Pozdrav cure,
nova sam u svemu ovome i strah me svega.Muž i ja pokušavamo više od godinu dana na bebo i sada idemo na prvu inseminaciju (IUI) kod doktora Maričića. Nalazi su nam u redu, govore mi jedino da imam blago policistične jajnike, ali moja ginekologica se ne slaže s time jer mi je u redu nalaz progesterona i jer imam manje od nekolicine mm koji su potrebni da bi se liječilo.
Koliko je uspješna IUI? Jesam li možda pogriješila što odmah nisam na IVF krenula? Dosta sam u strahu i teško mi se opustiti.
Što se IUI tiče, dobila sam Femaru i injekcije menopura. Štoperica mi je u frižideru i čeka.
Hvala svima unaprijed na odgovorima.
Pozdrav i dobrodošla!😊 Joj,znam,početni strah je prisutan kod nas svih i to je normalno.Vidjet ćeš da će te proći,samo se opusti i slušaj liječnika.❤ Sama uspješnost IUI nije velika,ali nisi pogriješila što želiš probati sa inseminacijom.Čak i liječnici sami predlažu IUI kad vide da su nalazi uredni.Tu je jedino najbitnije da su jajovodi prohodni,jer inače nema smisla raditi inseminaciju.Ja sam prošla tri inseminacije i nažalost nije uspjelo.Ali na ovom forumu imamo najsvjetliji primjer da inseminacija može uspjeti,a to je naša draga Artig!❤❤ Njima je uspjelo od prve!👏👏 To želim i tebi!🤞🤞🙏 Joooj,što se nisi ranije javila?Ja poklanjam femaru,ostalo mi je 18 tableta još od inseminacije,rok valjanosti 05/27.I još mi se nijedna curka nije javila na jednom drugom forumu.
👩 33 sve ok
🧔 34 asthenoteratozoospermia - normozoospermia
Poliklinika IVF
03/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
04/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
05/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
07/23 IVF : Elonva/Gonal/Cetrotide/Brevactid
21.07.- aspiracija
24.07.- embriotransfer ➡️ 1 osmostanični trodnevni zametak
05.08.- beta 🙏🙏 12.dpt ➡️ 216.2
07.08.- beta 🙏🙏 14.dpt ➡️ 617.5
18.08.- prvi ultrazvuk 🙏🙏💜
08.09. - drugi ultrazvuk 🙏🙏
Darijam,hvala ti od ❤!😘😘🫂 Sad strepimo što će biti sutra.🙏🙏 Meni je plan stimulacije za IVF napisao profesor Šimunić još kad smo bili na konzultacijama za IVF,jer on je ujedno i moj liječnik i stvarno imam sve pohvale za njega.❤ No,on je tada išao na godišnji i zbog toga sam bila tužna i zabrinuta kako će to sad dalje ići.Od prvog ultrazvuka pa sve do transfera vodio me doktor Grbavac.Isto izvrstan liječnik i prije svega čovjek!❤ Na svakom ultrazvuku nam je sve pokazivao i objašnjavao.Toliko topline i smirenosti u tome liječniku,a to mi je tada bilo najpotrebnije.Super da mučnine smanjuju svoj intenzitet!😊😘😘🤗🤗 Neka samo odu što prije.☺️😉
👩 33 sve ok
Poliklinika IVF
21.07.- aspiracija
Pozdrav cure,
nova sam u svemu ovome i strah me svega.Muž i ja pokušavamo više od godinu dana na bebo i sada idemo na prvu inseminaciju (IUI) kod doktora Maričića. Nalazi su nam u redu, govore mi jedino da imam blago policistične jajnike, ali moja ginekologica se ne slaže s time jer mi je u redu nalaz progesterona i jer imam manje od nekolicine mm koji su potrebni da bi se liječilo.
Koliko je uspješna IUI? Jesam li možda pogriješila što odmah nisam na IVF krenula? Dosta sam u strahu i teško mi se opustiti.
Što se IUI tiče, dobila sam Femaru i injekcije menopura. Štoperica mi je u frižideru i čeka.
Hvala svima unaprijed na odgovorima.
Pozdrav i dobrodošla!😊 Joj,znam,početni strah je prisutan kod nas svih i to je normalno.Vidjet ćeš da će te proći,samo se opusti i slušaj liječnika.❤ Sama uspješnost IUI nije velika,ali nisi pogriješila što želiš probati sa inseminacijom.Čak i liječnici sami predlažu IUI kad vide da su nalazi uredni.Tu je jedino najbitnije da su jajovodi prohodni,jer inače nema smisla raditi inseminaciju.Ja sam prošla tri inseminacije i nažalost nije uspjelo.Ali na ovom forumu imamo najsvjetliji primjer da inseminacija može uspjeti,a to je naša draga Artig!❤❤ Njima je uspjelo od prve!👏👏 To želim i tebi!🤞🤞🙏 Joooj,što se nisi ranije javila?Ja poklanjam femaru,ostalo mi je 18 tableta još od inseminacije,rok valjanosti 05/27.I još mi se nijedna curka nije javila na jednom drugom forumu.
Hvala na odgovoru. 🥰 Radili su mi prohodnost jajovoda, dosta me boljelo, ali rekao je doktor Maričić da su prohodni. Laknulo mi je kad sam to čula.
Čitam portale i nekad me to i ohrabri, ali i obeshrabri. 🤣 Trenutno se još borim s time da u glavi prihvatim da imamo problem. Sve se nekako tako brzo odvilo da još nisam stigla ni procesuirati.
Joooj, da sam prije naletila na vas ovdje, javila bih se i za Femaru. 😄
Ima li netko ovdje kome je sve ok i da je išao ili ide na IUI? Nekako ne znam čemu da se nadam. 😅 I jel se i vi osjećate sa svakom menstruacijom razočarano? Ja nekako evo baš potonem pa opet krenem dalje. Al toliko se veselim i nadam i onda me ta moja očekivanja bace u bed.
Prvi mi je postupak pa ako je netko bio, boli li inseminacija ili je ok? 😄 One koje su uspjele, kada počinju prvi simptomi?
Hvala svima. Čitam vas. 🥰
👩 29g, nalazi uredni
🧔♂️ 33g, nalazi uredni
1. IUI 8/2023 ✅️
12.dpiui beta: 85.6, 14.dpiui beta: 229.3
18.dpiui beta: 1625.0
6.tt ❤️
Palma,ja sam prošla tri neuspješne inseminacije zaredom.Inseminacija ne boli i stvarno traje jako kratko.Samo osjetiš blagi pritisak i već je gotovo.🙂 Kasnije možeš,a i ne moraš imati male grčeve i blago krvarenje.Kod svake žene je drugačije.Bitno je da ideš skroz opuštena,jer ako ćeš ići u velikom grču,možeš osjetiti bol.Ja sam prvi put bila skroz opuštena i nisam niti osjetila,kasnije sam malo krvarila i imala grčeve sve do vađenja bete.Drugi put sam bila sva nekakva u grču i baš sam osjetila jak pritisak prilikom samog zahvata,ali kasnije nisam krvarila i isto sam imala grčeve sve do bete.A treći put mi je bilo kao i prvi put,nisam ni osjetila,kasnije blago krvarila i imala grčeve.A poslije svakog neuspjeha lila sam more suza,a nakon ove zadnje inseminacije baš me dotukla nula na nalazu.Da,jako boli neuspjeh i pitaš se zašto baš ja.Aliiiiii,što te ne ubije,to te ojača!💪💪 Mjesec dana imali smo pauzu i sad u sedmom mjesecu završili na IVF-u.Zatooooo,samo hrabro i pozitivno od samog početka!Svi u poliklinici su super i tamo si stvarno u sigurnim rukama!❤️ Ako ćeš trebati još femare,ali držim ti🤞 da nećeš trebati,tu sam.🤗❤️
👩 33 sve ok
Poliklinika IVF
21.07.- aspiracija
Palma,ja sam prošla tri neuspješne inseminacije zaredom.Inseminacija ne boli i stvarno traje jako kratko.Samo osjetiš blagi pritisak i već je gotovo.🙂 Kasnije možeš,a i ne moraš imati male grčeve i blago krvarenje.Kod svake žene je drugačije.Bitno je da ideš skroz opuštena,jer ako ćeš ići u velikom grču,možeš osjetiti bol.Ja sam prvi put bila skroz opuštena i nisam niti osjetila,kasnije sam malo krvarila i imala grčeve sve do vađenja bete.Drugi put sam bila sva nekakva u grču i baš sam osjetila jak pritisak prilikom samog zahvata,ali kasnije nisam krvarila i isto sam imala grčeve sve do bete.A treći put mi je bilo kao i prvi put,nisam ni osjetila,kasnije blago krvarila i imala grčeve.A poslije svakog neuspjeha lila sam more suza,a nakon ove zadnje inseminacije baš me dotukla nula na nalazu.Da,jako boli neuspjeh i pitaš se zašto baš ja.Aliiiiii,što te ne ubije,to te ojača!💪💪 Mjesec dana imali smo pauzu i sad u sedmom mjesecu završili na IVF-u.Zatooooo,samo hrabro i pozitivno od samog početka!Svi u poliklinici su super i tamo si stvarno u sigurnim rukama!❤️ Ako ćeš trebati još femare,ali držim ti🤞 da nećeš trebati,tu sam.🤗❤️
Hvala ti puno. 🥰🥰🥰🥰 Pisat ću nakon inseminacije opet. Trebala bi biti po onom kako mi je dr. Maričić napisao u petak. A sad, vidjet ćemo kako raste folikul. Javim kako je bilo. Nekako sam uzbuđena i jedva čekam. 😊 Čitam vas.
👩 29g, nalazi uredni
🧔♂️ 33g, nalazi uredni
1. IUI 8/2023 ✅️
6.tt ❤️
Hvala ti puno. 🥰🥰🥰🥰 Pisat ću nakon inseminacije opet. Trebala bi biti po onom kako mi je dr. Maričić napisao u petak. A sad, vidjet ćemo kako raste folikul. Javim kako je bilo. Nekako sam uzbuđena i jedva čekam. 😊 Čitam vas.
Samo ti nama sve javljaj.😊 Mi se tu međusobno tješimo i hrabrimo.❤️ Sretnoooooo!🥰 Držim 🤞!🥰 Samo jakoooooo!💪💪❤️
👩 33 sve ok
Poliklinika IVF
21.07.- aspiracija
Palma2023 dobrodošla i brzo otišla na druge teme odavdje! 😊 Ja sam taj svijetli primjer uspjeha od prve i od srca ti želim da mi se pridružiš. Ništa se ne boj, ne boli nimalo i kako ti je Purpleoooo napisala, lagani grčevi poslije su normalni. Prvi simptomi ti nastupe skupa kada treba doći i menstruacija tj. kada radiš betu. A i to zato što više osluškuješ tijelo pa primjetiš neke mini promjene. Meni je u trudnoći mučnina došla tek u 7. tjednu. Samo pozitivno i okupiraj se ta dva tjedna nekim drugim mislima da me čekaš samo da prođe dva tjedna 😁. Meni je super došlo što je između bete uletio moj rođendan i Uskrs pa sam skroz misli skretala dalje. Svakako nam piši i uvijek smo tu za savjete i tješenja ako i ne ide sve po špagi. Cure su tu primjer IVF-a od prve, ali dobro je da si krenila s IUI jer se tako i preporučs obzirom da nemaš neki fizički problem i zapreku da se odmah bacite na IVF. Sretnooo 😊😊😊
👩30, 👨35
PCOS, povišen prolaktin
3/23 AIH = 💓
Baby H 🩷
Palma2023dobrodošla i brzo otišla na druge teme odavdje! 😊 Ja sam taj svijetli primjer uspjeha od prve i od srca ti želim da mi se pridružiš. Ništa se ne boj, ne boli nimalo i kako ti je Purpleoooo napisala, lagani grčevi poslije su normalni. Prvi simptomi ti nastupe skupa kada treba doći i menstruacija tj. kada radiš betu. A i to zato što više osluškuješ tijelo pa primjetiš neke mini promjene. Meni je u trudnoći mučnina došla tek u 7. tjednu. Samo pozitivno i okupiraj se ta dva tjedna nekim drugim mislima da me čekaš samo da prođe dva tjedna 😁. Meni je super došlo što je između bete uletio moj rođendan i Uskrs pa sam skroz misli skretala dalje. Svakako nam piši i uvijek smo tu za savjete i tješenja ako i ne ide sve po špagi. Cure su tu primjer IVF-a od prve, ali dobro je da si krenila s IUI jer se tako i preporučs obzirom da nemaš neki fizički problem i zapreku da se odmah bacite na IVF. Sretnooo 😊😊😊
Hvala ti puno na odgovoru i ohrabrenju. To mi puno znači 🥰. Kome se javlja za bebu, jel svojoj doktorici opće prakse pa me ona šalje ili kako to ide? Možda je malo blesavo pitanje, ali nova sam u tome pa nemojte zamjeriti.😄 Sutra idem na drugi uzv pa ću dobiti upute za dalje. Javim što mi je rekao dr. Maričić.
👩 29g, nalazi uredni
🧔♂️ 33g, nalazi uredni
1. IUI 8/2023 ✅️
6.tt ❤️
Palma2023dobrodošla i brzo otišla na druge teme odavdje! 😊 Ja sam taj svijetli primjer uspjeha od prve i od srca ti želim da mi se pridružiš. Ništa se ne boj, ne boli nimalo i kako ti je Purpleoooo napisala, lagani grčevi poslije su normalni. Prvi simptomi ti nastupe skupa kada treba doći i menstruacija tj. kada radiš betu. A i to zato što više osluškuješ tijelo pa primjetiš neke mini promjene. Meni je u trudnoći mučnina došla tek u 7. tjednu. Samo pozitivno i okupiraj se ta dva tjedna nekim drugim mislima da me čekaš samo da prođe dva tjedna 😁. Meni je super došlo što je između bete uletio moj rođendan i Uskrs pa sam skroz misli skretala dalje. Svakako nam piši i uvijek smo tu za savjete i tješenja ako i ne ide sve po špagi. Cure su tu primjer IVF-a od prve, ali dobro je da si krenila s IUI jer se tako i preporučs obzirom da nemaš neki fizički problem i zapreku da se odmah bacite na IVF. Sretnooo 😊😊😊
Hvala ti puno na odgovoru i ohrabrenju. To mi puno znači 🥰. Kome se javlja za bebu, jel svojoj doktorici opće prakse pa me ona šalje ili kako to ide? Možda je malo blesavo pitanje, ali nova sam u tome pa nemojte zamjeriti.😄 Sutra idem na drugi uzv pa ću dobiti upute za dalje. Javim što mi je rekao dr. Maričić.
Ma samo pitaj sve. 😊 Za betu možeš tražiti svoju doktoricu uputnicu ili otići privatno. Meni se nije dalo zezati pa sam otišla u Breyer na oba vađenja. Vadiš nakon 14 dana i onda ponoviš za još 2 dana ako je prvi put ispala pozitivna što ti naravno želim 😊😊
👩30, 👨35
PCOS, povišen prolaktin
3/23 AIH = 💓
Baby H 🩷
Jutro cure,
bila sam na uzv. Imam 2 folikula koji lijepo rastu, trebam još danas uzeti menopur i dobila sam po novom tablete Estrofem. Jeste li i vi to dobile?
👩 29g, nalazi uredni
🧔♂️ 33g, nalazi uredni
1. IUI 8/2023 ✅️
6.tt ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji