Lijepo je čitati kad imate imena u uzem izboru...Citam , citam da vidim s kojim imenima raspolazete a nikako napraviti neku svoju listu.. Suprug i ja nemamo ni uzi izbor a kamo li siri... ;( i ono ako se meni jedno svidi njemu je bezveze, ili obrnuto... ahh bas smo komplicirani... Bili smo nasli jedno musko ime (Bartol) za koje smo oboje zagrizli i sad on kaze ahh ma nije mi nesto ajmo nesto drugo nac... jao jao... valjda cemo u 3 mj naci nesto ... ajde jos za musko nekako, ali za zensko se nikako dogovorit jos od prvog djeteta kad isto nismo znali sto cekamo... a rodio se decko - Šimun i to je bila odluka u zadnji tren vec kad sam rodila
Hubertica - a kakva imena vam se sviđaju: tradicionalna, biblijska, ruska, židovska, trebaju imati neko cool značenje, česta, nečesta, duga, kratka,.... Daj nam preference, pa ti mi tu možemo nabaciti nekaj imena kaj se nama sviđaju. Možda onda dobijete neku ideju za listu.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Hubertica, nej se sekirati, ja samo sto nisam rodila a jos nismo 100% sigurni za ime
hvala vam cure na pomoći....sinoć je moj dragi izjavio da će joj dat ime kad je vidi
5ra ;)
Hubertica, mi kad smo isli prijavljivati dijete, ja popunjavam one papire i pitam muza: E a kako se na kraju dijete zove? Zena u maticnom umrla od smjeha :-)
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Bas ste drage! :) Pa mi bi da je ime rijetko, hrvatsko i da ga ima na katolickom kalendaru, duzina nije bitna... Evo meni se od jucer vrzma po glavi Magdalena za curicu i Jeronim za decka a muz nece pa nece... najgore je to sto je on na brodu i onda je dopisivanje na kapaljku... pa poruke ne produ... aaaa vec sam luda... Ja jos nekako vadim imena ali on..
Evo, pročitala sam cili forum samo da se uvjerim da moja imena nisu uopće spomenuta tu. Nisu neobična, ni starinska, a izgleda ni popularna, što mi je dosta bitno. Najjače mi je kad u jednoj generaciji svaka druga curica ima isto ime. Nije da to nešto predstavlja bitno, ali volim naći lipa no pomalo zaboravljena imena. S prvom curicom mi je uspilo, ona je Dijana. Sad još neznam šta nosim, ali ako bude curica ponovo imam nešto slično, Manuela. Doduše ako bude dečko originalnosti nema ni za lijeka. Izgleda da mi ne gine Ivan jer mm odlučuje za muško. Nije da mi je Ivan ružno ime, ali ima ih auf.
Od ovih ovdje što sam pročitala, zanimljivo mi je ime Ulla.
Uopće nije bitno kako se dite zove, osim da ga ne nagrdiš sa nekim izrazito ružnim imenom.
Dixi 14.12.11.
Ivan 10.12.14.
Magdalena je baš lijepo.
Evo, ja sam već gore spomenula još nekoliko starinskih imena koja su iz kat.kalendara: Agata, Beata, Barbara, Izabela, Marta, Margareta, Matilda, Monika, Sabina, Katarina, Elizabeta....
Muška: Valerije, Martin, Tin, Leonard, Eduard, Mihael, Klaudije, Hugo, Grgur...
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
BOK! Imam djevojčicu IVA i sada čekamo drugu bebu još 14 tjedana ako bude muško IVO, žensko LEA
Sortiraj odgovore
Najstariji