Imena za bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    06. Veljača 2017. 18:04

Čitam sada malo vaše prijedloge, pogotovo za muška imena jer muku mučimo sa njima. 

Baš smo prije sat vremena opet načeli to pitanje i nekako smo apatični na sve prijedloge koji nam padnu na pamet. Tipa kad naglas izgovorim ime onda skužim da mi nije nešto.

Žensko smo odlučili: Iskra. 

Kratko je, ima značenje i nije često. Lijepo paše uz ljeto kad nam dolazi, a i horoskopski znak lava. Vatreno. :) Čak su i reakcije okoline iznenađujuće pozitivne...da, rekla sam da me neće dirati i da nisu, ali sad mi je ipak drago.

Ali dečkić?

Nekako osjećam da je curka ali točno mogu zamisliti da mi ginić kaže da je dečko pa pod hitno bacamo prijedloge na stol.

Znači, najrađe bi neko kratko ime s obzirom da će imati oba prezimena i ne izbjegli bi dalmatinska ako je ikako moguće (dečko je dalmoš i kaže da ne dolazi u obzir :D)

• Anjaaa
    06. Veljača 2017. 18:04

Ajme, Nikki mi je prekrasno <3 Naš prvi je Adrian, a za drugog ako bude muško sam ja zapela za Mateo, ali muž nije oduševljen. Ako bude curica mislim da ćemo imat problema s odabirom jer se stalno premišljam. Možda Irina to mi je trenutno lijepo. Kako vam se čini Dorja?

• Anjaaa
    06. Veljača 2017. 18:09

Gala, možda Donat? Tako smo mi razmišljali prvog nazvat, ali ipak nam je Adrian bilo lijepše

• gala_28
    06. Veljača 2017. 18:13

Sviđa mi se Donat :) ali je dalmatinsko pa dragi ne želi ni čuti...I Roko mi se sviđa...isto sam dobila pedalu. Jedini kriterij mu je bio da nije dalmacija. A ja sam slavonka. Ne znam tko je tu lud :D

• gala_28
    06. Veljača 2017. 18:14

Sad sam skužila da sam nešto smučkala sa prvim postom bi-ne bi dalmatinska. Nejasno je ispalo. Znači, nikako dalmatinska. :)

• Anjaaa
    06. Veljača 2017. 18:21

Aha, krivo sam skužila Mi ćemo se isto klat oko imena čini mi se, ja isto dobijem pedalu za sve što predložim

gala_28
    06. Veljača 2017. 18:30

Anjaaa

Aha, krivo sam skužila Mi ćemo se isto klat oko imena čini mi se, ja isto dobijem pedalu za sve što predložim

Uopće ne kuže koliko imaju sreće s nama :D 

Moja baka (a kao stari ljudi su odgojeni patrijahalno) je rekla da ja ionako odlučujem o tome :D

Imam i par frendica sa tom filozofijom. Pa to je naše dijete, nije samo moje.

Ma da se bar kačimo, znači da se netko baš zagrijao za ime pa ne odstupa...ali sve nam je onako bezveze. 

Reci dragom da je sve relativno i da popusti sa pedalama!

Pinkica93
    06. Veljača 2017. 18:30

Imamo vremena do poroda i još mjesec ili pola mjeseca kasnije da smislimo ime za taj mali smotuljak kakice. Al bit će veselo, to sigurno.

Pinkica93
    06. Veljača 2017. 18:39

Baš sam naišla na ovu stranicu. Možda nekome i pomogne. Zgodnih ima imena.

http://www.index.hr/mame/clanak/50-najljepsih-vjerskih-imena/948384.aspx

Uciteljica
    06. Veljača 2017. 18:40

Za oboje smo uzeli katolički kalendar i čitali na glas. Jesmo se i nasmijali dobrano. Ali bilo je lijepih imena. Ipak smo dvoje našli. A sad za ovo treće nemam blage veze, uopće nemam inspiracije i kaj god ja predložim isto dobijem pedalu. Ali mi imamo još puno vremena do termina....Za cure mi je lijepo Eva,Buga i Mila. Za dečka ne znam

Pinkica93
    06. Veljača 2017. 18:44

Uciteljica

Za oboje smo uzeli katolički kalendar i čitali na glas. Jesmo se i nasmijali dobrano. Ali bilo je lijepih imena. Ipak smo dvoje našli. A sad za ovo treće nemam blage veze, uopće nemam inspiracije i kaj god ja predložim isto dobijem pedalu. Ali mi imamo još puno vremena do termina….Za cure mi je lijepo Eva,Buga i Mila. Za dečka ne znam

Katolički kalendar- izvor inspiracije za ime budućeg člana obitelji, ali i odličan način kako se nasmijati do suza uspoređujući i izgovarajući naglas određena imena u kombinaciji i prezimenom.

Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI