pitao za autosjedalicu, a vjerujem da je tako i u rodilištu. Živim u gradu, od bolnice par min i nisam razmišljala ni o prometnoj ni policiji. Tako su i neke moje kolegice iznijele bebu pa sam onda i ja prema njihovom iskustvu i sve je bilo ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji